Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το φαβορί για τις πρυτανικές εκλογές στο ΕΚΠΑ

Το φαβορί για τις πρυτανικές εκλογές στο ΕΚΠΑ

Στις 11 Μαίου οι κρίσιμες πρυτανικές εκλογές

Στο χώρο της Παιδείας έρχονται επίσης κρίσιμες εκλογές κι αυτές δεν είναι άλλες από τις πρυτανικές, που θα γίνουν σε περίπου μία εβδομάδα, συγκεκριμένα στις 11 Μαΐου. Το αρχαιότερο ίδρυμα της χώρας, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών συγκεντρώνει τα φώτα τη δημοσιότητας, και λογικό καθώς ψηφίζουν 1.600 άτομα, μέλη ΔΕΠ.

Εδώ έχουμε ξεκάθαρο φαβορί και μένει να επιβεβαιωθεί η μεγάλη διείσδυση που έχει στο χώρο του Πανεπιστημίου ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής καρδιολογίας, Γεράσιμος Σιάσος. Μην ξεχνάμε ότι είχε εκλεγεί στην Ιατρική Σχολή με σχεδόν 80% και δείχνει έτοιμος να αναλάβει τη θέση του πρύτανη.

Βασική του αντίπαλος, αλλά με μικρές πλέον πιθανότητες νίκης, όπως λένε καλά γνωρίζοντες το χώρο, εμφανίζεται η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου – Δημοπούλου. Κι αν αναρωτιέστε τι σχέση έχει με τον νυν πρύτανη, Θ. Δημόπουλο, η απάντηση είναι ότι είναι σύζυγός του. Ουδέποτε όμως εξετέθη σε διοικητικές θέσεις. Στις αξιόλογες υποψηφιότητες αυτή του Σπύρου Βλαχόπουλου, καθηγητή Δημοσίου Δικαίου, του Στέλιου Κώτσιου προέδρου του Οικονομικού, της προέδρου του Γεωολογικού Ασημίνας Αντωναράκου και του πρώην προέδρου του τμήματος Ισπανικής Φιλολογίας, Δημήτρη Δρόσου. Μαθαίνουμε ότι έχει πέσει πολύ… τρέξιμο, τραπεζώματα και συνεννοήσεις από τους υποψήφιους καθώς ο χρόνος πλησιάζει. Αλλωστε, η θέση του πρύτανη είναι εξαιρετικά σημαντική και με μεγάλη δύναμη.

Πηγή: Βηματοδότης

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024