Ουκρανία: Απειλεί να μπλοκάρει η Ουγγαρία τις νέες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας
Οσο η μεγαλύτερη τράπεζα της Ουγγαρίας θα παραμένει σε ουκρανικό κατάλογο υποστηρικτών του ρωσικού πολέμου, η ουγγρική κυβέρνηση δεν θα διαπραγματευθεί καν τη νέα δέσμη κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας.
Ο ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/John Thys) απείλησε χθες Παρασκευή ότι η χώρα του θα εμποδίσει την έγκριση της νέας δέσμης κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας, καταδικάζοντας το ότι η μεγαλύτερη τράπεζα της Ουγγαρίας, η OTP, συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των δυνητικών στόχων.
Σε ουκρανικό κατάλογο
Οσο η OTP παραμένει σε ουκρανικό κατάλογο υποστηρικτών του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία, η ουγγρική κυβέρνηση δεν θα διαπραγματευθεί καν τη νέα δέσμη κυρώσεων, διεμήνυσε χθες Παρασκευή ο κ. Σιγιάρτο, κατά τη διάρκεια συμβουλίου των ΥΠΕΞ της ΕΕ στη Σουηδία.
Ο επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας χαρακτήρισε σκανδαλώδες το γεγονός ότι το Κίεβο ενέταξε την τράπεζα στον κατάλογο, τονίζοντας πως δεν παραβίασε κανέναν νόμο.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε τις προτάσεις της για την 11η δέσμη κυρώσεων της ΕΕ στη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα. Σκοπός είναι κυρίως η αποτροπή της παράκαμψης των μέτρων που ήδη έχουν επιβληθεί.
Οι προτάσεις προβλέπουν επίσης περαιτέρω περιορισμούς στο εμπόριο, που δυνητικά θα μπορούσαν να πλήξουν ουγγρικές εταιρείες.
Οι υπουργοί δεν άκουσαν
Ο Ζοζέπ Μπορέλ, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, απέφυγε να σχολιάσει την τοποθέτηση του κ. Σιγιάρτο, στη συνέντευξη Τύπου μετά το συμβούλιο. Υποστήριξε πως οι υπουργοί δεν άκουσαν τον ούγγρο συνάδελφό τους να κάνει τα σχόλια αυτά.
Σημείωσε πάντως πως δεν είναι μυστικό το ότι η Ουγγαρία δεν πιστεύει στην αποτελεσματικότητα των ευρωπαϊκών κυρώσεων στη Μόσχα.
Η ουκρανική εθνική υπηρεσία πρόληψης της διαφθοράς (ΕΥΠΔ) ενέταξε την OTP στον κατάλογο των υποστηρικτών του πολέμου στις αρχές Μαΐου, κατηγορώντας τη για υποστήριξη της «τρομοκρατίας».
Η OTP συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους παρόχους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στη ρωσική αγορά μετά το ξέσπασμα του πολέμου την 24η Φεβρουαρίου 2022, σύμφωνα με το Κίεβο.
Πηγή: ΑΠΕ
- Δημογραφικό: «Πολλαπλασιαστής κινδύνων» για την οικονομία – Το στοίχημα της επόμενης ημέρας
- Geely vs Tesla: Η Κίνα «πατάει γκάζι» στα robotaxi
- Για τον ΟΦΗ (ευτυχώς) δεν είναι 1987 (vid)
- Πώς θα πληρωθούν όσοι εργαστούν την Πρωτομαγιά
- «Αμφισβήτηση της Δικαιοσύνης» χαρακτηρίζει την επίθεση στο Εφετείο η Γενική Επιτροπεία των Διοικητικών Δικαστηρίων
- Ισπανία: Σοκαριστικό ατύχημα σε λούνα παρκ στη Σεβίλλη – Ιμάντας παιχνιδιού έσπασε και τραυματίστηκαν 4 άτομα
- «Άδειοι δίσκοι» – Νέες καταγγελίες για έλλειψη τροφίμων στο αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln
- Τζένιφερ Λόπεζ σε ελεύθερη πτώση – «Κατήφορος – Το μεγαλύτερο φιάσκο της J.Lo εδώ και 20 χρόνια»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-315x220.jpg)

























![Πυροβολισμοί και χάος στο δείπνο ανταποκριτών του Λευκού Οίκου: Ποιος είναι ο δράστης [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/108297319-1777170881223-f7206af5bd404f9c-315x220.webp)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442