Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
De minimis:  Ποιες ποικιλίες σταφυλιών αποζημιώνονται – Τα ποσά

De minimis:  Ποιες ποικιλίες σταφυλιών αποζημιώνονται – Τα ποσά

Τι θα γίνει με τις περιοχές που έχουν εξαιρεθεί από τις ενισχύσεις

Μέχρι του ποσού των 8.374.200 ευρώ θα ανέρθει η χρηματοδότηση της ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) για τους τομείς οινοποιήσιμων σταφυλιών της Περιφέρειας Αττικής, των επιτραπέζιων σταφυλιών Κορινθίας και της οινοποιήσιμης ποικιλίας Ροδίτης της Δυτικής Αχαΐας και της Ηλείας.

Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ

Αναφορικά με τις περιοχές που έχουν εξαιρεθεί από τις ενισχύσεις για την αμπελοκαλλιέργεια οινοσταφύλων, η ΚΕΟΣΟΕ υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες ενίσχυσής τους «δεδομένου και του ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε νέο ελληνικό πρόγραμμα 31 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των αγροτικών παραγωγών στο πλαίσιο του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας».

Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δικαιούχοι της κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) απόφαση ορίζονται:

α) Οι γεωργοί που διαθέτουν αγροτεμάχια με αμπελώνες για παραγωγή οίνου στην Περιφέρεια Αττικής, οι οποίοι έχουν υποβάλλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2022, διαθέτουν αμπέλια σε ωρίμανση (άνω των 3 ετών) ανά ποικιλία και διατηρούν τουλάχιστον ένα (1) στρέμμα καλλιέργειας αμπελιού σε ωρίμανση ανά ποικιλία. Το ποσό ενίσχυσης είναι 90 ευρώ/στρέμμα.

β) Οι γεωργοί που διαθέτουν αγροτεμάχια με αμπελώνες για επιτραπέζια χρήση στην Π.Ε. Κορινθίας, οι οποίοι έχουν υποβάλλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2022, διαθέτουν αμπέλια σε ωρίμανση (άνω των 3 ετών) ανά ποικιλία και διατηρούν τουλάχιστον ένα (1) στρέμμα καλλιέργειας αμπελιού σε ωρίμανση ανά ποικιλία. Το ποσό ενίσχυση ανέρχεται σε 130 ευρώ/στρέμμα.

γ) Οι γεωργοί που διαθέτουν αγροτεμάχια με καλλιέργεια αμπελώνα της οινοποιήσιμης ποικιλίας «Ροδίτης (Αλεπού)» στην ΠΕ Ηλείας και στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, ΠΕ Αχαΐας, οι οποίοι έχουν υποβάλλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2022, διαθέτουν αμπέλια σε ωρίμανση (άνω των 3 ετών) και διατηρούν τουλάχιστον ένα (1) στρέμμα καλλιέργειας αμπελιού για παραγωγή οίνου, ποικιλίας «Ροδίτης (Αλεπού)» σε ωρίμανση. Το ποσό ενίσχυσης ανέρχεται σε 90 ευρώ/στρέμμα.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024