Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Κατασκευασμένη πολιτική κατηγορία» εναντίον του Φρέντι Μπελέρη, λέει ο δικηγόρος του - Τι λένε τα αλβανικά ΜΜΕ

«Κατασκευασμένη πολιτική κατηγορία» εναντίον του Φρέντι Μπελέρη, λέει ο δικηγόρος του – Τι λένε τα αλβανικά ΜΜΕ

Η υπόθεση του ομογενή υποψηφίου δημάρχου Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρη, απασχολεί ιδιαίτερα τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία, σε γενικές γραμμές, παίρνουν θέση εναντίον του

Για παράνομη φυλάκιση και «κατασκευασμένη πολιτική κατηγορία» κάνει λόγο ο δικηγόρος του Φρέντι Μπελέρη, του ομογενή που κατηγορείται για εξαγορά ψήφων εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής στην Αλβανία και αποφασίστηκε να παραμείνει υπό κράτηση για άλλες 10 ημέρες.

Ο Φρέντι Μπελέρης είναι υποψήφιος δήμαρχος Χιμάρας και συνελήφθη από τις αλβανικές αρχές το βράδυ της Πέμπτης.

«Η εξαγορά ψήφων δεν αποδείχθηκε, αυτό ζητήσαμε από το δικαστήριο καθώς δεν στοιχειοθετείται το επ’ αυτοφώρω. Οι πληροφορίες προήλθαν από άτομο που καθόρισε η αστυνομία. Πρόκειται για πολιτική κατηγορία και κατασκεύασμα. Κατά την ομιλία του εισαγγελέα δεν αποδείχθηκε η ύπαρξη των λιστών (σ.σ.: των υποτιθέμενων προς εξαγορά ψηφοφόρων). Εκείνη τη στιγμή, ο Μπελέρης έβγαινε από την καφετέρια και ο τρόπος της απαγωγής του απέδειξε ότι στόχος ήταν να βρεθεί κάτι επάνω του, επ’ αυτοφώρω. Αποδείχθηκε ότι δεν βρέθηκε τίποτα. Η εκλογική διαδικασία δεν επηρεάζεται, αντιθέτως ενισχύεται», δήλωσε ο δικηγόρος του, Geni Gjyzari, σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Μάλιστα, παραθέτουν τη δήλωση του Φρέντι Μπελέρη στην αίθουσα του Δικαστηρίου, ο οποίος τόνισε: «Δεν έχω καμμία σχέση με την κατηγορία, ήμουν με τους συγγενείς μου, τα χρήματα δεν τα είχα για εξαγορά ψήφων».

Να σημειωθεί πως ο ιστότοπος oranews.tv της Αλβανίας προσθέτει ότι, αν τελικά ο Φρέντι Μπελέρης και ο συνεργάτης του, Παντελής Κοκαβέσης, κριθούν ένοχοι, η ποινή κυμαίνεται από ένα έως πέντε χρόνια.

Το μήνυμα Μπελέρη από τη φυλακή

Παράλληλα, αλβανικά ΜΜΕ ενημερώνουν για το μήνυμα που έστειλε ο Φρέντι Μπελέρης από τη φυλακή προς τους υποστηρικτές του, μέσω Facebook:

«Τώρα είναι η στιγμή!! Σας θέλω όλους δίπλα μου!! Να μην απουσιάσει κανείς από τις εκλογές της 14ης Μαΐου!! Είμαστε όλοι ΕΝΑ και σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την υποστήριξη, την αγάπη και τη βοήθειά σας!! Όλοι μαζί για αλλαγή!! Για το μέλλον της χώρας μας!!».

Τα αλβανικά ΜΜΕ για την υπόθεση

Εν τω μεταξύ, με συνεχείς αναρτήσεις τους, τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Αλβανίας πληροφορούν ότι το δικαστήριο, ενώπιον του οποίου εμφανίστηκε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρης, αποφάσισε την προφυλάκισή του μέχρι την τακτική δικάσιμο. Πληροφορούν, επίσης, ότι ο φάκελος των ερευνών διαβιβάζεται πλέον στην Ειδική Εισαγγελία (SPAK).

Στον ι/τ oranews.tv δημοσιεύονται αναλυτικά στοιχεία για την υπόθεση: «Σύμφωνα με τον ανακριτικό φάκελο υπ’ αριθ. 489, ο υποψήφιος του συνασπισμού ‘Μαζί Κερδίζουμε’ διαπραγματεύτηκε προσωπικά συμφωνίες διαφθοράς, συναντώντας διάφορα άτομα στην καφετέρια και στο γραφείο του, καθορίζοντας και τις τιμές για κάθε ψήφο. Ο ιστότοπός μας εξασφάλισε τον ανακριτικό φάκελο, ο οποίος σχηματίστηκε μέσα σε διάστημα 5 ημερών και οδήγησε στη σύλληψη του Μπελέρη και του στενού του συνεργάτη Παντελή ή αλλιώς Pano Kokaveshi».

Στον ανακριτικό φάκελο αναφέρεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέχθηκαν στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, «τα μέλη του Εκλογικού Επιτελείου του Μπελέρη εξαγόραζαν ψήφους έναντι διαφορετικών χρηματικών ποσών σε λεκ και σε ευρώ. Με αφορμή την κατάσταση αυτή, η αστυνομία Αυλώνα ήρθε σε επαφή με τον πολίτη με τα αρχικά A.R, ο οποίος κατά την ανάκριση παραδέχτηκε ότι ο Μπελέρης του είχε ζητήσει προσωπικά την εξαγορά ψήφων από τον ίδιο, καθώς επίσης και από το φιλικό και οικογενειακό του περιβάλλον».

Ο συγκεκριμένος ιστότυπος, μάλιστα, αναφέρει ότι η υποψηφιότητα Μπελέρη στον δήμο της Χιμάρας «εκπροσωπούσε το ελληνικό λόμπι σε αυτή τη περιοχή. Το όνομα του Μπελέρη είναι αρκετά δημοφιλές στους πολιτικούς και μιντιακούς κύκλους, ως συμμετέχων σε πολλές δημόσιες συζητήσεις ενάντια στα συμφέροντα των Αλβανών».

Ειδησεογραφικά παρουσιάζουν, πάντως, τα περισσότερα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Αλβανίας την ανακοίνωση του State Department για την υπόθεση. Ωστόσο, ο ιστότοπος pamfleti.net αναφέρει ότι το State Department «προσγείωσε» την Ελλάδα, η οποία «προκαλεί πολεμική με τις αντιδράσεις της στη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη στη Χιμάρα για εξαγορά ψήφων».

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024