Κυριακή 26 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΕΣΥ: «Πρέπει να γίνει ξανά ελκυστικό για να κερδίσουμε προσωπικό», δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Μιχάλης Λιβανός

ΕΣΥ: «Πρέπει να γίνει ξανά ελκυστικό για να κερδίσουμε προσωπικό», δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Μιχάλης Λιβανός

Ο Μιχάλης Λιβανός, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ.

Για τις ελλείψεις φαρμάκων στα νοσοκομεία της χώρας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ μίλησε στο MEGA ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Λιβανός.

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε αρχικά στις ελλείψεις φαρμάκων που έχουν σημειωθεί στα νοσοκομεία της χώρας, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό φαινόμενο, καθώς υπήρξε πρόβλημα με τις πρώτες ύλες.

«Υπήρξε πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων επειδή οι εταιρείες επέλεξαν στην Ελλάδα, λόγω χαμηλών τιμών φαρμάκων, να μην υπάρχει μεγάλη ποσότητα φαρμάκων και να τα διοχετεύσουν σε άλλες χώρες, που ήταν υψηλότερα τιμολογημένες οι τιμές», δήλωσε.

Για τα γενόσημα

Ο Μιχάλης Λιβανός αναφέρθηκε και στα γενόσημα φάρμακα, υπογραμμίζοντας πως παίρνουν πιστοποίηση και βγαίνουν στην αγορά μετά από μελέτες και έλεγχο.

«Οι φαρμακοποιοί μας ταλαιπωρούνται πολύ και ταλαιπωρούνται πολλές φορές από εμάς τους γιατρούς, από το γεγονός ότι συνεχίζουμε να συνταγογραφούμε πρωτότυπα φάρμακα ή γνωρίζουμε κάποια σκευάσματα, στα οποία υπάρχει έντονη έλλειψη και συνεχίζουμε να τα συνταγογραφούμε. Πρέπει να πούμε στον κόσμο ότι αυτή τη στιγμή οι ελληνικές εταιρείες που παράγουν πολύ καλά φάρμακα, έρχονται εταιρείες από το εξωτερικό και αγοράζουν ακριβώς τα ίδια σκευάσματα από τις ελληνικές εταιρείες, τα γενόσημα, τα πατεντάρουν στο εξωτερικό κι εκ νέου με τη φίρμα της πολυεθνικής και τα επανακατευθύνουν στην αγορά», είπε.

Για την έλλειψη προσωπικού

Ο κ. Λιβανός δήλωσε στο MEGA πως το ΕΣΥ στάθηκε όρθιο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ αναφέρθηκε σε ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί τα νοσοκομεία, την έλλειψη προσωπικού.

«Η ΝΔ και η κυβέρνηση απέδειξε ότι στηρίζει και επιθυμεί να υπάρχουν δημόσια νοσοκομεία. Όταν έρχεται η ανάγκη για να προσέλθει κάποιος στα επείγοντα δεν τον ρωτάνε εάν έχει λεφτά στη τσέπη ή εάν θα πάει σε ιδιωτικό χώρο για να λάβει υπηρεσίες. Πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις, όπως στο θέμα της υποστελέχωσης των νοσοκομείων. Υποστελέχωση δεν σημαίνει μόνο προσλήψεις, αλλά να γίνει ελκυστικό ξανά το ΕΣΥ, ώστε να εντάσσονται οι λειτουργοί υγείας», είπε σχετικά.

Τέλος, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ δήλωσε πως 5,5 εκατομμύρια πολίτες έχουν τη δυνατότητα του προσωπικού γιατρού, ωστόσο υπάρχουν κάποια τεχνικά ζητήματα, των οποίων την επίλυση εξετάζει το υπουργείο Υγείας.

Sports in

Μετά το Youth League πήραν και το πρωτάθλημα τα «χρυσά» παιδιά του Ολυμπιακού (0-0)

Ο Ολυμπιακός Κ19 έμεινε στο 0-0 με την αντίστοιχη ομάδα του Παναιτωλικού και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για τη σεζόν 2023-24.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Μαϊου 2024