Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Αυτοί είναι οι εγκέφαλοι του κυκλώματος κοκαΐνης

Θεσσαλονίκη: Αυτοί είναι οι εγκέφαλοι του κυκλώματος κοκαΐνης

Μεγάλο πλήγμα υπέστη κύκλωμα κοκαΐνης - Κατασχέθηκαν περισσότερα από 100 κιλά κοκαΐνης ενώ συνελλήφθησαν εννέα άτομα.

Τεράστιο πλήγμα προκάλεσε η αστυνομία της Θεσσαλονίκης σε καρτέλ, καθώς κατάφερε να συλλάβει 9 άτομα και να κατασχέσει πάνω από 100 κιλά κοκαΐνης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., από τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό μελών εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης.

Μέχρι στιγμής πέρα από την κοκαΐνη, έχουν κατασχεθεί πάνω από 100.000 ευρώ, ενώ έχει συλληφθεί ο φερόμενος ως αρχηγός του και συγγενικά του πρόσωπα, ενώ αναζητείται ακόμα ένας αλλοδαπός,

Η επιχείρηση

Η επιχείρηση ξεκίνησε όταν έφτασε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπηρεσία φαίνεται να έφθασαν πληροφορίες που έκαναν λόγο για την παράδοση ενός κοντέινερ με μπανάνες στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας από το Εκουαδόρ, μέσα στο οποίο υπήρχε κρυμμένη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Στελέχη της ΕΛΑΣ παρακολούθησαν το κοντέινερ και αποφάσισαν να μην το ανοίξουν αλλά να περιμένουν μέχρι τα μέλη του κυκλώματος να πάνε στο σημείο για την παραλαβή των ναρκωτικών, όπως τελικά έγινε.

Τους παρακολούθησαν και στα Διαβατά έκαναν μπλόκο σε δύο αυτοκίνητα προχωρώντας σε εννέα συλλήψεις, μεταξύ αυτών -σύμφωνα με πληροφορίες- το φερόμενο αρχηγικό μέλος του κυκλώματος, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο.

Βαρύ το ποινικό παρελθόν του γιατρού

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος είναι ένας γιατρός στη Θεσσαλονίκη με βαρύ ποινικό μητρώο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν συλληφθεί και συγγενικά του πρόσωπα, με τον γιο και τον ανιψιό του να συμμετέχουν στο κύκλωμα.

Ο συγκεκριμένος γιατρός είναι γνωστός στην αστυνομία αλλά και στην πόλη της Θεσσαλονίκης με πολλές υποθέσεις.

Έχει συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2004, οδηγήθηκε στην φυλακή με κάθειρξη 15 ετών για πλαστογραφία, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση και δωροδοκία για την υπόθεση εικονικών εξαγωγών 158 φορτίων καυσίμων στην Βουλγαρία το 1994, ωστόσο λίγους μήνες μετά αφέθηκε ελεύθερος.

Ωστόσο τον Μάρτιο του 2005 συνελήφθη ξανά καθώς ο ίδιος μαζί με τον αδερφό του κατηγορήθηκαν για την μεγαλύτερη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, με ποσότητες περί τα 150 εκατομμύρια πακέτα λαθραία τσιγάρα αξίας άνω των 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024