Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα καλύτερα μυστικά για μια άνοιξη χωρίς αλλεργίες

Τα καλύτερα μυστικά για μια άνοιξη χωρίς αλλεργίες

Επειδή οι αλλεργίες της άνοιξης καλά κρατούν (ακόμα και αν ο καιρός είναι φθινοπωρινός), αυτά είναι μερικές από τις καλύτερες μεθόδους για να τις αντιμετωπίσουμε.

Εάν κάθε χρονιά καλείστε να αντιμετωπίσετε εποχικές αλλεργίες, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι τα συμπτώματά σας ξεκινούν νωρίτερα μέσα στο έτος, διαρκούν περισσότερο ή επιδεινώνονται. Ή ίσως ξαφνικά έχετε έρθει αντιμέτωποι με συμπτώματα όπως τα υγρά μάτια, η φαγούρα στην μύτη, το φτάρνισμα και η κούραση ενώ δεν είχα ποτέ αλλεργίες.

Τα συμπτώματά τους επιδεινώνονται σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής που προκαλείται από τον άνθρωπο και επιμηκύνει την εποχή της γύρης, αυξάνοντας ταυτόχρονα και την ποσότητα της γύρης που βρίσκεται στον αέρα. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι σε σύγκριση με το 1990, η γύρη έχει αυξηθεί κατά 21% και ότι η εποχή της γύρης ξεκινά 20 ημέρες νωρίτερα και διαρκεί 10 ημέρες περισσότερο.

Τα καλά νέα είναι όμως, ότι εκτός από την χορήγηση αντιισταμινικών υπάρχουν και φυσικές μέθοδοι που μπορείτε να δοκιμάσετε για να ανακουφιστείτε από τα αλλεργικά συμπτώματα. Ορισμένες τροφές και θρεπτικά συστατικά έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν τα συμπτώματα αλλεργίας, ενώ έχει αποδειχθεί ότι τα επιδεινώνουν.

Πώς θα ανακουφιστείτε από τις αλλεργίες

Μερικά από τα πιο θρεπτικά συστατικά, που μπορείτε να ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας μέσω της λήψης βιταμινών ή και συμπληρωμάτων διατροφής, περιλαμβάνουν:

#Κερσετίνη

Αυτή η πολυφαινόλη που βρίσκεται στα κρεμμύδια, το μπρόκολο, τα μήλα, τα μούρα, τα σταφύλια και το τσάι έχει αποδειχθεί σε έρευνες ότι μειώνει τη φλεγμονή και αναστέλλει την παραγωγή και την απελευθέρωση της ισταμίνης, της χημικής ουσίας που απελευθερώνει το σώμα ως απόκριση στα αλλεργιογόνα.

Η κερσετίνη λαμβάνεται συχνά σε μορφή συμπληρώματος όταν χρησιμοποιείται για συμπτώματα αλλεργίας.

#Βρομελίνη

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, αυτή η ομάδα ενζύμων από τον καρπό και το στέλεχος του ανανά έχει αντιαλλεργικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Διατίθεται επίσης σε μορφή συμπληρώματος, μερικές φορές σε συνδυασμό με την κερσετίνη.

#Βιταμίνη C

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή η βιταμίνη που βρίσκεται σε πολλά φρούτα και λαχανικά έχει αντιική και αντιφλεγμονώδη δράση. Μια ημερήσια δόση 500 χιλιοστόγραμμα την ημέρα είναι ασφαλής για τους περισσότερους ενήλικες.

#Τζίντζερ και σκόρδο

Αυτές οι δύο ρίζες είναι εξαιρετικά αντιφλεγμονώδεις και εκτός από την λήψη τους ως συμπληρώματα, μπορείτε να επωφεληθείτε και αν τις καταναλώσετε φρέσκες σε σαλάτες, χυμούς ή άλλα ροφήματα.

#Βιταμίνη D3

Οι αλλεργίες και το ανοσοποιητικό σύστημα επηρεάζονται από τα επίπεδα βιταμίνης D και οι περισσότεροι από εμάς τείνουμε να έχουμε ανεπαρκή επίπεδα.

Είναι καλύτερο να ελέγχετε τα επίπεδα βιταμίνης D για να προσδιορίσετε πόση ποσότητα συμπληρώματος και να λάβετε βιταμίνη D3, την πιο αποτελεσματική μορφή, με βιταμίνη Κ2 για βέλτιστη απορρόφηση.

Μειώστε την έκθεσή σας σε παράγοντες που προκαλούν αλλεργίες

Για να μειώσετε την έκθεσή σας σε πράγματα που προκαλούν τα συμπτώματά σας αλλεργίας (αλλεργιογόνα):

  • Μείνετε σε εσωτερικούς χώρους τις ξηρές μέρες με αέρα. Η καλύτερη στιγμή για να βγείτε έξω είναι μετά από μια δυνατή βροχή, η οποία βοηθά στην απομάκρυνση της γύρης από τον αέρα.
  • Αποφύγετε το κούρεμα γκαζόν και άλλες δουλειές κηπουρικής που μπορεί να σας φέρουν σε επαφή με αλλεργιογόνα.
  • Αφαιρέστε τα ρούχα που έχετε φορέσει έξω και κάντε ντους για να ξεπλύνετε τη γύρη από το δέρμα και τα μαλλιά σας.
  • Μην αφήνετε ρούχα σε εξωτερικούς χώρους, καθώς η γύρη μπορεί να κολλήσει σε σεντόνια και πετσέτες.

Διατηρήστε τον εσωτερικό αέρα καθαρό

Ενώ δεν είναι υπάρχει ένα θαυματουργό προϊόν που να μπορεί να εξαλείψει όλα τα αλλεργιογόνα από τον αέρα του σπιτιού σας, μερικές μέθοδοι που μπορείτε να δοκιμάσετε περιλαμβάνουν:

  • Χρησιμοποιήστε κλιματισμό στο σπίτι και στο αυτοκίνητό σας.
  • Εάν χρησιμοποιείτε κλιματισμό μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τακτικά τα φίλτρα υψηλής απόδοσης που συγκρατούν την γύρη και την σκόνη.
  • Διατηρήστε τον εσωτερικό αέρα στεγνό με αφυγραντήρα.
  • Χρησιμοποιήστε ένα φορητό φίλτρο σωματιδίων αέρα υψηλής απόδοσης (HEPA) στην κρεβατοκάμαρά σας.
  • Καθαρίζετε συχνά τα δάπεδα με ηλεκτρική σκούπα που διαθέτει φίλτρο HEPA.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024