Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Madrid Open. Ο Ελληνας πρωταθλητής επικράτησε με 6-3 και 6-1 του Ισπανού, Μπερνάβες Θαπάτα Μιράγες, μέσα σε 74 λεπτά και για 2η συνεχόμενη χρονιά (3η στην καριέρα του) θα βρίσκεται στους «8» καλύτερους τενίστες του τουρνουά Masters 1000 της ATP.
Ο Ελληνας πρωταθλητής, No 5 του κόσμου, μετά το τέλος της αναμέτρησης, δήλωσε: «Ηταν σίγουρα δύσκολο, πίεσε πολύ και είχε δυνατά χτυπήματα σε μερικά από τα σερβίς μου.
Δεν είναι ποτέ εύκολο να παίζεις απέναντι σε Ισπανούς που ξέρουν πολύ καλά την επιφάνεια. Φαινόταν κάπως χαοτικό στην αρχή, αλλά μετά έδωσα στον εαυτό μου χρόνο να σκεφτεί και να πάρω τις σωστές αποφάσεις», τόνισε σχετικά και συμπλήρωσε:
«Είναι καταπληκτικό να επιστρέφεις στους «8». Είπα στον εαυτό μου να παραμείνω ήρεμος, γιατί ένιωθα ότι έπαιζα καλά στο τέλος του 2ου σετ και ότι το μομέντουμ είναι με το μέρος μου. Ηταν μια πραγματική μάχη και το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες».
Εκτός εαυτού βγήκε ο Αμερικανός Τρίσταν Μπόιερ μετά από ποινή που δέχθηκε η οποία του κόστισε το παιχνίδι και την πλήρωσαν ρακέτες, πάγκοι, πόρτες και... διαιτητής.
Στο Diamond League της Σανγκάης θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση για τη θερινή περίοδο του 2026 ο Εμμανουήλ Καραλής – Αναλυτικά, το καλοκαιρινό πρόγραμμά του.
Η Μονακό έχει μείνει με ελάχιστους παίκτες διαθέσιμους μετά τους τραυματισμούς και τις απουσίες των Ντιαλό και Τάις – Ποιοι θα είναι στην… 8άδα για το Game 3 με τον Ολυμπιακό.