Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποκλοπές: Σήμερα Δευτέρα 8 Μαΐου ψηφίζεται η έκθεση της PEGA - Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα πει όχι στις συστάσεις για την Ελλάδα

Υποκλοπές: Σήμερα Δευτέρα 8 Μαΐου ψηφίζεται η έκθεση της PEGA – Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα πει όχι στις συστάσεις για την Ελλάδα

Το τελικό κείμενο της έκθεσης της PEGA θα τεθεί σε ψηφοφορία σήμερα. Τι επισημαίνει το Politico για τη στάση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σήμερα Δευτέρα 8 Μαΐου θα τεθεί σε ψηφοφορία το τελικό κείμενο της έκθεσης της Επιτροπής PEGA για τις υποκλοπές.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το βράδυ της Δευτέρας θα γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την έκθεση της PEGA.

Τι είδε το Politico

Στην έκθεση για τις υποκλοπές θα αποτυπώνονται τα αποτελέσματα της έρευνας μελών της αρμόδιας Επιτροπής του Κοινοβουλίου, με επικεφαλής τη Σόφι ιν’τ Βελντ, σε Ισραήλ, Πολωνία, Ελλάδα, Κύπρο, Ουγγαρία και Ισπανία για τη χρήση κατασκοπευτικών λογισμικών και τις εξαγωγές τέτοιων υπηρεσιών από χώρες της ΕΕ, όπως η Ελλάδα.

Το Politico, σε δημοσίευμά του, σημειώνει ότι είδε μέρος της τελικής έκθεσης με τους νομοθέτες να προτείνουν ότι, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2023 οι χώρες μέλη της ΕΕ θα πρέπει να πληρούν μια σειρά από απαιτήσεις διασφάλισης εάν θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία.

Οι προϋποθέσεις

Αναφορικά με τις προϋποθέσεις, τα μέλη της Επιτροπής θα προτείνουν να καταργηθούν οι άδειες για την πώληση κατασκοπευτικού λογισμικού που δεν ευθυγραμμίζονται με τον κανονισμό διπλής χρήσης, καθώς οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι η χρήση της τεχνολογίας, ακόμη και για λόγους εθνικής ασφάλειας, συνάδει με τα πρότυπα της Ένωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου και η Επιτροπή να αξιολογεί κατά πόσον πληρούν τις απαιτήσεις έως τις 30 Νοεμβρίου και να δημοσιεύει τα πορίσματά της σε έκθεση.

Σύμφωνα με το Politico, η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι αναμφισβήτητα η πιο εμπεριστατωμένη απάντηση της ΕΕ στις περσινές αποκαλύψεις ότι το λογισμικό κατασκοπείας χρησιμοποιείται κατά των πολιτών και για πολιτικά οφέλη στην Ευρώπη, ωστόσο, σημειώνει πως δεν είναι δεσμευτική, γεγονός που αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τον βαθμό στον οποίο η ΕΕ και οι εθνικές κυβερνήσεις αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, εν μέρει λόγω πολιτικών συμφερόντων.

Πώς θα ψηφίσει το ΕΛΚ σε σχέση με τις συστάσεις στην Ελλάδα

Το Politico κάνει ειδική αναφορά στην περίπτωση της Ελλάδας και τη στάση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Το ΕΛΚ σχεδιάζει να καταψηφίσει τις συστάσεις της έκθεσης για την Ελλάδα, με το γνωστό Μέσο να σχολιάζει χαρακτηριστικά ότι: «Η Αθήνα έχει βυθιστεί σε ένα διαρκώς διευρυνόμενο σκάνδαλο παρακολούθησης με κρατικούς αξιωματούχους, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες να έχουν στοχοποιηθεί τόσο με κακόβουλο λογισμικό κατασκοπείας όσο και με κρατική παρακολούθηση. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αντιμετωπίζει εθνικές εκλογές στις 21 Μαΐου, ανήκει στο ΕΛΚ».

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024