Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
payzy by COSMOTE: Χρησιμοποίησα την εφαρμογή που σε… πληρώνει για τις συναλλαγές σου

payzy by COSMOTE: Χρησιμοποίησα την εφαρμογή που σε… πληρώνει για τις συναλλαγές σου

Και ανακάλυψα άλλους 4 λόγους για να τη βάλω στην καθημερινότητά μου

Όλα ξεκίνησαν μια εβδομάδα πριν, όταν η κολλητή μου μου πρότεινε να κάνουμε «Split It» τα έξοδα του φαγητού και του σινεμά, για να μην καθόμαστε να μετράμε τα ψιλά μας. Βλέποντας την απορία στο βλέμμα μου, μου έδειξε το payzy by COSMOTE, την πρωτοποριακή mobile εφαρμογή μέσα από την οποία μπορεί κανείς να αποκτήσει ελληνικό IBAN λογαριασμό, να εκδώσει ψηφιακή χρεωστική κάρτα και να τη χρησιμοποιεί για οποιαδήποτε αγορά σε ηλεκτρονικά και φυσικά καταστήματα, αλλά και για την πληρωμή λογαριασμών.

Μέσα σε λίγες ημέρες, το app θα γινόταν το go-to μου για κάθε συναλλαγή, αλλά και για την αποταμίευση χρημάτων, το μοίρασμα των εξόδων με τους φίλους μου και την ανταλλαγή χρημάτων μαζί τους. Πώς με έπεισε να αλλάξω τόσο γρήγορα τις συνήθειές μου; Μεταξύ άλλων, για τους πέντε παρακάτω λόγους.

Με το payzy ό,τι πληρώνεις παίρνεις… ευρώ

Το πρώτο επιχείρημα που άκουσα υπέρ του payzy δεν ήταν απλώς πειστικό – για την ακρίβεια, με έκανε να κατεβάσω το app περίπου μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα: το payzy είναι η μοναδική εφαρμογή ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ελλάδα που με κάθε συναλλαγή μας χαρίζει αυτομάτως το 1% της αξίας της σε μετρητά και όχι σε πόντους μέσω του payzy cashback. Και αυτό ισχύει είτε πληρώνουμε με την payzy κάρτα μας, είτε ολοκληρώνουμε τη συναλλαγή μας ηλεκτρονικά, είτε το ποσό είναι μεγάλο, είτε μιλάμε για καθημερινά μικρο-έξοδα, αλλά ακόμη και αν πρόκειται για μια πληρωμή στη διάρκεια ταξιδιού στο εξωτερικό. Το καλύτερο; Τα ευρώ που κερδίζουμε από το payzy δεν λήγουν ποτέ και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε όπως, όποτε και όπου θέλουμε – εντός ή εκτός συνόρων.

Πώς λειτουργεί; Για κάθε 1€ που ξοδεύουμε με την payzy κάρτα μας, κερδίζουμε 1 coin, τα οποία μπορούμε να μετατρέψουμε σε ευρώ όποτε το θελήσουμε, μέσα από το payzy πορτοφόλι μας. Τα 100 coins αντιστοιχούν σε 1€ και πιστώνονται απευθείας στον λογαριασμό μας. Όταν το αποφασίσουμε, μετατρέπουμε τα coins σε ευρώ και τα αξιοποιούμε με όποιον τρόπο θέλουμε, χωρίς περιορισμούς.

Payzy για όλους και όλοι στο payzy

Έπειτα, έριξα μια ματιά στα στοιχεία: μέσα σε επτά μόλις μήνες από την εμπορική του διάθεση, το payzy by COSMOTE έχει φτάσει περίπου τους 110.000 χρήστες. Αριθμός εντυπωσιακός, μέχρι να συνειδητοποιήσεις τις δυνατότητες που ανοίγει η εφαρμογή, αφού μας επιτρέπει να πραγματοποιήσουμε οποιαδήποτε αγορά, να πληρώσουμε λογαριασμούς, να ανταλλάξουμε χρήματα με τους φίλους μας, να μοιραστούμε πανεύκολα τα κοινά μας έξοδα σε δευτερόλεπτα, να αποταμιεύσουμε χρήματα σε «κουμπαράδες» μέσα στο κινητό μας, χωρίς καμιά απολύτως προμήθεια.

Ταυτόχρονα, παρόλο που το εγχείρημα ανήκει στον Όμιλο ΟΤΕ, που μπαίνει πια δυναμικά στον χώρο των υπηρεσιών πληρωμών και συναλλαγών μέσω κινητού, το payzy απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές, είτε είναι συνδρομητές COSMOTE είτε όχι. Όλοι οι χρήστες, όσο περισσότερο χρησιμοποιούν την εφαρμογή, τόσο περισσότερο κερδίζουν, ενώ με μια ματιά στην ιστοσελίδα της εφαρμογής, μπορούν να βρίσκουν διαρκώς και αποκλειστικές προσφορές για ακόμη μεγαλύτερο όφελος. Και, φυσικά, όλες οι συναλλαγές πραγματοποιούνται πανεύκολα, ταχύτατα και με απόλυτη ασφάλεια. Γιατί να μην το κατεβάσω κι εγώ, λοιπόν;

Κάτι payzy για κάθε περίσταση

Θυμάσαι που ανέφερα το Split It στην εφαρμογή του κειμένου; Άκου πόσο απλά λειτουργεί, για να καταλάβεις γιατί το payzy έγινε έρωτας με την πρώτη ματιά. Βγαίνεις με τους φίλους σου. Ξεκινάτε από ένα χαλαρό φαγητό, μετά σινεμά και – ποιος ξέρει – ίσως ο δρόμος σας βγάλει στο αγαπημένο σας μπαρ και ό,τι ήθελε προκύψει. Αντί να κάνετε προσθαφαιρέσεις, διαιρέσεις και να λύνετε περίπλοκες εξισώσεις, απλώς σημειώνετε τα έξοδα σε ένα chat στο payzy, κι εκείνο αναλαμβάνει να σας κάνει το λογαριασμό – αλλά και να κάνει τις μεταφορές αυτόματα, αν συμφωνήσετε κι εσείς.

Χρειάζεται κάποιος από την παρέα δανεικά ή μήπως θέλεις να μεταφέρεις στον συγκάτοικό σου το ποσό του ενοικίου που σου αντιστοιχεί; Η λύση ακούει στο όνομα Chat & Pay, μέσα από το οποίο το payzy κάνει τη δουλειά… chat μπαμ, και μάλιστα χωρίς προμήθεια. Και το αγαπημένο μου: θέλεις να βάλεις στην άκρη χρήματα για εκείνο το ταξίδι που προγραμματίζεις για το καλοκαίρι ή για κάποια μεγάλη αγορά; Βάλ’ τα στο Piggy σου, το νέο ηλεκτρονικό κουμπαρά του payzy, όπου μπορείς να αποταμιεύσεις με δυο διαφορετικούς, αλλά εξίσου βολικούς τρόπους.

Ευελιξία που δεν payzεται

Όταν είπα ότι κατέβασα την εφαρμογή σε 10 δευτερόλεπτα, παρέλειψα να αναφέρω ότι χρειάστηκα ελάχιστα περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσω την εγγραφή μου, να ανοίξω τον IBAN λογαριασμό μου και να εκδώσω την ψηφιακή μου χρεωστική κάρτα. Και μόλις που άρχιζα να συνειδητοποιώ το μέγεθος της ευελιξίας που μου εξασφάλιζε το payzy, αφού σύντομα είδα ότι μέσα από το app μπορούσα να εκδώσω έως και δυο ακόμη virtual χρεωστικές κάρτες, για ακόμη καλύτερο έλεγχο των οικονομικών μου. Προσωπικά, περιορίστηκα στη μία, την οποία χρησιμοποιώ αποκλειστικά για τις online αγορές μου για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια συναλλαγών.

Παρεμπιπτόντως, αντίστοιχη δυνατότητα είναι διαθέσιμη και στην περίπτωση των Piggys – μπορείς να φτιάξεις έως πέντε – για να παρακολουθείς τους ψηφιακούς σου κουμπαράδες να γεμίζουν και να πραγματοποιείς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τους επιμέρους στόχους αποταμίευσής σου.

Είναι ώρα για το επόμενο βήμα

Αν και ομολογώ ότι τα ευρώ που μου δίνει το payzy cashback για να τα κάνω ό,τι ακριβώς θέλω είναι το κυριότερο κίνητρο για ‘μένα, η αλήθεια είναι ότι υπάρχει και ένα ακόμη γοητευτικό στοιχείο στη χρήση της εφαρμογής: αποτελεί ένα βήμα προς τα εμπρός. Ήδη, στην Ευρώπη το 11% του συνόλου των συναλλαγών πραγματοποιείται με ηλεκτρονικό χρήμα (δηλαδή, eWallets) – στην Ελλάδα, όμως, βρισκόμαστε ακόμη μόλις στο 3%.

Είναι δεδομένο ότι σύντομα θα ακολουθήσουμε κι εμείς τη διεθνή τάση. Άλλωστε, ήδη το 2021 βάσει στοιχείων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν περίπου 1,5 δισεκατομμύριο ηλεκτρονικές αγορές αξίας περίπου 49 δισεκατομμυρίων ευρώ με χρήση καρτών ή ηλεκτρονικού χρήματος, αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με το 2017 (η αξία των συναλλαγών αντιστοίχως έχει υπερδιπλαστιαστεί). Μέσα στα επόμενα χρόνια, η διείσδυση του ηλεκτρονικού χρήματος είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα αυξηθεί περαιτέρω, αντικαθιστώντας τη χρήση μετρητών. Κι εμείς θα ανήκουμε στους πρωτοπόρους.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024