Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-1: Ακόμα κι… έτσι, πρώτος

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-1: Ακόμα κι… έτσι, πρώτος

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα και άνοιξε το σκορ με τον Μαντσίνι νωρίς. Ο ΠΑΟΚ βρήκε κουράγιο να αντιδράσει και ισοφάρισε με τον Τόμας και διεκδίκησε τη νίκη με τον Παναθηναϊκό να παίζει με 10 μετά από αποβολή του Σένκεφελντ στο 84′. Το τελικό 1-1, δεν… χάλασε τελικά τον Παναθηναϊκό που ακόμα και έτσι παραμένει πρώτος.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ στην κατάμεστη Λεωφόρο. Τον αποδεκατισμένο ΠΑΟΚ, με τον Λουτσέσκου να κατεβάζει 11άδα με αρκετές αλλαγές. Οι πράσινοι και με την αύρα του γηπέδου, ξεκίνησαν καλύτερα και έψαξαν από το πρώτο λεπτό τις πιθανότητές τους για κάποιο γρήγορο γκολ.

Το οποίο και ήρθε μόλις στο 9’ από… γκάφα των φιλοξενούμενων. Ο Κοτάρσκι έκανε το βολέ από την περιοχή του, οι αμυντικοί δεν κατάφεραν να κάνουν δικιά τους την μπάλα, με τον Σπόραρ να κλέβει από το κέντρο του γηπέδου και να εφορμά προς την περιοχή. Ανακόπηκε από τους αμυντικούς αλλά ο Μαντσίνι που ακολουθούσε τη φάση πλάσαρε εύστοχα και νίκησε τον Κοτάρσκι.

Από εκεί και πέρα σταδιακά οι πράσινοι έδωσαν μέτρα και κατοχή στον ΠΑΟΚ που κυκλοφόρησε την μπάλα και έψαξε τις δικιές του φάσεις για την ισοφάριση. Εν τω μεταξύ στο 30’ ο Ολιβέιρα αποχώρησε τραυματίας και ο αντικαταστάτης του Τόμας απείλησε για πρώτη φορά στο ματς στο 39’.

Φελίπε και Ράφα Σοάρες να συνδυάστηκαν, με τον τελευταίο να σεντράρει και τον Τόμας να μην μπορεί να νικήσει με το κεφάλι τον Μπρινιόλι ο οποίος απέκρουσε ενστικτωδώς.

Η τελευταία φάση άνηκε στον Παναθηναϊκό με τον Ιωαννίδη να έχει την μπάλα και να… τραβάει πάνω του αμυντικούς, να πασάρει στον κατάλληλο χρόνο στον Μπερνάρ που έκανε κάθετη κίνηση στην περιοχή, με τον Βραζιλιάνο να πλασάρει σε τετ α τετ και τον Κοτάρσκι να απλώνει το κορμί του και να τον νικά, κρατώντας το 1-0 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου στη Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός και πάλι ξεκίνησε δυνατά με τον Τσόκαϊ να απειλεί από μακριά χωρίς αποτέλεσμα (51′) και τον εκπληκτικό Ιωαννίδη να φτιάχνει άλλη μια ευκαιρία για συμπαίκτη του στο 54′, με τον Σπόραρ που έκανε την κάθετη κίνηση, να πατά περιοχή αλλά το πλασέ του Σλοβένου από το πλάι, εξουδετέρωσε με καλή τοποθέτηση ο Κοτάρσκι.

Στο 60′ ο ΠΑΟΚ έκανε το… μπαμ! Ο Φελίπε Σοάρες έβγαλε εκπληκτική κάθετη στον πολύ κινητικό Τόμας που μπήκε στην περιοχή από αριστερά και εκτέλεσε τον Μπρινιόλι για το 1-1 βουβαίνοντας προσωρινά τη Λεωφόρο.

Οι πράσινοι όμως ανασυντάχθηκαν γρήγορα και ακολούθησε ένα εφιαλτικό πεντάλεπτο για τον ΠΑΟΚ. Τρίτο σπάσιμο του Ιωαννίδη σε συμπαίκτη του, με τον Μπερνάρ να μην μπορεί να νικήσει τον Κοτάρσκι στο 62′. Στην εξέλιξη της φάσης και σε φάουλ κεντρικά και αριστερά ο Μπερνάρ και πάλι εκτέλεσε, η μπάλα κόντραρε και ανάγκασε τον Κοτάρσκι σε μια αδιανόητη επέμβαση, υποψήφια για καλύτερη της χρονιάς στο 63′!

Η… πράσινη πλημμύρα συνεχίστηκε και στο 64′ με τον Τσέριν να απειλεί από το ύψος του πέναλτι αλλά την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό κάθετο του Πολωνού τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ σταδιακά κατάφερε να συνέλθει και ισορρόπησε και πάλι το ματς. Ο Τόμας στην πορεία της αναμέτρησης εξελίχθηκε σαν παίκτης κλειδί, αφού εκτός από το γκολ, ήταν ιδιαίτερα κινητικός και κέρδισε μάλιστα και την απευθείας κόκκινη του Σένκεφελντ, πιέζοντας και κλέβοντας του την μπάλα εκτός περιοχής.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ πάτησε 1-2 φορές περιοχή με ανούσιες τελικές και το 1-1 ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Οι πράσινοι καρδιοχτύπησαν αλλά μαθαίνοντας πως και η ΑΕΚ κόλλησε στο 0-0 κόντρα στον Ολυμπιακό, πανηγύρισαν αφού ακόμα και έτσι παρέμειναν στην κορυφή…

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Μαντσίνι (86’ Παλάσιος), Τσέριν, Τσόκαϊ (87’ Μάγκνουσον), Μπερνάρ (74’ Κλέινχεϊσλερ), Ιωαννίδης, Σπόραρ (62’ Πέρεθ).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (81’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Ρ. Σοάρες, Ντάντας (71’ Σβαμπ), Φ. Σοάρες, Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (81’ Ελ Καντουρί), Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα (28’ Τόμας).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024