Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Κέιτ έκλεψε την παράσταση – Εκθαμβωτική δίπλα στους λαμπερούς καλεσμένους του Μπάκιγχαμ  

Η Κέιτ έκλεψε την παράσταση – Εκθαμβωτική δίπλα στους λαμπερούς καλεσμένους του Μπάκιγχαμ  

Στο παλάτι η Άννα Μαρία, ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ, απέσπασε τον θαυμασμό των πάντων στη δεξίωση πριν τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’ με την αριστοκρατική εμφάνιση, τους ευγενικούς τρόπους και το αυθόρμητο χαμόγελο της.

Συνολικά, περίπου 100 αρχηγοί κρατών και εκπρόσωποι από 203 χώρες πρόκειται να βρεθούν στο Λονδίνο για την αυριανή τελετή.

Ήδη από σήμερα στη δεξίωση από την Ελλάδα το παρών δίνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αλλά και η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία, μαζί με τον γιο της Παύλο και τη σύζυγό του, Μαρί Σαντάλ.

Οι δεσμοί των δύο οικογενειών μετρούν χρόνια, καθώς ο Κωνσταντίνος ήταν ένας από τους νονούς του Γουίλιαμ και το ζευγάρι Κωνσταντίνος-Άννα Μαρία ήταν ένα από τα πλέον φιλικά ζευγάρια του Καρόλου και της Καμίλα.

Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας

Μεταξύ όσων συζητήθηκαν πιο έντονα είναι και η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, η σύζυγος του Προέδρου Ζελένσκι, Ολένα Ζελένσκα, που θα εκπροσωπήσει την Ουκρανία στη στέψη, ενώ ο σύζυγός της παραμένει στην πατρίδα του, ηγούμενος των προσπαθειών κατά της στρατιωτικής εισβολής του Βλαντιμίρ Πούτιν. Στο πλευρό της και ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Ντενίς Σμιχάλ.

Άλλοι Ευρωπαίοι βασιλείς, που βρίσκονται ήδη στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, γράφει η Daily Mail, είναι ο βασιλιάς Αλβέρτος Β’ και η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό, η βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας, η Μαίρη, πριγκίπισσα του θρόνου της Δανίας και ο διάδοχος του θρόνου Φρέντερικ, ο διάδοχος του θρόνου Χάακον της Νορβηγίας και η πριγκίπισσα του θρόνου Μέτε Μάριτ.

Υπενθυμίζεται ότι η στέψη του Καρόλου Γ’ θα ξεκινήσει αύριο στις 8 π.μ. ώρα Ελλάδας, οπότε θα ανοίξουν οι χώροι για το κοινό κατά μήκος της διαδρομής που θα περάσει η πομπή ούτως ώστε οι πολίτες να έχουν την ευκαιρία να χαιρετίσουν το βασιλιά και τη σύζυγο του Καμίλα που θα πάρει τελικά τον τίτλο της βασίλισσας στην διαδρομή τους από το παλάτι του Μπάκιγχαμ μέχρι το Αβαείο του Γουεστμίνστερ.

Το πρόγραμμα τρης στέψης

Από τις 9.15 μέχρι τις 12.45 ώρα Ελλάδας θα φτάσουν οι πρώτοι προσκεκλημένοι της τελετής στα σημεία ελέγχου ασφαλείας που βρίσκονται δίπλα από το κοινοβούλιο που θα είναι οι πάνω από 850 εκπρόσωποι κοινοτήτων και φιλανθρωπικών οργανώσεων από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και οι περίπου 450 προσκεκλημένοι που έχουν λάβει μετάλλιο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας ως αναγνώριση της συνεισφοράς τους και μετά αφού οι ιερείς και η χορωδία θα πάρουν την θέση τους μέσα στο Αβαείο του Ουεστμίνιστερ στον χώρο του θα εισέλθουν οι προσκεκλημένοι αρχηγοί κρατών, υπουργοί της κυβέρνησης, πρώην πρωθυπουργοί, βασιλείς άλλων κρατών και μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ηχηρή αλλά αναμενόμενη η απουσία της Μέγκαν Μαρκλ, που δεν θα δει από κοντά τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι να στέφει στις 2 μ.μ. τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ με το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου ούτε θα ακούσει τις σάλπιγγες και τον πυροβολισμό στον αέρα των στρατιωτικών αγημάτων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, πριν στις 4:15 ο βασιλιάς, η βασίλισσα και μέλη της βασιλικής οικογένειας εμφανιστούν στο μπαλκόνι του παλατιού για να χαιρετίσουν το πλήθος και να παρακολουθήσουν τις προγραμματισμένες αεροπορικές επιδείξεις.

Τον βασιλιά Κάρολο Γ’ που θα είναι επίσης και αρχηγός κράτους για τις 14 από τις 56 συνολικά χώρες της Κοινοπολιτείας της οποίας είναι επικεφαλής θα τιμήσουν ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, οι κεφαλές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Σαρλ Μισέλ και Ρομπέρτα Μετσόλα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός ομόλογος του Όλαφ Σολτς και ο Ιταλός Σέρτζιο Ματαρέλα, ενώ τις ΗΠΑ θα εκπροσωπήσει η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν.

Sports in

Ο Κώστας Φορτούνης αποκλειστικά στο in: «Τώρα να δώσουμε όλοι μας, λίγο παραπάνω για το Conference και το πρωτάθλημα»

Ο Ολυμπιακός χτυπά την πόρτα ενός… ιστορικού Μάη και ο αρχηγός του, Κώστας Φορτούνης δείχνει τον δρόμο μέσα από την συνέντευξή του στο in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024