Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καναδάς: Τον συνέλαβαν διότι άνοιξε μαγαζί πώλησης... ηρωίνης και κοκαΐνης

Καναδάς: Τον συνέλαβαν διότι άνοιξε μαγαζί πώλησης… ηρωίνης και κοκαΐνης

Ο καταστηματάρχης είπε ότι τα ναρκωτικά είχαν δοκιμαστεί

Μία ημέρα πρόλαβε να δουλέψει το κατάστημά του στο Βανκούβερ του Καναδά, ο 51χρονος Καναδός Τζέρι Μάρτιν, καθώς ο ίδιος συνελήφθη, την Πέμπτη 4 Μαΐου, από τις αστυνομικές αρχές, διότι το εμπόρευμά του ήταν… σκληρά ναρκωτικά, όπως κοκαΐνη και ηρωίνη.

Ο Τζέρι Μάρτιν, άρχισε να πουλά τα ναρκωτικά την Τετάρτη από ένα κινητό τρέιλερ που ήταν σταθμευμένο στο Downtown Eastside του Βανκούβερ, μια γειτονιά με υψηλό ποσοστό χρήσης ναρκωτικών και συγκεντρωμένες υπηρεσίες πρόληψης της υπερβολικής δόσης ναρκωτικών.

Η αστυνομία του Βανκούβερ ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα για «διακίνηση ναρκωτικών σε σχέση με ένα παράνομο ιατρείο ναρκωτικών», αλλά δεν έχει απαγγείλει επίσημες κατηγορίες.

Τι είπε ο συλληφθείς

Ο συλληφθείς όμως είπε πως στο δικαστήριο θα επικαλεστεί ότι τα ναρκωτικά που προωθούνται παράνομα στους δρόμους είναι μολυσμένα και προκαλούν βλάβη.

Ο αδελφός του είχε πεθάνει από υπερβολική δόση, και είπε ότι σχεδίαζε να ανοίξει το κατάστημά του αφού η Health Canada αποποινικοποίησε την κατοχή μικρών ποσοτήτων σκληρών ναρκωτικών στην επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας στις αρχές του 2023 ως μέρος ενός τριετούς πιλοτικού προγράματος.

Το μέτρο για τη δημόσια υγεία προτάθηκε ως απάντηση στον αυξανόμενο αριθμό θανάτων από υπερβολική δόση από φάρμακα που περιέχουν φαιντανύλη στον δυτικό Καναδά.

Το 2022, περισσότεροι από 2.720 άνθρωποι πέθαναν από υπερβολική δόση στο π.Χ. – κατά μέσο όρο επτά άτομα την ημέρα. Το Βανκούβερ έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό θανάτων από υπερβολική δόση στον Καναδά.

Ο Μάρτιν είπε στα τοπικά ΜΜΕ ότι σχεδίαζε να πουλήσει παρτίδες κοκαΐνης, μεθαμφεταμίνης, ηρωίνης και κρακ σε μικρές ποσότητες, έως 2,5 γραμμάρια, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει περαιτέρω θανάτους. Είπε ότι τα ναρκωτικά είχαν δοκιμαστεί για να διασφαλιστεί ότι δεν περιέχουν φαιντανύλη.

Η αστυφύλακας Tania Visintin είπε ότι η αστυνομία του Βανκούβερ «υποστηρίζει μέτρα που αποσκοπούν στη βελτίωση της δημόσιας ασφάλειας για άτομα που κάνουν χρήση ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών μείωσης της βλάβης και της αποποινικοποίησης», αλλά είπε ότι η αστυνομία θα συνεχίσει την επιβολή του νόμου στη διακίνηση ναρκωτικών.

Περίμεναν δεκάδες πελάτες

Το CBC ανέφερε ότι δεκάδες είχαν παραταχθεί στην είσοδο του καταστήματος του συλληφθέντος για να αγοράσουν ναρκωτικά το απόγευμα της Τετάρτης.

Το όνομά του δεν κατονομάστηκε στο δελτίο τύπου της αστυνομίας που ανήγγειλε τη σύλληψη, αλλά αναφέρθηκε ευρέως στα καναδικά μέσα ενημέρωσης.

Είναι εκτός αστυνομικής κράτησης εν αναμονή της δικαστικής ακρόασης, ανακοίνωσε η αστυνομία. Του ζητήθηκε επίσης να μείνει μακριά από το Downtown Eastside του Βανκούβερ.

Το Downtown Eastside φιλοξενεί τον πρώτο νόμιμο εποπτευόμενο ιστότοπο κατανάλωσης ναρκωτικών στη Βόρεια Αμερική, όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να φέρουν τις δικές τους ουσίες για χρήση παρουσία εκπαιδευμένου προσωπικού που μπορεί να ανταποκριθεί γρήγορα σε περίπτωση υπερβολικής δόσης.

Από τότε που άνοιξε το Insite το 2003, έχουν ανοίξει δεκάδες παρόμοιες νόμιμες τοποθεσίες στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από υπερβολική δόση ναρκωτικών που σχετίζονται με τη φαιντανύλη στον Καναδά έχει αυξηθεί απότομα από το 2016, αυξάνοντας κατά περισσότερο από 150% σε σύγκριση με το 2022.

Πηγή: BBC

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024