Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανησυχία για τις ελλείψεις φαρμάκων στις ΜΕΘ

Ανησυχία για τις ελλείψεις φαρμάκων στις ΜΕΘ

Τι λέει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη

Προβληματίζουν οι ελλείψεις συγκεκριμένων φαρμάκων που έχουν σημειωθεί σε φαρμακεία των νοσοκομείων της χώρας. Για το θέμα ήδη έχει τοποθετηθεί ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια από τον ΙΦΕΤ για να μπορέσουν τα νοσοκομεία να προμηθευτούν αυτά τα φάρμακα.

Το πρόβλημα αντανακλά και στις ΜΕΘ των νοσοκομείων, όπου και εκεί υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων, με την πρόεδρο ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη να τονίζει στο MEGA πως πρέπει να γίνουν άμεσα οι διαδικασίες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

«Να γίνουν γρήγορες διαδικασίες»

«Σωστό είναι να γίνουν γρήγορες διαδικασίες, ξεκινώντας από τις ΜΕΘ. Τα φαρμακεία που βρίσκονται στα νοσοκομεία βλέπουν πρώτα τις ΜΕΘ και ύστερα τα υπόλοιπα τμήματα», είπε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά.

Οι ελλείψεις φαρμάκων δεν είναι φαινόμενο που ταλαιπωρεί μόνο τη χώρα μας, αλλά έχει παρουσιαστεί και στο εξωτερικό. «Οι ελληνικές βιομηχανίες έχουν βοηθήσει πολύ αυτό τον καιρό σε πολλά φάρμακα. Τους μήνες εκείνους που υπήρχαν μεγάλες ελλείψεις, στα νοσοκομεία χρησιμοποιούσαμε πολλά γενόσημα. Τα χρησιμοποιήσαμε χωρίς κανένα πρόβλημα και μας βοήθησαν πολύ εκείνες τις μέρες», συμπλήρωσε η κ. Παγώνη.

Η ίδια, υποστήριξε, πως προτεραιότητα του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης είναι να λυθούν ζητήματα όπως οι πολύωρες αναμονές στα επείγοντα και οι προσλήψεις προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024