Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας χρόνος υποκλοπές - Τι άλλαξε και τα σκοτεινά σημεία σε εκδήλωση του inside story

Ένας χρόνος υποκλοπές – Τι άλλαξε και τα σκοτεινά σημεία σε εκδήλωση του inside story

Εκδήλωση του inside story στην ΕΣΗΕΑ για το κρίσιμο ζήτημα των υποκλοπών που ακόμη δεν έχει διαλευκανθεί και πληγώνει την Δημοκρατία

Ενας χρόνος συμπληρώθηκε από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα, με πρώτα θύματα της ΕΥΠ και του παράνομου λογισμικού Predator δύο δημοσιογράφους και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Όσο η -δημοσιογραφική κυρίως- έρευνα εξελισσόταν όλο και πιο ανησυχητικά στοιχεία έβλεπαν το φως της δημοσιότητας. Η λίστα με τους παρακολουθούμενους μάκραινε, όπως και αυτή με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στις παράνομες πράξεις και τις εταιρείες που παράγουν ή διακινούν τα λογισμικά «αρπακτικά» προσωπικών δεδομένων και κατ’ επέκταση δικαιωμάτων και ελευθερίας.

Το θέμα πήρε διεθνείς διαστάσεις με τη χώρα να βρίσκεται στο επίκεντρο αρνητικής κριτικής μέχρι σήμερα, κυρίως για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και της Πολιτείας σε οτι αφορά τη διαλεύκανση της υπόθεσης και τη «θεραπεία» της πληγής που άνοιξε στη λειτουργία του κράτους δικαίου, στην εμπιστοσύνη των πολιτών, υποβαθμίζοντας κατ’ επέκταση την ποιότητα της Δημοκρατίας. Παρά την εξεταστική για τις υποκλοπές και τις απαντήσεις που έδωσε η κυβέρνηση και οι αρμόδιες Αρχές λίστα που παραμένει ακόμη μακρά είναι και αυτή των αναπάντητων ερωτημάτων, με την κυβέρνηση να δέχεται πυρά και από την Κομισιόν και την αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση της χρήσης των κατασκοπευτικών λογισμικών παρακολούθησης PEGA.

Το πού βρισκόμαστε ένα χρόνο μετά, οι θεσμικές αλλαγές που έχουν γίνει και αν επαρκούν, αλλά και η άποψη των «θυμάτων» των υποκλοπών είναι το θέμα συζήτησης στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργανώνει την Πέμπτη 27 Απριλίου το inside story, που μέσα από πολύμηνη έρευνα, πρωτοστάτησε στην ανάδειξη του θέματος και στο ξετύλιγμα του κουβαριού. Η εκδήλωση θα γίνει τελικά στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Στο «στρογγυλό τραπέζι» θα συμμετέχουν οι:

Σόφι ιν ΄τ Βελντ (Sophie int Veld), μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εισηγήτρια της Επιτροπής PEGA για τις υποκλοπές (μέσω διαδίκτυου)

– Ζαχαρίας Κεσσές, δικηγόρος Αθηνών, συνήγορος θυμάτων του Predator στην Ελλάδα και στο ΕΔΔΑ

– Κατερίνα Παπανικολάου, τακτικό μέλος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), του κύριου θεσμικού αντίβαρου στην υπόθεση

– Άρτεμις Σίφορντ (Artemis Seaford), θύμα παρακολούθησης ΕΥΠ και κατασκοπευτικού λογισμικού Predator, πρώην στέλεχος της META

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Κατερίνα Λομβαρδέα, αρχισυντάκτρια του inside story.

Θα ακολουθήσει ζωντανή συζήτηση με πρωταγωνιστές της υπόθεσης που θα βρίσκονται στο κοινό αλλά και τους δημοσιογράφους του inside story που πρωτοστάτησαν στις αποκαλύψεις.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024