Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Νάντια Γιαννακοπούλου: Θέλουμε 15%, δεν μπορούμε να συζητήσουμε σαν δεκανίκι

Επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η Νάντια Γιαννακοπούλου που κρίνει ότι «μοιάζουν μεταξύ τους», και συστήνει σε Μητσοτάκη και Τσίπρα αν επιμένουν να είναι πρωθυπουργοί να πάρουν αυτοδυναμία. Ισχυρό ποσοστό, προγραμματική σύγκλιση και πρόσωπα οι όροι συνεργασίας που θέτει το ΠΑΣΟΚ

«Δεν μπορώ να πιστέψω πως κάποιος θα έκανε κάτι τόσο τραγικό, να γίνει ΄΄αποστάτης΄΄. Το μυαλό μου δεν μπορεί να το συλλάβει», δηλώνει η Νάντια Γιαννακοπούλου, υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στον Β2 Δυτικό Τομέα Αθήνας, για την επόμενη μέρα των εκλογών, στις οποίες το κόμμα της, φιλοδοξεί να πετύχει ισχυρό διψήφιο ποσοστό, ώστε να επιβάλλει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας τους όρους του-ανάμεσα σ’ αυτούς βρίσκεται και το πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Η Γιαννακοπούλου απαντάει στις φήμες πως ανήκει στην κεντρώα, αντι-ΣΥΡΙΖΑ πτέρυγα του κόμματος λέγοντας πως είναι «πιο ΠΑΣΟΚ απ’ το ΠΑΣΟΚ» και πως «έμεινε στα δύσκολα, όταν άλλοι πηδούσαν σαν τους ποντικούς για να πάρουν θέση σε άλλα κόμματα».

Το ισχυρό διψήφιο, για την Γιαννακοπούλου, προσδιορίζεται περίπου στο 15%. Μιλάει για μια ενδεχόμενη προγραμματική συμφωνία , η οποία πρώτα θα κλείσει όσον αφορά τις πολιτικές (στην ατζέντα των διερευνητικών θα μπουν, λέει, και ζητήματα διαφάνειας που προέκυψαν από τις υποκλοπές) και έπειτα θα υπάρξει συζήτηση για τα πρόσωπα.

«Αν το αφήγημα του κ. Τσίπρα ή του κ. Μητσοτάκη είναι πως αν είναι πρώτο κόμμα, αυτοί πρέπει να είναι πρωθυπουργοί, τότε ας πάρουν την αυτοδυναμία», σχολιάζει.

«Εκλογές. Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», απαντάει στο ενδεχόμενο να υπολείπονται 1-2 βουλευτές.

Αν Μητσοτάκης και Τσίπρας επιμένουν να είναι πρωθυπουργοί ας πάρουν αυτοδυναμία

Η υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στο Β2 Δυτικό Τομέα Αθήνας κ. Νάντια Γιαννακοπούλου με τη δημοσιογράφο του in κ. Μυρτώ Λιαλιούτη

Για τις υποκλοπές: Η Δικαιοσύνη πρέπει να βγάλει πόρισμα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πρώτη στιγμή που έσκασε το σκάνδαλο πήγε στην Δικαιοσύνη, επισημαίνει η κυρία Γιαννακοπούλου.

«Περιμένουμε λοιπόν να δούμε ποιο είναι το πόρισμα, γιατί η βόμβα έσκασε και από την μεριά του πρωθυπουργού, που παραδέχτηκε και δημοσίως ότι ο Ανδρουλάκης δεν είναι εθνικός κίνδυνος. Αρα για ποιον λόγο η αρμόδια εισαγγελέας υπέγραψε να γίνει η παρακολούθησή του; Πρέπει να το ψάξει η Δικαιοσύνη, να αποδοθούν ευθύνες.»

Για κυβέρνηση συνεργασίας: Στην ατζέντα των διερευνητικών οι υποκλοπές

Είναι κι αυτό ένα από τα σημαντικά ζητήματα, τονίζει η κυρία Γιαννακοπούλου για τις υποκλοπές. «Εμείς έχουμε θέσει τις προτεραιότητές μας, οι οποίες βεβαίως έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του έλληνα πολίτη, με την ακρίβεια και ποιοτικές θέσεις εργασίας, έχουν να κάνουν με την στήριξη του ΕΣΥ, με τις τομές που πρέπει να γίνουν στην παιδεία και για την στήριξη των νέων ανθρώπων. Και βεβαίως έχουν να κάνουν και με τους θεσμούς, με την θωράκισή τους. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την δημοκρατία μας να διολισθαίνει και τον καθένα να κάνει ό,τι θέλει, επειδή απλώς είναι πρωθυπουργός ή διοικητής της ΕΥΠ.»

Για τους όρους συνεργασίας: Ισχυρό ποσοστό, προγραμματική σύγκλιση και πρόσωπα

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει πει τρία πράγματα και δεν τα έχει αλλάξει, δεν έχει κάνει κωλοτούμπα: ισχυρό ποσοστό, προγραμματικές συγκλίσεις και μετά τα πρόσωπα» σημειώνει.

«Επιμένουμε στο πρόσωπο που θα είναι επικεφαλής, αλλά και στους υπουργούς, να συμβολίζουν αυτή τη συμφωνία, η οποία ενδεχομένως θα υπάρξει πάνω στις πολιτικές. Αυτά τα πρόσωπα δεν μπορεί να είναι ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε ο κ. Τσίπρας».

Για Μητσοτάκη, Τσίπρα: Ας πάρουν αυτοδυναμία, για να είναι πρωθυπουργοί

«Αν το αφήγημα του κ. Τσίπρα ή του κ. Μητσοτάκη είναι πως αν είναι πρώτο κόμμα, αυτοί πρέπει να είναι πρωθυπουργοί, τότε ας πάρουν την αυτοδυναμία» λέει χαρακτηριστικά η Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Ομως οι κανόνες στις συνεργασίες είναι τελείως διαφορετικοί. Πουθενά δεν επιβάλλεται ότι ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος θα είναι και ο επόμενος πρωθυπουργός.»

Για πιθανές «αποστασίες»: Τραγικό αν υπάρξουν

«Μιλάω με βάση το δικό μου παράδειγμα και το τι προτίθεμαι να κάνω. Το θεωρώ αδιανόητο, την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς. Δεν μπορώ να πιστέψω πως κάποιος θα έκανε κάτι τόσο τραγικό, να γίνει «αποστάτης». Το μυαλό μου δεν μπορεί να το συλλάβει (…) Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Εκλογές, τέλος.» επισημαίνει η κυρία Γιαννακοπούλου.

Για «πτέρυγες» και τάσεις: Είμαι πιο ΠΑΣΟΚ απ’ το ΠΑΣΟΚ

Εχω πάντα άποψη, έχω ακούσει πολλά επίθετα. Δεν ετεροπροσδιορίζομαι. Είμαι πιο ΠΑΣΟΚ κι απ΄ το ΠΑΣΟΚ. Είμαι βαθύ, ορθόδοξο, αληθινό ΠΑΣΟΚ. Ανήκω στη νέα γενιά που μπήκαμε στα δύσκολα και στήριξα το κόμμα μου όταν άλλοι πηδούσαν σαν τους ποντικούς για να πάρουν θέση σε άλλα κόμματα.

Για τον εκλογικό στόχο: Διπλασιασμός του ποσοστού, κάπου στο 15%

«Πρέπει να μπορούμε να συμμετέχουμε ισότιμα σε μια κυβέρνηση, δεν μπορούμε να συζητήσουμε σαν δεκανίκι. Θέλουμε έναν διπλασιασμό του ποσοστού μας, δεν φοβάμαι να σας το πω. Βλέπω ένα διαφορετικό ρεύμα (…) Τις περισσότερες φορές μας κατηγορούν ότι ταυτιζόμαστε με τον έναν ή τον άλλον. Ζητάμε από τους έλληνες πολίτες να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και να βγει ΠΑΣΟΚ (…) Δεν είμαστε δεδομένοι, αλλά θα αναλάβουμε ευθύνες.»

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024