Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αλέξης Τσίπρας: Να τελειώνουμε με την οικογενειοκρατία Μητσοτάκη

Αλέξης Τσίπρας: Να τελειώνουμε με την οικογενειοκρατία Μητσοτάκη

Να τελειώσουμε με το καθεστώς της οικογένειας Μητσοτάκη την άλλη Κυριακή, είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στους συγκεντρωμένους πολίτες στον Βόλο, καλώντας τους να βγάλουν πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία και να ανοίξει ο δρόμος για την αλλαγή.

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη «να τελειώσουμε με το καθεστώς της οικογένειας Μητσοτάκη την άλλη Κυριακή».

Ο κ. Τσίπρας, συνεχίζοντας την περιοδεία του στη Θεσσαλία, μετά τα Τρίκαλα που επισκέφτηκε το πρωί, επόμενος σταθμός ήταν ο Βόλος και η ομιλία του στην παραλία της πόλης.

Εστιάζοντας στο σκάνδαλο των υποκλοπών και χαρακτηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη «κακοποιητή της Δημοκρατίας», αλλά και στην οικονομία και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη μεσαία τάξη εάν επανεκλεγεί η ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζήτησε από τους συγκεντρωμένους πολίτες στο Βόλο να βγάλουν πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία και να ανοίξει ο δρόμος για την αλλαγή.

«Ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος στη συγκάλυψη. Ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος στην ασυδοσία. Ψήφος στη ΝΔ είναι άλλα τέσσερα χρόνια μεγαλύτερη αλαζονεία, μεγαλύτερη αδικία, μεγαλύτερη αυθαιρεσία. Ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος στην οικογενειοκρατία», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

«Το μόνο ρεύμα που μεγαλώνει είναι αυτό στους λογαριασμούς κ. Μητσοτάκη»

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Κυψέλη, ότι η ΝΔ έχει «μεγάλο ρεύμα», τόνισε σκωπτικά ότι το μόνο ρεύμα που μεγαλώνει είναι αυτό των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, που είναι δυσβάσταχτοι για τον λαό.

«Άκουσα όμως σήμερα τον κ. Μητσοτάκη να λέει σε λιγοστούς φίλους του στην Αθήνα, ‘έχουμε μεγάλο ρεύμα’. Και αναρωτιέμαι, αυτό το μεγάλο ρεύμα πώς γίνεται και το βλέπουν μονάχα οι αυλοκόλακες του κ. Μητσοτάκη και δεν το βλέπουν οι άνθρωποι στη καθημερινή τους ζωή; Πού είναι αυτό το μεγάλο ρεύμα;», είπε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε: «Μη το είδατε στις πλατείες, στα καφενεία, στους χώρους δουλειάς; Το μόνο μεγάλο που έχει σχέση με το ρεύμα είναι οι λογαριασμοί που καλείται να πληρώσει το μέσο νοικοκυριό εξαιτίας του κ. Μητσοτάκη.

»Και αναρωτιέμαι τι θα μας λένε σε μια εβδομάδα για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, όσοι προσπαθούν σήμερα με τη βία να μας πείσουν για το ‘ρεύμα Μητσοτάκη’. Θα αρχίσουν πάλι τις αναλύσεις για το πώς έγινε αυτό, πώς τους ξέφυγαν τα υπόγεια ρεύματα».

Για να καταλήξει χαρακτηριστικά: «Αυτά τα άτιμα τα υπόγεια ρεύματα, όλο τους ξεφεύγουν!».

«Την άλλη Κυριακή θα πανηγυρίζει ο λαός, όχι τα καρτέλ»

«Την άλλη Κυριακή θα πανηγυρίζει ο λαός, όχι τα καρτέλ», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως «δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη νίκη, είναι ζήτημα ζωής, αξιοπρέπειας, είναι ζήτημα που αφορά το μέλλον των παιδιών μας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖ, κάνοντας μνεία στην ίδρυση του Εργατικού Κέντρου στη χώρα το 1908 στο Βόλο, αναφέρθηκε «στην ιστορική απεργία των καπνεργατών το 1909», για να προσθέσει ότι «οι εργάτες πέτυχαν καλύτερα μεροκάματα και λιγότερες ώρες δουλειάς» και ότι «στη Μαγνησία γράφτηκαν σελίδες ηρωισμού και θυσίας από την Εθνική Αντίσταση».

Σχολίασε, μάλιστα, ότι η παρουσία του κόσμου στην αποψινή συγκέντρωση «αποδεικνύει ότι στις 21 του Μάη η Μαγνησία θα βγάλει ξανά πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και θα ανοίξει το δρόμο για τη μεγάλη νίκη και την αλλαγή».

«Η αλλαγή δεν είναι σύνθημα που αφορά το χθες και το παρελθόν, αλλά αυτό που έχουν στην καρδιά τους οι πολίτες», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Και προσέθεσε πως «ανεξάρτητα από το αν ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ στο παρελθόν, ανεξάρτητα από το αν είναι αριστεροί, κεντρώοι ή δεξιοί, θέλουν μια μεγάλη αλλαγή:

»Αλλαγή θέλει ο νέος που δουλεύει απλήρωτα 12ωρα. Ο καταστηματάρχης που τον κυνηγάνε οι εισπρακτικές. Ο συνταξιούχος που πασχίζει να δώσει ένα χαρτζιλίκι στα εγγόνια του. Η εργαζόμενη μητέρα, που με δυο επισκέψεις στο σουπερμάρκετ για να πάρει τα απαραίτητα για το παιδί της, βλέπει να φεύγει ο μισός μισθός.

»Οι γιατροί και οι νοσηλευτές, που κρατάνε με αυτοθυσία όρθια τα νοσοκομεία μας. Οι μαθητές που διαβάζουν αυτές τις μέρες, αλλά τρέμουν μην πέσουν στη μέγγενη της ελάχιστης βάσης εισαγωγής. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που αγωνιούν αν θα συνεχίσουν να παράγουν ή θα φύγουν από την ύπαιθρο. Και 700.000 νοικοκυριά που φοβούνται ότι μπορεί να χάσουν το σπίτι τους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «αυτά τα συναισθήματα και οι προσδοκίες μεταφράζονται όσο περνάνε οι μέρες σε απόφαση πολιτική, σε απόφαση ψήφου» και τόνισε πως «την άλλη Κυριακή τελειώνουμε οριστικά με το καθεστώς Μητσοτάκη».

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024