Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεύτερη εβδομάδα απωλειών στη Wall Street

Δεύτερη εβδομάδα απωλειών στη Wall Street

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones έχασε 1,1%, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,3%, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 0,4%

Ούτε σήμερα κατάφερε να κρατήσει τα αρχικά θετικά πρόσημα η Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να κλείνουν με δεύτερη εβδομάδα απωλειών, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για το αν θα αυξηθεί το όριο χρέους της κυβέρνησης, όπως και εάν τελικά έχουν ελεγχθεί οι αναταράξεις στις τράπεζες.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,03% στις 33.300 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,16% στις 4.124 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,35% στις 12.284 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones έχασε 1,1%, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,3%, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 0,4%.

Αν και τα αρχικά πρόσημα στη Wall Street ήταν θετικά, η προκαταρκτική μέτρηση του δείκτη καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν υποχώρησε σε χαμηλό έξι μηνών, στο 57,7 τον Μάιο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν το δείκτη να διαμορφωθεί στο 63,0. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι προοπτικές για τον πληθωρισμό κατά τα επόμενα 5 χρόνια σκαρφάλωσαν στο 3,2%, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2008.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, αν και επίσης άρχισαν θετικά, τελικά οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών διολίσθησαν, σηματοδοτώντας άλλη μια ημέρα πτώσης. Το SPDR S&P Regional Banking ETF (KRE) υποχώρησε κατά 0,4%. Η Western Alliance διολίσθησε κατά 0,4%, ενώ η PacWest υποχώρησε κατά 1,5%.

Την ίδια ώρα, η First Solar ενισχύθηκε κατά 24%, μετά την ανακοίνωση της απόκτησης της Evolar AB έναντι τιμήματος που ξεπέρασε τα 80 εκατ. δολάρια. Η First Solar δήλωσε ότι η κίνηση αυτή θα επιταχύνει την ανάπτυξη φωτοβολταϊκής τεχνολογίας επόμενης γενιάς.

Οι επενδυτές επηρεάστηκαν επίσης από την πρόοδο των διαπραγματεύσεων στην Ουάσιγκτον, καθώς η ανησυχία γύρω από τις συνομιλίες για το ανώτατο όριο του χρέους παραμένει. Σύμφωνα με το CNBC η συνάντηση για το ανώτατο όριο χρέους μεταξύ του προέδρου Τζο Μπάιντεν και των ηγετών του Κογκρέσου που είχε οριστεί για σήμερα, αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα.

Αβεβαιότητα

Η αβεβαιότητα μάλιστα για το πότε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ξεμείνει από μετρητά και δεν θα μπορεί να εκπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις παραμένει, μετά τις νέες δηλώσεις της υπουργού Οικονομικών. Η Τζάνετ Γέλεν σήμερα Παρασκευή, δήλωσε ότι για το συγκεκριμένο θέμα παραμένει η αβεβαιότητα, προσθέτοντας πώς οποιαδήποτε εξέλιξη υπάρχει για το ζήτημα αυτό θα ενημερώσει το Κογκρέσο, ενώ δεν παρέλειψε να υποδείξει την 1η Ιουνίου ως μια πιθανή ημερομηνία αθέτησης πληρωμών από την Ουάσιγκτον.

Εν τω μεταξύ, τα ασθενέστερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις τιμές χονδρικής, ένδειξη χαλάρωσης του πληθωρισμού, δεν κατάφεραν να αλλάξουν το επενδυτικό κλίμα και τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για μια μελλοντική ύφεση. Οι τιμές των εισαγόμενων αγαθών αυξήθηκαν για πρώτη φορά φέτος τον Απρίλιο, καταγράφοντας αύξηση 0,4%, η οποία υπερέβη την εκτίμηση συναίνεσης του Dow Jones. Μεγάλο μέρος της ανόδου προήλθε από την αύξηση κατά 4,5% των εισαγόμενων καυσίμων, η οποία αντισταθμίστηκε από τις αμετάβλητες τιμές εισαγωγών εκτός καυσίμων.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024