Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές στην Τουρκία: Ο Ογάν θα υποστηρίξει Κιλιτσντάρογλου αν ξεκόψει από το HDP

Εκλογές στην Τουρκία: Ο Ογάν θα υποστηρίξει Κιλιτσντάρογλου αν ξεκόψει από το HDP

Τι δήλωσε ο Σινάν Ογάν για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Τουρκία.

Με δήλωσή του στο Der Spiegel, ο Σινάν Ογάν τονίζει ότι θα υποστηρίξει τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Τουρκία αν σπάσει τους δεσμούς του με το HDP, κόμμα που υποστηρίζεται από τους Κούρδους και την Αριστερά.

Θυμίζουμε ότι ο Ογάν έχει συγκεντρώσει το 5,21%  με το 99,20% των ψήφων να είναι καταμετρημένο, με αποτέλεσμα να αποτελεί τον άγνωστο Χ, αλλά και τον ρυθμιστή στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Από πολλούς αναλυτές, ο Σινάν Ογάν θεωρείται ότι έκανε ένα πετυχημένο κατέβασμα καθώς το 5,21% που λαμβάνει ήταν περισσότερο του αναμενομένου.

Ο ίδιος ηγείται της εθνικιστικής, ακροδεξιάς συμμαχίας που περιλαμβάνει τέσσερα κόμματα, το κόμμα της Νίκης (Zafer Partisi), το κόμμα της Δικαιοσύνης (Adalet Partisi), το κόμμα Χώρα μου (Ülkem Partisi) και το κόμμα Συμμαχίας της Τουρκίας (Türkiye İttifakı Partisi).

Αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι ψηφοφόροι του ήταν πιθανότερο να κατευθύνονταν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λόγω της υποστήριξης του HPD στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Τώρα, η δήλωση του Ογάν περιπλέκει την κατάσταση, με τον ίδιο να διεκδικεί και επίσημα τον ρόλο του ρυθμιστή του δεύτερου γύρου των εκλογών με στόχο να αυξήσει το πολιτικό του κύρος για το μέλλον.

Για την ώρα, δεν υπάρχει αντίδραση από τα στρατόπεδα των δύο αντιπάλων στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Τι είχε δηλώσει αρχικά ο Ογάν

Μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, ο Ογάν είχε δηλώσει: «Υπάρχουν ακόμα 15 μέρες και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε ώστε το αποτέλεσμα να είναι προς όφελος της χώρας μας».

Μάλιστα, είχε τονίσει ότι η συμμαχία της οποίας ηγείται θα ανακοινώσει τον υποψήφιο που θα υποστηρίξει στον δεύτερο γύρο αφού υπάρξουν εσωτερικές διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων που την απαρτίζουν, των ψηφοφόρων και των αντιπροσώπων της.

Ωστόσο, μετά από λίγες ώρες από την πρώτη του δήλωση, ο Ογάν ξεκίνησε τα παζάρια για το ποιον θα στηρίξει στην καθοριστική επαναληπτική αναμέτρηση.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024