Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο Λονδίνο ο Ζελένσκι - Θα συναντηθεί με τον βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ

Στο Λονδίνο ο Ζελένσκι – Θα συναντηθεί με τον βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ

Σήμερα ο Ζελένσκι θα εκφωνήσει ομιλία με τηλεσύνδεση στη Διάσκεψη Κορυφής για τη Δημοκρατία της Κοπεγχάγης,

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι θα ταξιδέψει στη Βρετανία για να συναντηθεί με τον βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.

«Σήμερα-Λονδίνο. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ηγέτης σε ό,τι αφορά την επέκταση των δυνατοτήτων μας επί του πεδίου και στον αέρα. Αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί σήμερα. Θα συναντήσω τον φίλο μου Ρίσι. Θα έχουμε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις δια ζώσης και με αντιπροσώπους», έγραψε ο ουκρανός πρόεδρος στη σελίδα του στο Twitter.

Ο Ζελένσκι συναντήθηκε ήδη με Γερμανούς και Γάλλους ηγέτες

Η επίσκεψη του Ζελένσκι στο Λονδίνο εντάσσεται στην περιοδεία που πραγματοποιεί σε μια σειρά ευρωπαϊκών χωρών, σημαντικών συμμάχων της Ουκρανίας, ενόψει μιας αναμενόμενης ουκρανικής αντεπίθεσης ευρείας κλίμακας κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Ο Ζελένσκι συναντήθηκε ήδη με Γερμανούς και Γάλλους ηγέτες καθώς και με Ιταλούς αξιωματούχους στη διάρκεια του σαββατοκύριακου σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει στρατιωτική και οικονομική βοήθεια για την Ουκρανία.

Την περασμένη εβδομάδα, η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που ξεκίνησε να προμηθεύει την Ουκρανία με πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς «Storm Shadow», οι οποίοι θα επιτρέπουν στις ουκρανικές δυνάμεις να πλήττουν τον ρωσικό στρατό

Οι Storm Shadow, οι οποίοι κατασκευάζονται από την ευρωπαϊκή εταιρεία πυραύλων MBDA, είναι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς που εκτοξεύονται από αεροσκάφος και είναι σχεδιασμένοι για επιθέσεις εναντίον στόχων υψηλής αξίας, όπως ενισχυμένα μπούνκερ και σημαντικές υποδομές, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας. Έχουν βεληνεκές μεγαλύτερο των 250 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Σήμερα, εξάλλου, ο Ζελένσκι θα εκφωνήσει ομιλία με τηλεσύνδεση στη Διάσκεψη Κορυφής για τη Δημοκρατία της Κοπεγχάγης, όπως ανακοίνωσε η διοργάνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/4): Πού θα δείτε play offs και Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός

Δείτε το σημερινό (24/4) πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024