Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εχει ήδη κλειδώσει τον επόμενο στόχο

Εχει ήδη κλειδώσει τον επόμενο στόχο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σκέφτεται θετικά την επόμενη ημέρα παρά την πίκρα του για τον αποκλεισμό των Μπακς στον πρώτο γύρο των πλέι οφ του ΝΒΑ

Οι νέες περιπέτειες με την εθνική ομάδα και την κόντρα με τις ΗΠΑ, συν μια αλλαγή φιλοσοφίας στους Μιλγουόκι Μπακς, είναι δύο συνισταμένες πολύ σοβαρές που μπορούν να δώσουν στον Γιάννη Αντετοκούνμπο το κίνητρο για να συνεχίσει φρέσκος και αναζωογονημένος την καριέρα του στα Ελάφια, με τα οποία άλλωστε έχει ακόμα συμβόλαιο για δύο χρόνια.

Ηδη με τον (πολύ) πρόωρο αποκλεισμό των Μπακς από τον πρώτο γύρο των πλέι οφ του ΝΒΑ από το εκπληκτικό Μαϊάμι του τρομερού και φοβερού Τζίμι Μπάτλερ είδαν το φως της δημοσιότητας σενάρια που έκαναν λόγο για το αν θα είναι ο Γιάννης και του χρόνου στο Μιλγουόκι ή εάν – παρά το συμβόλαιό του – έχει κλείσει ο κύκλος του εκεί.

Κακά τα ψέματα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα ήθελε με τίποτα να φύγει με αυτό τον τρόπο από τους Μπακς, έχοντας αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο.

Ομως την ίδια στιγμή χρειάζεται και νέο κίνητρο, νέα πνοή, ένα φρεσκάρισμα σε ιδέες και αντιλήψεις.

Μπορεί ο Μάικ Μπουντενχόλζερ να έχει συμβόλαιο μέχρι και το καλοκαίρι του 2025, αλλά όλα δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό έπειτα από μία πενταετία στο Μιλγουόκι πως έχει έρθει η ώρα για την έξοδο.

Εκεί είχε βρεθεί πολύ κοντά και πριν από δύο καλοκαίρια (2021) όταν η ομάδα του ήταν στα… σχοινιά από τους Μπρούκλιν Νετς και αν τότε είχαν αποκλειστεί στα ημιτελικά της Ανατολής οι Μπακς, ο κόουτς δύσκολα θα έμενε.

Ομως όχι μόνο πέρασαν την ομάδα του Μπρούκλιν τα Ελάφια, αλλά έφτασαν ως τους τελικούς και κατέκτησαν το πρωτάθλημα με τον προπονητή να παίρνει το πράσινο φως από τον GM της ομάδας Τζον Χορστ για να συνεχίσει και μαζί μια τριετή (πρόωρη) ανανέωση μέχρι το 2025.

Το αύριο των Μπακς

Ωστόσο, πλέον τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον 53χρονο προπονητή, ο οποίος έχει δεχθεί έντονη κριτική για το γεγονός ότι το παιχνίδι των Μπακς δεν είναι και το πιο εντυπωσιακό, αλλά και για το γεγονός ότι δεν αλλάζει πράγματα και φαίνεται να έχει τελματώσει.

Ελεύθεροι και καλοί προπονητές υπάρχουν και το βασικό πλεονέκτημα των Μπακς (που θα πρέπει να το αξιοποιήσουν στο έπακρο) είναι ότι δεν υπάρχει κόουτς που να μη θέλει να προπονήσει τον Γιάννη.

Οι Μπακς σημείωσαν εφέτος το καλύτερο ρεκόρ (58-24), πήραν την 1η θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, όμως στη σειρά με τους Χιτ έπαιξαν πολύ κάτω από τα στάνταρ τους, και αποκλείστηκαν πανηγυρικά.

Τζρου Χόλιντεϊ (έως το 2024 και player option έως το 2025), Γκρέισον Αλεν (έως το 2024), Πατ Κόνατον (έως το 2025 και player option έως το 2026), Μπόμπι Πόρτις (έως το 2025 και player option έως το 2026) και Γιάννης Αντετοκούνμπο (έως το 2025 και player option για το 2026) είναι οι πέντε που έχουν συμφωνία σε ισχύ, μαζί με τον ρούκι περιφερειακό ΜαρΤζον Μπόσαμπ.

Οι δύο που αποφασίζουν για το μέλλον τους (έχοντας player options, δηλαδή δική τους την απόφαση) και για το αν θα παραμείνουν στο Μιλγουόκι, αν θα τεστάρουν τη free agency ή αν απλώς θα κάνουν opt-out για να συζητήσουν με τους Μπακς για νέες συμφωνίες είναι ο Τζεβόν Κάρτερ και ο Κρις Μίντλετον.

Ο δεύτερος ειδικά θα είναι καλό να παραμείνει (το θέλει πάντως) καθώς στα Ελάφια δεν θέλουν να χαλάσουν την τριάδα του Γιάννη με τους Μίνλτεντον και Χόλιντεϊ.

Την ίδια στιγμή ο Γιάννης Αντετοκούμπο περιμένει πλέον πώς και πώς τα παιχνίδια της εθνικής ομάδας μπάσκετ στο Παγκόσμιο Κύπελλο σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία το καλοκαίρι και βέβαια τη μεγάλη μάχη με τις ΗΠΑ στον όμιλο, τον οποίο πλαισιώνουν επίσης η Ιορδανία και η Ιαπωνία.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024