
Κιλκίς: Φυλακή και βαρύ πρόστιμο σε 27χρονο που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου αδέσποτο σκύλο
Το άγριο περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα και καταγγέλθηκε από μέλη φιλοζωικής οργάνωσης που παραστάθηκαν στη δίκη προς υποστήριξη της κατηγορίας.
Ποινή φυλάκισης 5 ετών και 4 μηνών αλλά και χρηματική ποινή 25.000 ευρώ επέβαλε το μικτό ορκωτό δικαστήριο Κιλκίς σε 27χρονο που κρίθηκε ένοχος για το βίαιο θάνατο αδέσποτου σκύλου.
Το συμβάν είχε καταγραφεί τον Αύγουστο του 2021 στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, όταν ο 27χρονος μαχαίρωσε τον σκύλο με αλλεπάλληλα χτυπήματα, ενώ το άτυχο ζώο δέχθηκε – επιπλέον – επίθεση από το πιτ-μπουλ του κατηγορούμενου.
Ελεύθερος μέχρι το εφετείο
Ο κατηγορούμενος κρίθηκε με οριακή πλειοψηφία ένοχος – μεταξύ άλλων – για θανάτωση ζώου συντροφιάς, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο ενόψει του εφετείου υπό τον όρο να μην να μην έχει στην κατοχή του ζώο συντροφιάς.
Το άγριο περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα και καταγγέλθηκε από μέλη φιλοζωικής οργάνωσης που παραστάθηκαν στη δίκη προς υποστήριξη της κατηγορίας.
Σε βάρος του νεαρού είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, με συνέπεια η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο του κακουργιοδικείου.
Στην απολογία του ο 27χρονος αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε άμυνα κι ότι ο σκύλος του δέχθηκε επίθεση από το άτυχο ζώο όταν το έβγαλε βόλτα.
- Γαλλία – Ισπανία 0-2: Στον τελικό του Μουντιάλ η φανταστική «φούρια ρόχα»
- Γιορτή σήμερα 15 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]
- Τι είναι το νομοσχέδιο του Λίντσεϊ Γκράχαμ με τους δασμούς ως εργαλείο γεωπολιτικής
- Τυραννόσαυρος των 50 εκατομμυρίων – Οργή και ιστορικό ρεκόρ στη δημοπρασία του T-Rex των Sotheby’s
- Η συγγραφέας Ε. Τζιν Κάρολ έλαβε αποζημίωση 5,6 εκατ. δολαρίων από τον Ντόναλντ Τραμπ




