Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θάνατος βρέφους στην Άρτα: Σε κατάσταση σοκ οι γονείς του - Δίωξη εναντίον του πατέρα που το ξέχασε στο αυτοκίνητο

Θάνατος βρέφους στην Άρτα: Σε κατάσταση σοκ οι γονείς του – Δίωξη εναντίον του πατέρα που το ξέχασε στο αυτοκίνητο

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια συνελήφθη ο πατέρας στην Άρτα, ο οποίος ξέχασε την 5,5 μηνών κόρη του μέσα στο αμάξι με αποτέλεσμα το παιδί να χάσει τη ζωή του.

Συγκλονισμένη παραμένει η ελληνική κοινωνία από την ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία με θύμα ένα βρέφος 5,5 μηνών στην Άρτα. Το βράδυ της Τρίτης οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του 37χρονου πατέρα, ο οποίος φεύγοντας το πρωί για τη δουλειά του, φέρεται να ξέχασε για ώρες, την κορούλα του στο αυτοκίνητο, με συνέπεια το παιδί να χάσει τη ζωή του.

Εναντίον του έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ο ίδιος νοσηλεύεται φρουρούμενος και σε καταστολή στο Νοσοκομείο της Άρτας, ενώ σε σοκ βρίσκεται και η 27χρονη μητέρα του άτυχου βρέφους.

Η νεκροψία-νεκροτομή αναμένεται να γίνει σήμερα το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του μωρού.

Από την πρώτη στιγμή στο Νοσοκομείο της Άρτας βρίσκονται οι συγγενείς και οι συνάδελφοι του ζευγαριού, προσπαθώντας να υποστηρίξουν ψυχολογικά τους γονείς, με τους οποίους όμως δεν έχουν καταφέρει ακόμα να επικοινωνήσουν λόγω της κατάστασής τους.

Πώς έγινε η τραγωδία

Νωρίς το πρωί της Τρίτης ο 37χρονος πήρε το 5,5 μηνών παιδί του, το έβαλε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου για να το μεταφέρει αρχικά στον βρεφονηπιακό σταθμό κι έπειτα να συνεχίσει για τη δουλειά του, καθώς εργάζεται σε δημόσια υπηρεσία  στην Άρτα. Ο πατέρας πάρκαρε το όχημα, το κλείδωσε και στη συνέχεια πήρε το υπηρεσιακό του όχημα για να συνεχίσει τη δουλειά του, ωστόσο δεν είχε αντιληφθεί ότι είχε ξεχάσει το 5,5 μηνών κοριτσάκι δεμένο στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Η ασύλληπτη τραγωδία αποκαλύφθηκε όταν η μητέρα του παιδιού ειδοποιήθηκε ότι το παιδί δεν πήγε στον βρεφονηπιακό σταθμό. Οταν εκείνη κάλεσε έντρομη τον σύζυγό της έλαβε την απάντηση «κλείσε γρήγορα, ξέχασα το μωρό στο αυτοκίνητο».

Ο πατέρας του βρέφους έσπευσε στο αυτοκίνητο και βρήκε το 5,5 μηνών κοριτσάκι χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έβγαζε αφρούς από το στόμα του.

Το βρέφος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών για να το κρατήσουν στη ζωή.

Ηθελε να βάλει τέλος στη ζωή του

Όταν ο πατέρας άκουσε από τους γιατρούς ότι το παιδί ήταν νεκρό, κατέρρευσε, καθώς δεν μπορούσε να πιστέψει το κακό που είχε προκαλέσει ο ίδιος στην οικογένειά του.

Σε κατάσταση σοκ έφτασε στο νοσοκομείο και η μητέρα του βρέφους, με τους γιατρούς να τους θέτουν άμεσα σε καταστολή, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, χορηγώντας τους την απαραίτητη βοήθεια.

Οι γιατροί μάλιστα ανησύχησαν ιδιαίτερα τις πρώτες ώρες, καθώς ο πατέρας μονολογούσε ότι ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή του, λόγω του τραγικού χαμού του 5,5 μηνών βρέφους του ζευγαριού. Το βράδυ χθες ο πατέρας συνελήφθη ενώ η δικογραφία από το ΑΤ Άρτας σύμφωνα με πληροφορίες του arta2day.gr θα πάει στον εισαγγελέα με τον οποίο σήμερα θα υπάρξει επικοινωνία για το πότε θα είναι σε θέση να οδηγηθεί για απολογία ο 37χρονος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συγγενείς της 27χρονης μητέρας, βρέθηκαν στο νοσοκομείο με απειλητικές διαθέσεις εναντίον του πατέρα, φτάνοντας να τον απειλήσουν για τη ζωή του, καταλογίζοντάς του την αποκλειστική ευθύνη για το θάνατο του μωρού, ωστόσο δεν προχώρησαν σε κάτι παραπάνω.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024