Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Debate πολιτικών αρχηγών: Γέλια, νεύρα και φαρμακερές ατάκες - Όλα όσα δεν έδειξαν οι κάμερες

Debate πολιτικών αρχηγών: Γέλια, νεύρα και φαρμακερές ατάκες – Όλα όσα δεν έδειξαν οι κάμερες

Μήπως τελικά όλα όσα έγιναν πίσω από τις κάμερες ήταν πιο ενδιαφέροντα από αυτά που είδαμε;

Χαλαροί, ευδιάθετοι και με τα χαμόγελα να περισσεύουν ήταν οι πολιτικοί αρχηγοί πριν ξεκινήσει το χθεσινό debate, με το ίδιο σκηνικό να επαναλαμβάνεται και όταν ο Γιώργος Κουβάρας που συντόνιζε την συζήτηση, καληνύχτισε τους τηλεθεατές.

Οι ατάκες, οι χειρονομίες αλλά και οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών και δημοσιογράφων πριν και μετά το debate, ίσως και να είχαν περισσότερο ενδιαφέρον από το κύριο μέρος της τηλεμαχίας.

Ας δούμε λοιπόν τι συνέβη πίσω από τις κάμερες…

Ποιοι έφτασαν πρώτοι στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Εκτός από τους δημοσιογράφους που έκαναν τις ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς, έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ περιμέναν δεκάδες ακόμη δημοσιογράφοι και τεχνικοί.

Πρώτη έφτασε η Σία Κοσιώνη και την ακολούθησε η Ράνια Τζίμα.

Αμέσως μετά εμφανίστηκαν οι Γιώργος Παπαδάκης με τον Παναγιώτη Στάθη και τον Αντώνη Σρόιτερ να ακολουθούν.

Τελευταία, μεταξύ των δημοσιογράφων, έφτασε η Μάρα Ζαχαρέα.

Η έλευση των πολιτικών αρχηγών

Από τους πολιτικούς αρχηγούς πρώτος  έφτασε ο Κυριάκος Βελόπουλος, λίγα λεπτά πριν από τις 8, συνοδευόμενος από οκταμελή ομάδα συνεργατών του, η οποία ήταν και η πολυπληθέστερη συνοδεία που είδαμε στην τηλεμαχία.

Στη συνέχεια έφθασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος απάντησε σε εύθυμο τόνο στους δημοσιογράφους που σχολίασαν το γεγονός ότι φορούσε γραβάτα: «Τώρα που είναι βράδυ και είμαστε όλοι μαζεμένοι, να είμαστε και λίγο σουλουπωμένοι».

Στις 20:17 στο Ραδιομέγαρο εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη διευθύντρια Επικοινωνίας του γραφείου του, Κύρα Κάπη. Ο κύριος Μητσοτάκης ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος και χαμογελαστός και δεν δίστασε να αστειευτεί με τους δημοσιογράφους.

Στις 20:22 έφτασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, συνοδευόμενος, μεταξύ άλλων, από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος και υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας, Δημήτρη Μάντζο, ενώ τελευταίος έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από την Πόπη Τσαπανίδου και τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Μιχάλη Καλογήρου.

Η κίνηση Ανδρουλάκη που ξίνισε…

Αρνητική εντύπωση έκανε στα επιτελεία της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός πως ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν χαιρέτησε δια χειραψίας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα την ώρα που εισήλθε στο στούντιο του debate.

Αργότερα ωστόσο το πηγαδάκι των τριών  αρχηγών υπό το βλέμμα του Κουτσούμπα σχολιάστηκε… από τους δημοσιογράφους.

Με ένα κινητό στο χέρι

Λίγο πριν την έναρξη, οι δημοσιογράφοι έβγαλαν τα κινητά τους και φωτογράφιζαν τους πολιτικούς αρχηγούς.

Τα γελάκια Μητσοτάκη – Τσίπρα, η θερμή χειραψία και η ατάκα που δεν έπιασε η κάμερα

Οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας ήταν αρκετά διαχυτικοί μεταξύ τους, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες.

Η Μάρα Ζαχαρέα αποκάλυψε ένα γεγονός μεταξύ των Μητσοτάκη – Τσίπρα που δεν είδαμε στις τηλεοπτικές μας οθόνες.

«Θεωρώ ότι ήταν μια συζήτηση η οποία είχε καλές στιγμές, βγήκαν ειδήσεις, υπήρχε ηλεκτρισμός στην ατμόσφαιρα. Πρέπει να σας πω ότι ακόμα και όταν δεν φαίνονταν στην κάμερα υπήρχε ένα κλίμα και μια ατμόσφαιρα μέσα στο στούντιο της ΕΡΤ και αυτό το οποίο κατάλαβα εγώ τουλάχιστον είναι ότι καίγονται να έχουν μια κουβεντούλα μεταξύ τους» είπε αρχικά.

«Δηλαδή όσο μπορούσαν ο ένας πέταγε την σπόντα του και επίσης είχε ενδιαφέρον να βλέπει κανείς τις εκφράσεις που ίσως να μην φαίνονταν στις κάμερες και τις γκριμάτσες όταν μίλαγε ο ένας και έλεγε μια αιχμή για τον άλλον. Πως αντιδρούσε και ο άλλος, με σταυρωμένα τα χεράκια στο τραπέζι, αλλά το πρόσωπο έδειχνε και αποδοκιμασία και επιδοκιμασία ανάλογα με τη στιγμή. Ήταν ενδιαφέρον» συμπλήρωσε.

«Στα διαλείμματα δεν θα έλεγα ότι μίλησαν ιδιαίτερα. Αυτό το οποίο έπιασε λίγο το αυτί μου στο τελείωμα είναι, νομίζω, ότι ο κ. Τσίπρας είπε προς τον κ. Μητσοτάκη να κάνουν τελικά και το ντιμπέιτ οι δυο τους στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση» συμπλήρωσε, επίσης, η Μάρα Ζαχαρέα αποχωρώντας από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μετά το τέλος του debate των πολιτικών αρχηγών.

Δείτε το βίντεο

«Μένουμε άναυδοι, δεν μας έπιαναν εκείνη την ώρα οι κάμερες» αποκάλυψε η Ράνια Τζίμα

Η Ράνια Τζίμα αμέσως μετά το debate πήγε στο στούντιο του MEGA για την έκτακτη ενημερωτική εκπομπή με παρουσιάστρια τη Νίκη Λυμπεράκη.

Όπως αποκάλυψε: «Αυτό που έγινε απόψε ήταν ακριβώς αυτό που ήθελαν τα κόμματα. Αν τα κόμματα ήθελαν κάτι άλλο, θα είχαμε ένα άλλο debate. Δεν ήθελαν οι πολιτικοί αρχηγοί έναν πιο ανοιχτό διάλογο. Αν τον ήθελαν, θα τον είχαμε. Δηλαδή, συγγνώμη… Είπαν στους δημοσιογράφους «ελάτε εδώ, κάντε δεύτερη και τρίτη ερώτηση». Κάποια στιγμή λέει ο κ. Ανδρουλάκης πως «κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή». Και μένουμε άναυδοι οι δημοσιογράφοι! Κοιταζόμαστε μεταξύ μας, δίπλα μου ήταν ο Παναγιώτης Στάθης και ακριβώς παραδίπλα ο Αντώνης Σρόιτερ. Σκουντάω, δεν μας έπιαναν εκείνη την ώρα οι κάμερες, λέω «παιδιά, θα κάνουμε κάτι; Θα πούμε κάτι;». Με βλέπει ο Κουβαράς και μου γνέφει «δεμένα τα χέρια μου». Δηλαδή βγαίνει ένας πολιτικός αρχηγός και λέει για τις υποκλοπές ότι κάποιος πρέπει να πάει φυλακή και δεν μπορούσαμε να τον ρωτήσουμε ποιον εννοεί».

Όταν όλοι στο στούντιο ξέσπασαν σε γέλια

Γέλια προκάλεσε στην αίθουσα των δημοσιογράφων η κίνηση του Κυριάκου Βελόπουλου να δείξει στην κάμερα μια εικόνα της Παναγίας που παρουσιάζεται ως γκέισα από βιβλίο του δημοτικού.
Φυσικά η κάμερα δεν έδειξε κανέναν να γελάει…

Το photobomb του Μητσοτάκη στον Παπαδάκη

Ένα ιδιαίτερο σκηνικό έλαβε χώρα την ώρα που ο Γιώργος Παπαδάκης μιλούσε στους συναδέλφους του δημοσιογράφους, μετά το τέλος του ντιμπέιτ: Την ώρα των δηλώσεων εξήρθε του ραδιομεγάρου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως ήταν φυσικό όλα τα φώτα έπεσαν πάνω του, με τον Γιώργο Παπαδάκη όχι απλώς να μην ενοχλείται αλλά να γυρνάει και ο ίδιος προς το μέρους του πρωθυπουργού λέγοντας του «ελάτε να κάνουμε έναν δεύτερο γύρο». «Αυτό λέγεται photobomb» είπε στον έμπειρο δημοσιογράφο ο πρωθυπουργός.

Στο παρασκήνιο και το Τσάμπιονς Λιγκ

Την ώρα του ντιμπέιτ διεξαγόταν παράλληλα ο ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ της Μίλαν και της Ίντερ στο Μιλάνο.

Οι δημοσιογράφοι Αντώνης Σρόιτερ και Παναγιώτης Στάθης ρώτησαν τους συναδέλφους τους εξερχόμενοι για το σκορ του αγώνα. Πιο ενημερωμένος ήταν ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος στην ερώτηση που του έγινε σχετικά με ντιμπέιτ «πόσο έληξε το ματς;» απάντησε αστειευόμενος «Το ματς έληξε 2-0, στο Τσάμπιονς Λιγκ, εδώ δεν ξέρω, οι πολίτες θα κρίνουν».

To καμπανάκι που μπέρδευε ο Κουτσούμπας

Ο μόνος αρχηγός που είχε πρόβλημα με τον χρόνο ήταν ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Είχε ένα ζήτημα με τον χρόνο ο κ. Κουτσούμπας αλλά είναι ένας τόσο ευγενής και καλοπροαίρετος άνθρωπος στην προσωπική επαφή και ήταν σαφέστατο ότι τον μπέρδευε το καμπανάκι… Άκουγε στα 15 δευτερόλεπτα το καμπανάκι και νόμιζε ότι τελειώνει ο χρόνος. Πήγαινε να ολοκληρώσει κι έβλεπε μετά ότι έχει κι άλλο χρόνο και μέχρι να ξαναπιάσει την σκέψη του χρειαζόταν άλλα 15 με 20 δευτερόλεπτα» είπε, ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς που συντόνιζε την συζήτηση.

«Γι’ αυτό του το είπα όσο ευγενικά και προσεκτικά γινόταν. Δεν είχε στόχο να υπερβεί τον χρόνο κι αμέσως προσαρμόστηκε. Το έκανε μία, δύο φορές αλλά μετά το κατάλαβε απόλυτα. Είναι από τους πιο ευγενείς και συμπαθείς ανθρώπους και βέβαια τις ατάκες του πάλι τις είπε» συνέχισε ο Γιώργος Κουβάρας.

Σε αυτό το θέμα αναφέρθηκε και η Ράνια Τζίμα.  Όπως είπε πως κάποια στιγμή ο κ. Κουτσούμπας είχε παραβιάσει τον χρόνο. «Του λέει κάτι ο Τσίπρας στο αυτί. Του λέει πετάχτηκες; Και του απαντά ο Κουτσούμπας «μου βγήκε αυθόρμητα».

Επίσης η κ. Τζίμα αποκάλυψε ότι υπήρχε εκνευρισμός μεταξύ Τσίπρα – Κουτσούμπα.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024