Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προβάδισμα της συντηρητικής συμμαχίας στις τοπικές εκλογές της Ιταλίας - Διεξήχθησαν σε 595 δήμους

Προβάδισμα της συντηρητικής συμμαχίας στις τοπικές εκλογές της Ιταλίας – Διεξήχθησαν σε 595 δήμους

Σε μεγάλες πόλεις όπως η Πίζα, η Ανκόνα και η Βιτσέντσα κανένας υποψήφιος δεν ξεπέρασε το ποσοστό του 50% και, κατά συνέπεια, οι ψηφοφόροι θα κληθούν και πάλι στις κάλπες σε δυο εβδομάδες

Η συντηρητική συμμαχία, που αποτελείται από τη Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, τα Αδέλφια της Ιταλίας της Τζόρτζια Μελόνι και την παράταξη Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προηγείται στις τοπικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα σε 595 δήμους της Ιταλίας.

Η συμμετοχή των ψηφοφόρων διαμορφώθηκε στο 59%.

Σε σύνολο δεκατριών πόλεων που είναι πρωτεύουσες περιφερειών, οι συντηρητικοί λαμβάνουν υψηλότερο ποσοστό σε δέκα και οι κεντροαριστεροί σε τρεις.

Από τον πρώτο γύρο εξελέγησαν οι δήμαρχοι της Λατίνα (εβδομήντα χιλιόμετρα νότια της Ρώμης) και των πόλεων του ιταλικού βορρά Τρεβίζο και Σόντριο, με νίκη των κεντροδεξιών υποψήφιων. Στην Μπρέσια (σε μικρή απόσταση από το Μιλάνο) και στο Τέραμο της κεντρικής Ιταλίας υπερίσχυσε η κεντροαριστερά. Στην Ιμπέρια (κοντά στην Γένοβα) κέρδισε υποψήφιος ο οποίος υποστηριζόταν από την κυβερνητική συμμαχία.

Σε μεγάλες πόλεις όπως η Πίζα, η Ανκόνα και η Βιτσέντσα κανένας υποψήφιος δεν ξεπέρασε το ποσοστό του 50% και, κατά συνέπεια, οι ψηφοφόροι θα κληθούν και πάλι στις κάλπες σε δυο εβδομάδες.

Οι πρώτες αντιδράσεις στελεχών της κυβέρνησης Μελόνι χαρακτηρίζονται από ικανοποίηση, αν και όλοι τονίζουν ότι δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου. Όσο για την κεντροαριστερή συμμαχία, υπογραμμίζεται ότι στις περισσότερες πόλεις οι προοδευτικοί υποψήφιοι είναι ακόμη «εντός παιχνιδιού» και πως οι τελικές εκτιμήσεις θα πρέπει να γίνουν μετά τον δεύτερο γύρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς για τα ημιτελικά του ATP Masters 500 της Βαρκελώνης. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024