Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρίντεζης: «Γίνομαι προπονητής του καναπέ – Φαβορί ο Ολυμπιακός»

Πρίντεζης: «Γίνομαι προπονητής του καναπέ – Φαβορί ο Ολυμπιακός»

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε για το σπουδαίο παιχνίδι του Ολυμπιακού, την απόσυρσή του και τον τρόπο που αντιμετωπίζει ένα παιχνίδι έξω από το παρκέ.

Ο Γιώργος Πρίντεζης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου του επερχόμενου «3on3» τουρνουά, που θα συνδιοργανώσει ο ίδιος στη Σύρο 7-9 Ιουλίου, μίλησε για την σειρά playoffs του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε, την απόφασή του να σταματήσει το μπάσκετ και τον Έλληνα… προπονητή, που έχει ο καθένας μέσα του.

Πέρυσι, στο αντίστοιχο ματς που έπαιζε η ομάδα απέναντι στην Μονακό, για την πρόκριση στο Βελιγράδι, ο Πρίντεζης βοήθησε τον Ολυμπιακό να ταξιδέψει για το Final 4 της σερβικής πρωτεύουσας. Τώρα ο Ολυμπιακός παίζει ματς ζωής και θανάτου με την Φενέρ και ο νικητής ταξιδεύει στο Κάουνας για το Final 4 της Euroleague.

Ο Πρίντεζης είπε αναλυτικά: 

Για την απόσυρσή του και αν το έχει μετανιώσει: «Όχι δεν έχω μετανιώσει. Ήταν απολύτως συνειδητή η απόφαση. Έτσι πάει το πράγμα. Δεν τα έχει βάλει κανείς με τον χρόνο. Έβλεπα και εγώ ότι δεν μπορούσα να ήμουν το ίδιο. Άρχισαν να τρίζουν γόνατα, αστράγαλοι ύστερα από τόσες χρονιές σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να ξέρεις πότε θα σταματήσεις».

Σχετικά με τέτοιου είδους ματς: «Η ζωή ενός επαγγελματία αθλητή είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Αυτά τα παιχνίδια μου λείπουν. Από τη μία θα ήθελα να ήμουν εκεί. Όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχει βάλει μια ολόκληρη διαδικασία από την αρχή της χρονιάς, κάτι για το οποίο νιώθω μέσα μου ότι έχει τερματίσει. Δεν θα ήμουν σωστός απέναντι στην ομάδα, στους συμπαίκτες μου και στον εαυτό μου. Οπότε αν είναι να εξαιρέσουμε αυτά τα ματς και την καθημερινότητα με τους φίλους μου, δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάτι. Σίγουρα είναι η ομάδα που μεγάλωσα και ανδρώθηκα. Απλά τώρα τους βλέπω και τους παρακολουθώ πιο οπαδικά απ’ έξω».

Για τον προπονητή που κρύβει μέσα του: «Ναι, πιάνω τον εαυτό μου να γίνεται προπονητής του καναπέ. Είναι στον Έλληνα, δεν αλλάζει».

«Όταν μου έλεγαν πολλοί φίλοι μου ότι είχαν άγχος και το έβλεπαν απ’ έξω ως οπαδοί, τους έλεγα ‘εντάξει τώρα, τι μου λες’. Η αλήθεια είναι ότι σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς που παρακολουθούσα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού, τα απολάμβανα. Τώρα σε αυτά τα τέσσερα, δεν το απόλαυσα και τόσο. Και το λέω με όλη μου την ειλικρίνεια. Όταν παίζεις είναι διαφορετικό γιατί το διαχειρίζεσαι και πρέπει να μιλήσεις και στους άλλους. Όταν είσαι εκτός και το βλέπεις ως φίλαθλος καταλαβαίνεις το feeling σε όλους όσους έρχονται στο γήπεδο», είπε ο Πρίντεζης για το άγχος που μπορεί να νιώθει ένας φίλαθλος σε σχέση με τους παίκτες.

Για το καθοριστικό παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε: «Δύσκολο παιχνίδι. Σε όλες τις σειρές των play-offs είναι δύσκολο να βγάλεις τους αυτοματισμούς που έβγαζες όλη τη χρονιά. Δεν είναι μόνο ότι υπάρχει παραπάνω πίεση και περισσότερες επαφές. Είναι παιχνίδια τα οποία ο αντίπαλος σε γνωρίζει, σε μαθαίνει καλύτερα, είναι και παιχνίδια των προπονητών. Τι καινούργιο παρουσιάζουν από παιχνίδι σε παιχνίδι. Δεν με εκπλήσσει που έχει πάει η σειρά σε 5ο ματς. Αν το πάρουμε ως ομάδα και δυναμική και ως ποια έχει παίξει καλύτερα, τότε φαβορί είναι ο Ολυμπιακός».

Ακόμη όταν ρωτήθηκε για το αν θα προτιμούσε νέο τρίποντο του Σλούκα στη λήξη ή μία πιο άνετη επικράτηση των «Ερυθρόλευκων», απάντησε: «Ε, όχι μην φτάσουμε εκεί. Να έχει γίνει πιο νωρίς το πράγμα».

Sports in

Το χρυσό στο Παρίσι και οι λόγοι που ο Πετρούνιας μπορεί να το κατακτήσει! (pics)

Yπάρχουν δύο σημαντικοί παράγοντες που θα παίξουν τεράστιο ρόλο στην προσπάθεια του να επαναλάβει το χρυσό θρίαμβο του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024