Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σολτς: Η Ουκρανία δεν επιτρέπεται να πλήττει με τα όπλα μας ρωσικό έδαφος

Σολτς: Η Ουκρανία δεν επιτρέπεται να πλήττει με τα όπλα μας ρωσικό έδαφος

Πρέπει ν' αποφύγουμε έναν πόλεμο μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, δηλώνει ο Ολαφ Σολτς, τονίζοντας ότι δεν επιτρέπεται στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί τα όπλα που της παρέχουμε για να πλήττει εδάφη της Ρωσίας.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Fabian Bimmer) δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν επιτρέπεται να επιτίθεται σε ρωσικό έδαφος με τα όπλα που της παρέχει η Γερμανία, τονίζοντας για μία ακόμη φορά ότι πρέπει να γίνει το παν προκειμένου ν’ αποφευχθεί ένας πόλεμος ΝΑΤΟ – Ρωσίας.

«Δεν προορίζονται για επιθέσεις»

«Τα όπλα που παραδόθηκαν δεν προορίζονται για επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας», ξεκαθάρισε ο κ. Σολτς μιλώντας χθες (Δευτέρα) το βράδυ σε «διάλογο με πολίτες» στο Μπέντορφ της Ρηνανίας – Παλατινάτου.

Οπως διευκρίνισε ο καγκελάριος, και άλλα κράτη που προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα για ν’ αντιμετωπίσει τη ρωσική επίθεση εφαρμόζουν αντίστοιχους κανόνες.

«Με όλη την απαραίτητη βοήθεια προς την Ουκρανία, πρέπει να γίνει το παν προκειμένου ν’ αποφευχθεί ένας πόλεμος μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην έλλειψη πυρομαχικών για τα αντιαεροπορικά Gepard που έχει διαθέσει η Γερμανία στην Ουκρανία, ο κ. Σολτς διαβεβαίωσε ότι το Κίεβο μπορεί να περιμένει νέα παραλαβή τον Αύγουστο. Η παραγωγή στήνεται, αλλά αυτό παίρνει κάποιο χρόνο, διευκρίνισε.

Ενίσχυση της αεράμυνας

Μετά τα νέα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα εναντίον θέσεων σε διάφορες πόλεις της Ουκρανίας, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως η κυβέρνησή του εργάζεται για να γίνει ισχυρότερη η αντιαεροπορική άμυνα της χώρας του.

«Συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας όσο πιο ενεργά είναι δυνατό για να κάνουμε την προστασία των αιθέρων μας ακόμα πιο αξιόπιστη», διαβεβαίωσε ο κ. Ζελένσκι στο διάγγελμά του χθες Δευτέρα το βράδυ.

«Μόνο την περασμένη νύχτα, από τα μεσάνυχτα ως τις επτά το πρωί καταφέραμε να καταρρίψουμε δεκαπέντε ρωσικούς πυραύλους. Αλλά δυστυχώς όχι όλους», πρόσθεσε.

Διεμήνυσε πως θα υπάρξουν αντίποινα για τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα: «Για κάθε τέτοια επίθεση οι ρώσοι εισβολείς θα λαμβάνουν την απάντησή μας».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024