Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλέξης Τσίπρας από Τρίκαλα: «Μισθοί Βουλγαρίας και τιμές Βρετανίας στην Ελλάδα Μητσοτάκη» - Αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου

Αλέξης Τσίπρας από Τρίκαλα: «Μισθοί Βουλγαρίας και τιμές Βρετανίας στην Ελλάδα Μητσοτάκη» – Αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια θα μεταβεί στον Βόλο όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία στην παραλία της πόλης

Με ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αλλά και προσωπικά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε ομιλία στα Τρίκαλα  στον Πεζόδρομο Ασκληπιού και Απόλλωνος.

«Η αφαίμαξη των πολλών και η στήριξη των λίγων. Αυτό είναι το σχέδιο του Μητσοτάκη», είπε ο κ. Τσίπρας ενώ πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα του Μητσοτάκη κατάντησε να είναι χώρα με μισθούς Βουλγαρίας και τιμές Βρετανίας».

Με το σύνθημα… αλλαγή και πάλι

«Την άλλη Κυριακή δεν θα πανηγυρίζουν τα καρτέλ και τα συμφέροντα, θα πανηγυρίζει ο ελληνικός λαός. Γυρνάω όλη τη χώρα αυτές τις ημέρες από άκρη σε άκρη και το συναίσθημα όλων των ανθρώπων είναι ότι επιθυμούν μία μεγάλη αλλαγή», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κόσμος είναι αποφασισμένος να κάνει τον θυμό του πολιτική πράξη και απόφαση με την ψήφο του. Γιατί 4 χρόνια τώρα η αδικία έγινε καθεστώς στον τόπο μας. Η κυβέρνηση διεύρυνε τις ανισότητες αυτά τα 4 χρόνια. Θυμηθείτε τι έταξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Καλύτερες δουλειές, μισθούς, συντάξεις, επιτελικό κράτος και δείτε τι αφήνει πίσω», πρόσθεσε.

Βολές σε ΝΔ

«Πού είναι οι υποσχέσεις για τη 13η σύνταξη που την έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και την έκοψαν; Τα 700 ευρώ στην τσέπη δεν φτάνουν ούτε για τη δεύτερη εβδομάδα του μήνα. Ο κόσμος ζητά ανάσα και αξιοπρέπεια. Αυτό θα κάνουμε πράξη με τη δική σας ψήφο στις 21 Μαΐου» είπε και ανέφερε ότι σχέδιο του Μητσοτάκη είναι: «Η αφαίμαξη των πολλών και η στήριξη των λίγων».

Ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια ανέφερε ότι:

  • Η Ελλάδα του Μητσοτάκη κατάντησε να είναι χώρα με μισθούς Βουλγαρίας και τιμές Βρετανίας.
  • Η Ελλάδα στην πανδημία είναι χειρότερα ακόμα και από τη Βραζιλία του Μπολσονάρο αναλογικά με τον πληθυσμό της.
  • Η χώρα άντεξε που δώσατε 10 δις  ευρώ σε απευθείας αναθέσεις. Άντεξε που δώσατε 10 δι. ευρώ σε ενεργειακές εταιρείες

«Κυβερνήσαμε και ξέρουμε να υπολογίζουμε. Αφήσαμε 37 δις στα δημόσια ταμεία. Δεν ζητάμε δεύτερη ευκαιρία. Ζητάμε την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με βάση το πρόγραμμά μας και τα θέλω μας. Τώρα μπορούμε. Μάθαμε από τα λάθη μας και μπορούμε. Το πρόγραμμά μας θα δίνει ανάσα στους πολλούς και όχι ουρανοκατέβατα κέρδη στους λίγους και ισχυρούς» είπε.

«Αναρωτιέμαι, αλήθεια, το κόστος της απαξίωσης των δημόσιων νοσοκομείων που είναι αποτέλεσμα του δικού του προγράμματος, ποιο είναι; Ποιο είναι το κόστος της τραγωδίας στα Τέμπη, πόσο είναι; Το κόστος της καθημερινότητας και της ζωής, ποιο είναι; Το πρόγραμμά μας έχει κόστος. Κόστος στις ενεργειακές εταιρείες, κόστος στα funds που δεν θα μπορούν να κερδοσκοπήσουν. Για τους πολίτες όμως δεν είναι κόστος, είναι όφελος» πρόσθεσε.

Για την άρνηση Μητσοτάκη να πάει σε ντιμπέιτ για δύο

«Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται να κάνει ντιμπέιτ οι δυο μας. Κι όμως δεν προστατεύθηκε», είπε για να συμπληρώσεις ότι: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν νοιάζεται και δεν γνωρίζει για τα προβλήματα του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου. Μεγάλωσε στα παλάτια ως πρίγκιπας. Δεν έχει σχέση με τον κόσμο».

«Είναι εθνική ανάγκη η οικονομία της χώρας να έχει πρωτογενή τομέα παραγωγής. Έχουμε σχεδιάσει μία σειρά από μέτρα ανακούφισης για τον κόσμο αυτό. Πλαφόν στο πετρέλαιο και το ρεύμα και κατάργηση του ΕΦΚ στα καύσιμα στην αντλία της βενζίνης για τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο», είπε.

Για την ψήφο των νέων

«Απευθύνομαι στις νέες και τους νέους. Μην χαραμίσετε το μεγάλο όπλο που έχετε στα χέρια σας. Είναι η ψήφος σας την άλλη Κυριακή», ανέφερε ενώ για να γίνει πιο πειστικός έφερε μπροστά τον τρόπο που διεξάγονται οι πανελλήνιες εξετάσεις.

«Από αυτές τις εξετάσεις καταργείτε η ελάχιστη βάση εισαγωγής. Το πρόγραμμά μας προβλέπει έλεγχο και ρύθμιση του Airbnb». Στήριξη των δημοσίων πανεπιστημίων με διπλασιασμό των κονδυλίων για την εκπαίδευση. Απευθύνομαι στους νέους και λέω πάρτε τη ζωή σας στα χέρια σας την άλλη Κυριακή», είπε.

Αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου

«Δεν μπορεί σήμερα κάποιοι να μας λένε από τα αριστερά μας ότι το ίδιο είναι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι λογικές ‘τι Πλαστήρας τι Παπάγος’ πήγαν πολύ πίσω το λαϊκό κίνημα», είπε ενώ μνημόνευσε για μια ακόμη φορά τον Ανδρέα Παπανδρέου.

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε ποτέ μέτωπο με τις προοδευτικές δυνάμεις. Ένα ήταν το μέτωπο, κατά της Δεξιάς. Ένας είναι ο τρόπος για να λογοδοτήσει για όλα η κυβέρνηση. Στις 22 Μαΐου να έχουμε προοδευτική διακυβέρνηση. Το δίλημμα της κάλπης είναι: Μητσοτάκης ή Αλλαγή; Και η απάντηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού είναι η μεγάλη αλλαγή», είπε.

Καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας είπε: «Σας είπε ποτέ κάποιος ότι ψήφισε το 2019 ΣΥΡΙΖΑ και ότι τώρα δεν θα τον ψηφίσει; Έχω ακούσει όμως το αντίθετο. Ψήφισαν τον Μητσοτάκη το 2019 και τώρα λένε ότι θα τον τιμωρήσουν. Πάμε δυνατά μέχρι την κάλπη να αλλάξουμε την Ελλάδα, ξέρουμε και μπορούμε».

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024