Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
JPMorgan: Γιατί εξαγοράσαμε την First Republic Bank

JPMorgan: Γιατί εξαγοράσαμε την First Republic Bank

Ο ισχυρός άνδρας της JPMorgan ανέφερε ότι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της αμερικάνικης κυβέρνησης να σώσει την τράπεζα

Στην οικονομική ευρωστία της JPMorgan και στην ικανότητά της να ανταποκριθεί άμεσα στη εξαγορά της First Republic Bank αναφέρθηκε ο Jamie Dimon λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του deal.

Ο ισχυρός άνδρας του αμερικάνικου κολοσσού σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνησή μας κάλεσε, εμάς και άλλους να κάνουμε βήμα, και το κάναμε» για να προσθέσει: «Η οικονομική ισχύς, οι δυνατότητες και το επιχειρηματικό μας μοντέλο μας επέτρεψαν να αναπτύξουμε μια προσφορά για την εκτέλεση της συναλλαγής με τρόπο ώστε να ελαχιστοποιηθεί το κόστος για το Ταμείο Ασφάλισης Καταθέσεων».

Εφάπαξ κέρδος

Η JPMorgan ανέφερε ότι αναμένει να επιτύχει ένα εφάπαξ κέρδος μετά από φόρους ύψους περίπου 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τόνισε ακόμη ότι μετά την αναδιάρθρωση θα είναι πολύ καλά κεφαλαιοποιημένη ενώ θα έχει υγιή αποθέματα ρευστότητας. Σημείωσε δες πως τα 84 γραφεία της First Republic Bank σε οκτώ πολιτείες θα ανοίξουν ξανά ως υποκαταστήματα της JPMorgan Chase Bank.

Ακόμη, η JPMorgan βρίσκεται σε ένα ξεφάντωμα εξαγορών από το 2021, εξαγοράζοντας περισσότερες από 30 εταιρείες σε συμφωνίες αξίας άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων συνολικά. Η JPMorgan ήταν ένας από τους πολλούς ενδιαφερόμενους αγοραστές, συμπεριλαμβανομένης της PNC Financial Services Group και της Citizens Financial Group Inc, που υπέβαλαν τελικές προσφορές την Κυριακή σε μια δημοπρασία που διοργανώθηκε από τις αμερικάνικες ρυθμιστικές αρχές, ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν το θέμα το Σαββατοκύριακο.

Προτιμητέος επενδυτής

Η JPMorgan αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής και υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά της First Republic Bank. Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, ο τραπεζικός κολοσσός θα λάβει δάνεια 173 δισεκατομμυρίων δολαρίων και χρεόγραφα της First Republic Bank περίπου 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων 92 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Δεν αναλαμβάνει το εταιρικό χρέος ή την προνομιούχα μετοχή της τράπεζας.

Η διάσωση της First Republic Bank έρχεται περίπου δύο μήνες μετά την αποτυχία της Silicon Valley Bank και της Signature Bank και την απόφαση της FED να παρέμβει με έκτακτα μέτρα για τη σταθεροποίηση των αγορών.

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024