Αποσύρεται άρον – άρον η εγκύκλιος Γκάγκα για τις εφημερίες στα Νοσοκομεία
Μετά τη θύελλα αντιδράσεων η Μίνα Γκάγκα αποσύρει την εγκύκλιο
Αποσύρεται, μετά τη θύελλα των αντιδράσεων που προκλήθηκε στα νοσοκομεία, η εγκύκλιος της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, η οποία όριζε ότι όλοι οι γιατροί θα εφημερεύουν ανεξάρτητα από την ειδικότητα τους.
Η νέα απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάκα όχι μόνο αναστέλλει την εφαρμογή της προηγούμενης εγκυκλίου που ορίζει την εφημέρευση των νοσοκομείων κατά τομείς (παθολογικό ή χειρουργικό) και όχι ειδικότητες, και αναπέμπει το ζήτημα στο ΚΕΣΥ από το οποίο ήρθε η σχετική γνωμοδότηση.
Η απόφαση αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Σε σχέση με την υπ’ αριθ. 1356/29-12-2022 απόφαση του ΚΕΣΥ, το θέμα επανυποβάλλεται στο ΚΕΣΥ για περαιτέρω επεξεργασία και συμπληρωματική γνωμοδότηση.
Έως τη νεότερη εισήγηση του ΚΕΣΥ, ισχύουν οι προ της εγκυκλίου ρυθμίσεις για τις νοσοκομειακές εφημερίες».

Επικίνδυνη για την υγεία
Η εγκύκλιος της κυρίας Γκάγκα, που εξόργισε τους υγειονομικούς που την κατηγόρησαν για υποβάθμιση του ΕΣΥ με κίνδυνο για τη ζωή των ασθενών, προέβλεπε την κάλυψη των εφημεριών όταν δεν υπάρχει γιατρός ενός τμήματος ή κλινικής, με την εφημερία γιατρού άλλης ειδικότητας του ιδίου τομέα.
Εξοργισμένοι οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΕΙΝΑΠ) απέστειλαν στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας ακόμη και εξώδικο, ενώ προσέφευγαν και στα δικαστήρια για «επικίνδυνη απόφαση».
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442