Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Συνάντηση με ΝΑΤΟ για τις ανάγκες της αντεπίθεσης κατά των ρωσικών δυνάμεων

Ουκρανία: Συνάντηση με ΝΑΤΟ για τις ανάγκες της αντεπίθεσης κατά των ρωσικών δυνάμεων

Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας συναντήθηκε με τον διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ εν μέσω των προετοιμασιών για την αντεπίθεση ανακατάληψης εδαφών από τις ρωσικές δυνάμεις.

Εν μέσω προετοιμασιών για την πολυσυζητημένη ουκρανική αντεπίθεση προκειμένου να ανακαταληφθούν εδάφη που κατέχουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία, ο επικεφαλής των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων Βάλερι Ζαλούζνι συναντήθηκε με τον διοικητή των δυνάμεων του NATO αμερικανό στρατηγό Κρίστοφερ Καβόλι για να συζητήσουν την κατάσταση στα μέτωπα (στη φωτογραφία του Reuters/Carlos Barria, επάνω, ο μικρός Μιχαήλ σπαράζει δίπλα στα φέρετρα της αδερφής του Σοφίας και του αδερφού του Κίρυλου, που σκοτώθηκαν κατά τη ρωσική πυραυλική επίθεση στην πόλη Ουμάν).

«Ν’ αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις»

«Περιέγραψα τα πιθανά σενάρια, τις απειλές και τις προϋποθέσεις για τις μελλοντικές ενέργειές μας», ανέφερε ο ουκρανός στρατηγός μέσω Telegram χθες, χωρίς να διευκρινίσει πού έγινε η συνάντηση.

Ο επικεφαλής του ουκρανικού στρατού πρόσθεσε πως ενημέρωσε τον στρατηγό Καβόλι για τις ανάγκες των δυνάμεών του σε οπλισμό και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας για ν’ «αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της απόκρουσης της ρωσικής επίθεσης».

Η συνάντηση ανακοινώθηκε δέκα ημέρες μετά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ στο Κίεβο, την πρώτη από το ξέσπασμα του πολέμου πριν 14 και πλέον μήνες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Διάσταση ΗΠΑ – Ουκρανίας

Ενώ η διεθνής κοινότητα αναμένει την πολυδιαφημιζόμενη ουκρανική αντεπίθεση, Κίεβο και αμερικανικό υπουργείο Αμυνας φαίνεται να έχουν ανοίξει έναν εσωτερικό «πόλεμο» όσον αφορά στην επάρκεια των όπλων που λαμβάνει Ουκρανία από τις ΗΠΑ. Το χάσμα είναι τόσο μεγάλο που εγείρεται το ερώτημα ποιόν να πιστέψει κανείς.

Το βράδυ της Παρασκευής 28 Απριλίου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως για «να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πόλεών μας, των χωριών μας, στην ενδοχώρα και στην πρώτη γραμμή» είναι απαραίτητα «αντιαεροπορική άμυνα, σύγχρονη αεροπορία, χωρίς την οποία η αντιαεροπορική άμυνα είναι αδύνατη, πυρομαχικά, τεθωρακισμένα».

Ωστόσο, ο αρχηγός της Αμερικανικής Στρατιωτικής Διοίκησης Ευρώπης Κρις Κάβολι, μιλώντας στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής των Αντιπροσώπων την Τετάρτη 26 Απριλίου ήταν κάθετος, υποστηρίζοντας ότι η Ουκρανία έχει ό,τι χρειάζεται για την αντεπίθεση που αναμένεται να ξεκινήσει εντός εβδομάδων.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024