Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΕ: Ευρωπαϊκό μπλόκο στα κινεζικά σκόρδα

ΕΕ: Ευρωπαϊκό μπλόκο στα κινεζικά σκόρδα

Εντατικοποίηση των ελέγχων στα σύνορα ζητούν οι ευρωπαίοι παραγωγοί σκόρδου

Περισσότερους ελέγχους για να αποτραπεί η παράνομη είσοδος του κινεζικού σκόρδου στην ΕΕ ζητούν οι ευρωπαίοι παραγωγοί.

Ειδικότερα, η Ομάδα Επαφής για το σκόρδο που αποτελείται από παραγωγούς και εμπόρους από την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία ζήτησε από τις Βρυξέλλες «να ενισχύσουν τους τελωνειακούς ελέγχους για να αποτρέψουν τη δόλια είσοδο κινέζικου σκόρδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδίως στα βελγικά σύνορα».

Αυτό το αίτημα υποβλήθηκε σε μια συνάντηση που η ομάδα πραγματοποίησε αυτήν την εβδομάδα στην πόλη Peñafiel, όπου οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έκθεσης του Εθνικού Πίνακα Σκόρδου σχετικά με τις εικαζόμενες παρατυπίες στις εισαγωγές αυτού του προϊόντος. Γι’ αυτό, εκτός από την ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων, ζήτησαν να μελετηθεί η δυνατότητα δημιουργίας συγκεκριμένου κώδικα Taric για το κατεψυγμένο σκόρδο.

Ανησυχητική η κατάσταση για την Ισπανία

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο ανησυχητική για τους Ισπανούς παραγωγούς που όχι μόνο πρέπει να ανταγωνιστούν το κινέζικο σκόρδο αλλά εκτιμάται ότι σημείωσαν πτώση 17% στις καλλιεργούμενες εκτάσεις την τρέχουσα παραγωγική σεζόν, σύμφωνα με στοιχεία της Agroseguro. Στην Ανδαλουσία η περιοχή μειώθηκε κατά 42% σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η συγκομιδή φέτος θα είναι σημαντικά χαμηλότερη από την περσινή, η οποία ήταν ήδη χαμηλή, λόγω της μείωσης της έκτασης φύτευσης, της ξηρασίας και των φυτοϋγειονομικών προβλημάτων που επηρέασαν τις καλλιέργειες.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024