Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Πώς θα ενισχύσετε την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Πώς θα ενισχύσετε την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια

Η ψηφιακή μετάβαση και η επέκταση σε νέες αγορές πραγματοποιούνται ευκολότερα από ποτέ, μέσα από τη στρατηγική συνεργασία της Εθνικής Τράπεζας με το eBay

Ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να αυξήσετε την εξωστρέφεια της επιχείρησής σας και να διεκδικήσετε την είσοδο σε νέες αγορές και τη διεύρυνση του πελατολογίου σας; Αν απαντήσατε «το ηλεκτρονικό εμπόριο», έχετε απόλυτο δίκιο. Αν, όμως, πιστεύετε πως το πέρασμα στη νέα ψηφιακή εποχή είναι δύσκολη υπόθεση για μια μικρομεσαία επιχείρηση, θα πρέπει να το σκεφτείτε εκ νέου, αφού ιδίως μετά την πανδημία αποδείχθηκε ότι η μετάβαση στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες είναι όχι μόνο εφικτή και βιώσιμη, αλλά και απολύτως επιβεβλημένη.

Η άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου συνεχίστηκε και στη διάρκεια του 2022, με τις περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις να διαθέτουν πλέον ολοκληρωμένα κανάλια ψηφιακών πωλήσεων, αλλά και να αξιοποιούν τις δυνατότητες που τους δίνουν οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες για να αποκτήσουν πρόσβαση σε περισσότερες αγορές και διευρυμένα κανάλια διανομής και να ενισχύσουν στην εξωστρέφειά τους.

Ανάμεσα στις πλατφόρμες αυτές ξεχωρίζει το eBay, τόσο λόγω του παγκόσμιου χαρακτήρα του, όσο και εξαιτίας της τεράστιας απήχησής του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο εσωτερικό του φιλοξενούνται 134 εκατ. αγοραστών και 1,7 δισ. καταχωρημένα προϊόντα. Κάθε 36 δευτερόλεπτα ολοκληρώνεται και μια πώληση, ενώ στη διάρκεια του 2022 μέσω της πλατφόρμας πουλήθηκαν συνολικά σχεδόν 1 εκατ. προϊόντα.

Για να διευκολύνει την είσοδο των ΜμΕ στο eBay, η Εθνική Τράπεζα προχώρησε σε ανανέωση της συνεργασίας της με την πλατφόρμα, ενώ συνεχίζει να προσφέρει επιπλέον προνόμια στις επιχειρήσεις για να ενισχύσει τις δυνατότητες προβολής και διαφήμισης των προϊόντων τους, αλλά και να προσφέρει λύσεις για τη διαχείριση μεταφορικών εξόδων και αποθήκευσης.

Η συνεργασία αυτή συμβάλλει στο στόχο της Εθνικής Τράπεζας να προσφέρει ολοκληρωμένη κάλυψη των επιχειρηματικών αναγκών των επιχειρήσεων, τεχνογνωσία, αυελιξία και άριστη εξυπηρέτηση. Για το σκοπό αυτό επιδιώκει να βρίσκεται μπροστά σε θέματα καινοτομίας και ψηφιακών υπηρεσιών, προσφέροντας παράλληλα συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση.

Τα βήματα προς το eBay

Αν η επιχείρησή σας διαθέτει περισσότερα από 100 προϊόντα προς πώληση, η Εθνική Τράπεζα σας δίνει τη δυνατότητα να προωθήσετε τόσο τα προϊόντα όσο και τις υπηρεσίες σας μέσα από το eBay διευρύνοντας σημαντικά το πελατολόγιό σας. Ειδικότερα, για τους πελάτες της Τράπεζας, η συνεργασία της με την πλατφόρμα εξασφαλίζει μοναδικά προνόμια, ικανά να συμβάλουν σημαντικά στην αύξηση των πωλήσεών σας.

Συγκεκριμένα, αν είστε πελάτης της, η Εθνική Τράπεζα σας εξασφαλίζει δωρεάν συνδρομή για τους τρεις πρώτους μήνες χρήσης του eBay, υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας μέσω προνομιακών πακέτων και τιμολόγησης σύμφωνα με το  μέγεθος της επιχείρησής σας, έκπτωση 80% στα έξοδα προβολής και διαφήμισης στην πλατφόρμα του eBay marketplace (search engine, κλπ) και ευνοϊκότερους όρους και προτάσεις για την αποστολή των προϊόντων σας σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσω ειδικών συνεργασιών που εξασφαλίζει το eBay με εταιρείες logistics/courier.

Επιπλέον, η Εθνική Τράπεζα σάς προσφέρει προσωπική εκπαίδευση από ειδικούς του eBay σε πέντε μόλις βήματα, από τη δημιουργία λογαριασμού και την ενημέρωσή του με προϊόντα, έως την επικοινωνία με τους πελάτες σας, όπως επίσης και αυτοματοποιημένες και προσαρμοσμένες λύσεις για να εμπλουτίζετε τον λογαριασμό σας με νέα προϊόντα και να παρακολουθείτε τις παραγγελίες σας, αλλά και βέλτιστες πρακτικές και εργαλεία marketing που θα συμβάλουν στην αποτελεσματικότερη προώθηση των προϊόντων σας και προσωποποιημένη υποστήριξη.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση, προσωποποιημένη υποστήριξη και σημαντικά προνόμια, μπείτε στο site της Εθνικής Τράπεζας εδώ και συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024