Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτοκίνητο - κάβουρας: Κάνοντας το παρκάρισμα παιχνίδι!

Αυτοκίνητο – κάβουρας: Κάνοντας το παρκάρισμα παιχνίδι!

Μπορεί οι εταιρείες να πηγαίνουν το παρκάρισμα ένα βήμα παρακάτω, αλλά μόνο το 9% των οδηγών εμπιστεύεται την αυτόνομη οδήγηση

Το παρκάρισμα αποτελεί όντως… μπελά για τους περισσότερους οδηγούς, που πολλές φορές παλεύουν πίσω από το τιμόνι για να το στριμώξουν εκεί όπου τα περιθώρια είναι ελάχιστα. Ενώ το άγχος επιτείνεται ακόμη περισσότερο όταν διαπιστώνουν ότι οι ελιγμοί τους αποτυγχάνουν και πρέπει να προσπαθήσουν εκ νέου, ούσα μια διαδικασία που φέρνει κρύο ιδρώτα ακόμη και στους πιο έμπειρους οδηγούς.

Σύμφωνα με τη Nissan το παρκάρισμα δημιουργεί ανασφάλεια σε τρεις στους δέκα οδηγούς. Και αυτό θεωρείται απολύτως φυσιολογικό. Mάλιστα, οι ειδικοί χαρακτηρίζουν τον φόβο του παρκαρίσματος ως παρκοφοβία! Σε αυτό συμβάλλουν η έλλειψη εμπειρίας, η χαμηλή αυτοεκτίμηση και το έντονο στρες!

«Όπλα» κατά της παρκοφοβίας

Σήμερα, μια σειρά από τεχνολογίες φαίνεται ότι αρχίζει να λειτουργεί αγχολυτικά, που ήδη προσφέρουν τα περισσότερα καινούργια μοντέλα, είτε στον βασικό είτε στον προαιρετικό εξοπλισμό. Οι κάμερες οπισθοπορείας, τα νέα συστήματα υποβοήθησης που παρκάρουν ακόμη και μόνα τους τα αυτοκίνητα, αλλά και άλλες τεχνολογίες φέρνουν χαμόγελα σε όσους έβλεπαν το παρκάρισμα ως εφιάλτη ακόμη και στον ύπνο τους.

Πριν από λίγες ημέρες η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες αλλά και τα στοιχεία από το πρωτοποριακό ηλεκτρικό Ioniq 5, που φέρει την τεχνολογία e-Corner

Πριν από λίγες ημέρες η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες αλλά και τα στοιχεία από το πρωτοποριακό ηλεκτρικό Ioniq 5, που φέρει την τεχνολογία e-Corner. Η συγκεκριμένη τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα και στους τέσσερις τροχούς να στρίβουν έως και 90 μοίρες. Μάλιστα η συγκεκριμένη τεχνολογία θυμίζει το περπάτημα του κάβουρα, δίνοντας τη δυνατότητα να παρκάρει το αυτοκίνητο διαγώνια αλλά και εντελώς στο πλάι, κάνοντας το παρκάρισμα παιχνίδι! Επίσης προσφέρει την τεχνολογία «Zero Turn», που του δίνει τη δυνατότητα να περιστρέφεται κατά 360 μοίρες επιτόπου.

Κάν’ το όπως ο ΚΙΤ!

Σήμερα, οι εταιρείες πηγαίνουν το παρκάρισμα ένα βήμα παρακάτω, που θα ζήλευε ακόμη και ο ΚΙΤ! Μοντέλα όπως της Mercedes προσφέρουν σύστημα όπου ο οδηγός μπορεί να παρκάρει το αυτοκίνητο χωρίς να απαιτείται η παρουσία μέσα στο ΙΧ του. Το σύστημα μπορεί να ξεπαρκάρει και να παρκάρει μόνο του αυτοκίνητο.

Στη νέα Mercedes E-Class, το νέο σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος, το Remote Parking Pilot, απαιτεί έναν απλό χειρισμό μέσω ενός τηλέφωνου smartphone. Επίσης η Nissan προσφέρει το Leaf, με το σύστημα παρκαρίσματος ProPilot Park όπου μέσω καμερών ραντάρ σόναρ εντοπίζει την κενή θέση και παρκάρει το αυτοκίνητο μόνο του.

Αυτόνομη οδήγηση.

Παρότι η αυτόνομη οδήγηση έχει μπει στο στόχαστρο πολλών χωρών – εξαιτίας αρκετών δυστυχημάτων που έχουν συμβεί, όπως στην Αμερική με αυτοκίνητα της Tesla -, εταιρείες όπως ο τεχνολογικός κολοσσός Bosch και η Mercedes-Benz κάνουν την αυτόνομη οδήγηση πραγματικότητα, αρχής γενομένης από το παρκάρισμα.

Συγκεκριμένα και προσφάτως, η Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών της Γερμανίας ενέκρινε το εξαιρετικά αυτόνομο σύστημα στάθμευσης των δύο εταιρειών για χρήση στο γκαράζ στάθμευσης P6 που διαχειρίζεται η APCOA στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης.

Ουσιαστικά, με το νέο πρότζεκτ οι οδηγοί θα μπορούν να στέλνουν το αυτοκίνητό τους στον χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου, ενεργοποιώντας το σύστημα αυτόνομης οδήγησης, που θα υλοποιείται χάρη στο σύστημα επιπέδου 4 για στάθμευση με το Intelligent Park Pilot.

Οι υπεύθυνοι αναφέρουν ότι η νέα τεχνολογία θα κάνει τη ζωή πιο εύκολη. Το μέλλον θα αποδείξει τελικώς αν οι πελάτες εμπιστεύονται ή όχι το αυτόματο παρκάρισμα, αλλά και άλλα παρακλάδια της αυτόνομης οδήγησης. Πάντως, μια νέα έρευνα στην Αμερική φανερώνει ότι μόλις το 9% των οδηγών εμπιστεύεται το σύστημα αυτόνομης οδήγησης!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024