Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: Ασπίδα της ΝΔ στους υπεύθυνους των υποκλοπών

Ανδρουλάκης: Ασπίδα της ΝΔ στους υπεύθυνους των υποκλοπών

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επανέλαβε ότι όσοι έστησαν τις υποκλοπές θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή.

Στον απόηχο των υποκλοπών κινείται το προεκλογικό σκηνικό, μετά το debate των πολιτικών αρχηγών, στο οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε για πρώτη φορά την ύπαρξη σκανδάλου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση φέρει σημαντική ευθύνη για την δημιουργία του σκανδάλου των υποκλοπών, αλλά και την κάλυψη των υπευθύνων.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι στην εξεταστική επιτροπή που έγινε στη Βουλή, η ΝΔ έβαλε ασπίδα με τους βουλευτές της για να μην κληθούν ούτε ο Δημητριάδης, ούτε Λαβράνος, ούτε ο Μπίζιος, ούτε επιχειρηματίες που σχετίζονταν με την υπόθεση.

«Όσοι έχουν διαπράξει εγκληματικές πράξεις να βρεθούν ενώπιον των ευθυνών τους»

«Έχω προσφύγει και στην ελληνική και στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη, ως ευρωπαίος πολίτης» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ, συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος περιμένει το αποτέλεσμα της δικαιοσύνης.

«Έχουμε κράτος δικαίου και διάκριση των εξουσιών, και θεωρώ ότι τα πρόσωπα που παρακολούθησαν εμένα, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν διαπράξει εγκληματικές πράξεις, θα πρέπει να βρεθούν ενώπιον των ποινικών και εγκληματικών τους ευθυνών» πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως τόνισε, αν καταδικαστούν κάποιοι θα πρέπει να πάνε στη φυλακή. «Δεν θα τους στείλουμε διακοπές στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, στη φυλακή θα πρέπει να πάνε» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Ανδρουλάκης δεν άφησε εκτός κάδρου ευθυνών και πολιτικά πρόσωπα. «Υπάρχουν πρόσωπα που είναι στην ΕΥΠ, δικαστές, επιχειρηματίες, πολιτικά πρόσωπα, θα μας τα πει η δικαιοσύνη. Εγώ δεν προκαταβάλλω κανένα αποτέλεσμα» συμπλήρωσε.

Πιθανότητες συνεργασίας μετά τις εκλογές

Όπως σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης για να υλοποιηθεί κάποια μετεκλογική συνεργασία, θα πρέπει να αλλάξει ο νόμος των παρακολουθήσεων και της ενημέρωσης των ατόμων που έχουν παρακολουθηθεί. «Δεν θα πρέπει να περάσουν τρία χρόνια, αλλά μερικοί μήνες» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να παρουσιάσει ότι είναι προσωπικό το θέμα. Δεν είναι προσωπικό θέμα του Ανδρουλάκη το διεθνές κύρος της χώρας. Είναι θέμα του πολιτικού μας συστήματος» συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Για τον κίνδυνο της ακυβερνησίας, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι θα υπάρξει κυβέρνηση μετά τις εκλογές. «Όσα χρόνια θυμάμαι, μετά τις εκλογές υπάρχει κυβέρνηση. Το θέμα είναι τι κυβέρνηση θα υπάρχει;» πρόσθεσε.

«Ισχυρά οικονομικά συμφέροντα επισείουν τον κίνδυνο της ακυβερνησίας για να στηρίξουν τον Μητσοτάκη», είπε αρχικά επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό και στη συνέχει ανέφερε «πως το ΠΑΣΟΚ έχει την πολιτική προίκα του Ανδρέα Παπανδρέου και είναι ένα σοσιαλιστικό κεντροαριστερό κόμμα, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι κομμουνιστικογενές» δίνοντας συνέχεια στην κόντρα του με τον κ. Τσίπρα για την πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Στο δε ερώτημα αν αισθάνεται πιο κοντά σε ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ και με ποιόν θα προτιμούσε να συγκυβερνήσει, απάντησε ότι «είμαστε απέναντι στις πρακτικές και του Μητσοτάκη και του Τσίπρα».

«Τεκμηριωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα»

Αναφερόμενος στα ζητήματα της οικονομίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποφορολόγησε τα υπερκέρδη των μεγάλων εταιρειών» και υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι πλήρως τεκμηριωμένο και κοστολογημένο.

Δεν παρέλειψε έτσι να αφήσει αιχμές για τα προγράμματα άλλων κομμάτων λέγοντας πως θα πρέπει να υπάρχει μια αξιολόγηση και κοστολόγηση τους από κάποια Αρχή για να μην τάζει ο καθένας ότι θέλει προεκλογικά.

«Δεν θα επιβάλλω εγώ τον πρωθυπουργό»

Επανερχόμενος στη θέση του ότι δε θα δεχτεί για επόμενο πρωθυπουργό ούτε τον Μητσοτάκη, ούτε τον Τσίπρα, είπε ότι «δεν θα επιβάλλω εγώ τον πρωθυπουργό. Θα είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής. Αν δε συμφωνούν με αυτή μου την πρόταση Μητσοτάκης και Τσίπρας, ε τότε ας συγκυβερνήσουν μαζί οι δυο τους».

Ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε και ζήτημα προσώπων σε υπουργεία, ενώ εξαπέλυσε νέα επίθεση στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «δεν κυβερνά με τη ΝΔ αλλά με την παρέα του στο Μαξίμου και μερικούς υπουργούς από το ΛΑΟΣ».

Σε ότι αφορά δε τις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ σε μια συγκυβέρνηση, αναφέρθηκε τόσο στην οικονομία, όσο και σε μια ισχυρή δημόσια παιδεία και δημόσια υγεία.

Τι είπε για Βελόπουλο και debate

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι στο debate των πολιτικών αρχηγών η διαδικασία ήταν πολύ αυστηρή, σημειώνοντας ότι την επόμενη φορά θα είναι καλύτερο να υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις – όπως η δυνατότητα σχολιασμού από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Παράλληλα, έστρεψε τα «πυρά» του εναντίον του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου για όσα είπε εκείνος γύρω από τις εικόνες που υπάρχουν στο βιβλίο των Θρησκευτικών της γ’ δημοτικού.

«Εγώ χθες θεώρησα απαράδεκτη που έκανε στην Ορθοδοξία ο κ. Βελόπουλος. Κάθε Έλληνας ορθόδοξος θα πρέπει να νιώθει προσβολή για τα λεγόμενά του» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024