Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
AC Cobra GT Roadster: H επιστροφή

AC Cobra GT Roadster: H επιστροφή

H ΑC Cars επανέρχεται στο γοητευτικό Cobra, παρουσιάζοντας μια σύγχρονη εκδοχή με την ονομασία GT Roadster, ρετρό γοητεία και με την υπόσχεση καταιγιστικών επιδόσεων

Επιλέγοντας το γήπεδο της Τότεναμ ως ιδανικό χώρο για την πρεμιέρα του, η βρετανική φίρμα αποκάλυψε μια νέα εκδοχή του εμβληματικού AC Cobra, σεβόμενη απολύτως την παράδοσή του αλλά αξιοποιώντας σύγχρονα υλικά.

Όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς με μια πρώτη ματιά το AC Cobra GT Roadster ικανοποιεί απολύτως το συλλογικό φαντασιακό σε σχέση με το σχεδιαστικό αποτύπωμα του μοντέλου αν και υπάρχουν διαφορές σε σχέση με την αρχετυπική σιλουέτα του.

Αρχικά το Cobra GT Roadster είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος με τις διαστάσεις του να συνοψίζονται σε 4,225 μ. μήκος, 1,98 μ. πλάτος και ύψος 1,29 μ. ενώ διαθέτει και κατά 28,4 εκ. μεγαλύτερο μεταξόνιο σε 2,57 μ. Στην αθέατη πλευρά του παρεπιδημεί μια εξολοκλήρου αλουμινένια πλατφόρμα ενώ το αμάξωμα κατασκευάζεται εξολοκλήρου από ανθρακόνημα περιορίζοντας το βάρος του σε μόλις 50 κιλά. Εκτός από τα παραπάνω, αυτονόητα το νέο Cobra GT Roadster εφοδιάζεται με νέας τεχνολογίας φωτιστικά σώματα LED τα οποία σε κάθε περίπτωση είναι στρογγυλά ενώ την εικόνα συμπληρώνουν οι νέοι μεγαλύτεροι τροχοί διάστασης 19 και 21 ιντσών.

Τον ρόλο του κινητήρα αναλαμβάνει ο V8 Coyote των 5,0 λίτρων δια χειρός Ford ο οποίος θα είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις ατμοσφαιρική και με μηχανικό υπερσυμπιεστή. Η ατμοσφαιρική εκδοχή υπόσχεται 460 ίππους και 570 Nm ροπής ενώ η Supercharged 663 ίππους και 780 Nm ροπής.

Ανεξαρτήτως επιλογής οι κινητήρες μπορούν να συνδυαστούν είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με αυτόματο 10 ταχυτήτων που αμφότερα μεταδίδουν την κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Στην περίπτωση της έκδοσης Supercharged η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 3,4 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 278 χλμ./ώρα. Τα μεγέθη επιδόσεων της βασικής ατμοσφαιρικής έκδοσης συνοψίζονται σε επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 250 χλμ./ώρα.

Την ίδια μεταρετρό διάθεση αποπνέει και το εσωτερικό, ενσωματώνοντας ωστόσο μια μικρή ψηφιακή οθόνη για το infotainment στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας και κάτω από το ταμπλό. Τα όργανα διατηρούν την αναλογικότητα και το στρογγυλό σχήμα τους ενώ το ίδιο ισχύει και για το golf ball επιλογέα σχέσεων. Στις σύγχρονες επιταγές υπακούει και το τριάκτινο τιμόνι το οποίο ενσωματώνει πλήθος διακοπτών.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024