Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές Τουρκία: Κιλιτσντάρογλου ή Ερντογάν; Τι ψήφισαν οι Τούρκοι στην Ελλάδα

Εκλογές Τουρκία: Κιλιτσντάρογλου ή Ερντογάν; Τι ψήφισαν οι Τούρκοι στην Ελλάδα

Πού ψήφισαν Ερντογάν και πού Κιλιτσντάρογλου οι Τούρκοι του εξωτερικού.

Λεπτές είναι οι ισορροπίες στις εκλογές στην Τουρκία, οι οποίες εξελίσσονται σε θρίλερ με τη διαφορά ανάμεσα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να είναι πολύ μικρή και όλα να δείχνουν πως οδηγούμαστε σε β’ γύρο καθώς κανένας εκ των δύο δεν φαίνεται να παίρνει το πολυπόθητο 50+1% που οδηγεί στη νίκη από σήμερα.

Οι Τούρκοι τόσο στην Τουρκία όσο και στο εξωτερικό συνέρρευσαν κατά εκατομμύρια στις κάλπες για να ψηφίσουν στις εκλογές που θεωρούνται οι πιο κρίσιμες των τελευταίων ετών στην Τουρκία.

Τι ψήφισαν όμως οι Τούρκοι στο εξωτερικό; Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu οι περισσότεροι μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα ψήφισαν τον επικεφαλής της συμμαχίας της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Συγκεκριμένα οι Τούρκοι στην Ελλάδα σύμφωνα με την ανάλυση των αποτελεσμάτων από το Anadolu sto 66,67% της ενσωμάτωσης το 72,79% όσων ψήφισαν στην Ελλάδα, προτίμησε τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ενώ τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν επέλεξε μόλις το 20,10%.

Πού ψήφισαν Ερντογάν και πού Κιλιτσντάρογλου

Τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης εκτός από την Ελλάδα επέλεξαν επίσης οι Τούρκοι που μένουν σε ΗΠΑ, Καναδά, Βραζιλία, Αυστραλία, Νότια Αφρική, Νιγηρία, Ομάν, Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα, Ισραήλ αλλά και στη Ρωσία, το Καζακστάν, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Βρετανία, την Ελβετία, την Τσεχία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, την Ουκρανία, τη Ρουμανία, τη Μολδαβία, τη Βουλγαρία, τη Βοσνία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία, τη Γεωργία και το Μπαχρέιν.

Αντίθετα τον Ερντογάν ψήφισαν οι Τούρκοι στη Νορβηγία, στη Δανία, στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στο Λουξεμβούργο, στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στην Αυστρία, στη Σερβία, στο Κόσοβο, στη Λιβύη, στην Αίγυπτο, στη Σαουδική Αραβία, στο Ιράν, στο Ιράκ, στο Κατάρ, στο Τουρκμενιστάν, στο Αζερμπαϊτζάν, στο Ουζμπεκιστάν και στην Ιορδανία.

Sports in

Τι ισχύει για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 5 με τους Πέισερς

Οι Μπακς παίζουν όλη τη σεζόν στο Game 5 με τους Πέισερς στο Μιλγουόκι (1/5, 04:30) και ενδεχομένως να αγωνιστούν ξανά χωρίς τους Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ, που εξακολουθούν να είναι αμφίβολοι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024