Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές: Το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στους «νοικάρηδες» της ακροδεξιάς πολυκατοικίας - Θα έρθει η σειρά Κασιδιάρη;

Εκλογές: Το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στους «νοικάρηδες» της ακροδεξιάς πολυκατοικίας – Θα έρθει η σειρά Κασιδιάρη;

Στον Άρειο Πάγο είναι στραμμένα τα βλέμματα, ενόψει της κρίσιμης απόφασης για τη συμμετοχή ή τον αποκλεισμό του μορφώματος Κασιδιάρη από τις προσεχείς εκλογές.

Πιο… «φορτωμένοι» από ποτέ είναι οι δικαστές του Αρείου Πάγου για τις εκλογές που έρχονται, καθώς πέρα από τον συνηθισμένο έλεγχο των αιτήσεων συμμετοχής στις κάλπες της 21ης Μαΐου κομμάτων και συνασπισμών, έχουν να λύσουν και τον «γρίφο» Κασιδιάρη – Κανελλόπουλου, την ώρα που οι προσφυγές στην ακροδεξιά «πολυκατοικία» δίνουν και παίρνουν.

Ήδη, εξάλλου, το «σφυρί» των ανώτατων δικαστών έχει πάρει «φωτιά», καθώς αποφάσισαν τον αποκλεισμό δύο κομμάτων που κινούνται στον ακροδεξιό χώρο, με τους Έλληνες πολίτες – τους δημοκρατικούς, βεβαίως, δηλαδή την συντριπτική πλειοψηφία – να εύχονται στον Κασιδιάρη… «και στα δικά σου».

Εν τω μεταξύ, παρά τις δύο νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, προκειμένου να αποκλείσει από τις εκλογές το φασιστικό μόρφωμα του φυλακισμένου πρώην χρυσαυγίτη, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Νέα Δημοκρατία κατέθεσαν υπομνήματα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής του κόμματος «Έλληνες» του Ηλία Κααιδιάρη στις κάλπες.

Και μέσα σε όλα αυτά, έσπευσε και ο… «περί ου ο λόγος», μέσω του νέου προέδρου του κόμματός του, Δημήτρη Χατζηλιάδη, να υποβάλει αίτηση εξαίρεσης τριών μελών της σύνθεσης της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, που έχει την αρμοδιότητα να αποφασίσει για την ανακήρυξη των κομμάτων.

Ξεκινώντας από τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να κάνουν ό,τι μπορούν για να πετύχουν τον αποκλεισμό Κασιδιάρη από τις εκλογές – και αφού σημειώσουμε εκ νέου το γεγονός ότι ένα φυλακισμένο ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης είχε τη δυνατότητα να κάνει «προεκλογική» καμπάνια και κηρύγματα μίσους μέσα από τις φυλακές επί δύο χρόνια και βάλε – και τα δύο κόμματα κατέθεσαν υπομνήματα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής του μορφώματος «Έλληνες».

Το υπόμνημα του ΠΑΣΟΚ και η περίπτωση Κανελλόπουλου

Την Παρασκευή 28 Απριλίου, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο, με το οποίο ζητάει από το ανώτατο δικαστήριο να θέσει εκτός εκλογών το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη.

Και όχι μόνον. Η Χαριλάου Τρικούπη, με το υπόμνημά της, θέτει στην κρίση του δικαστηρίου «τις μεθοδεύσεις Κανελλόπουλου-Κασιδιάρη, ώστε να εξεταστεί αν συντρέχει περίπτωση να αποκλειστεί και το κόμμα ΕΑΝ» του πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Κανελλόπουλος πρώτα έκλεισε το «μαγαζί» του για να αναλάβει την προεδρία του κόμματος Κασιδιάρη, με υποψήφιο και τον φυλακισμένο και, όταν ψηφίστηκε και δεύτερη νομοθετική ρύθμιση για τον αποκλεισμό του, επέστρεψε στο δικό του κόμμα και κατέθεσε αίτηση συμμετοχής στις εκλογές με το «ΕΑΝ».

Το υπόμνημα της ΝΔ και το οπτικοακουστικό υλικό

Μία ημέρα αργότερα, στις 29 Απριλίου, κατέθεσε υπόμνημα κατά της συμμετοχής του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές και το κυβερνών κόμμα, κάτι που είχε προαναγγείλει και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Το υπόμνημα της Νέας Δημοκρατίας, μάλιστα, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτος, «συνοδεύεται από υλικό τεκμηρίωσης 300 σελίδων και δύο ηλεκτρονικούς δίσκους μεγάλης χωρητικότητας με οπτικοακουστικό υλικό, που αποδεικνύουν τη δράση του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού αρχηγού του κόμματος».

Την εξαίρεση δικαστών ζητάει ο Κασιδιάρης

Την ίδια στιγμή, αίτηση εξαίρεσης τριών μελών της σύνθεσης της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου κατέθεσε το κόμμα «Έλληνες».

Ο προεδρος του αποκαλούμενου «κόμματος Κασιδιάρη», Δημήτρης Χατζηλιάδης, ζητάει την αποχή τριών αρεοπαγιτών, επικαλούμενος δημοσιεύματα, βάσει των οποίων τρεις δικαστές φέρονται να πραγματοποίησαν προ διάσκεψη, ώστε να προετοιμάσουν απορριπτικό σκεπτικό για το κόμμα.

Αν δεν απέχουν οι δικαστές, το κόμμα του καταδικασμένου ηγετικού μέλους εγκληματικής οργάνωσης ζητάει την εξαίρεσή τους από τη σύνθεση.

Σε αυτή την περίπτωση, τρεις αρεοπαγίτες από άλλο Τμήμα του Αρείου Πάγου (Α2) θα κρίνουν την αίτηση εξαίρεσης και, ανάλογα με το αποτέλεσμα, θα ξεκινήσει η μαραθώνια, όπως προβλέπεται, διάσκεψη των δικαστών, ώστε μέχρι το βράδυ της Τρίτης, που λήγει η προθεσμία, να ανακοινώσουν την κρίσιμη απόφασή τους.

Το «μπλόκο» σε Μπογδάνο – Εμφιετζόγλου

Στις 27 του μήνα, ήρθε και ο πρώτος αποκλεισμός κόμματος από τις εκλογές, με απόφαση του Αρείου Πάγου.

Για την ακρίβεια, με ομόφωνη απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου «κόπηκε» το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» των Κωνσταντίνου Μπογδάνου – Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, λόγω συμβόλου και «ονόματος , το οποίο πλέον δεν μπορεί να συμμετέχει στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εις βάρος του κατατέθηκε προσφυγή από το κόμμα «Πατριωτική Ένωση ΕΛ.ΛΑ.Σ -Ελλ. Λαϊκή Συσπείρωσις», στην οποία υποστηρίχθηκε πως το όνομα που χρησιμοποίησε το κομμένο πλέον κόμμα παρέπεμπε στο όνομα του προσφεύγοντος κόμματος.

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ομόφωνα πως δικαιούχος του ονόματος είναι το προσφεύγον κόμμα.

Επιπλέον, κρίθηκε πως το σύμβολο της « Πατριωτικής Ένωσης» (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο, που εκ του νόμου απαγορεύεται η χρήση του.

Στη συνέχεια, ο Μπογδάνος, που μας «απείλησε» ότι θα τον βρούμε μπροστά μας και αφού έδωσε μας ραντεβού στις δεύτερες κάλπες του Ιουλίου, κατά τις οποίες ο συνασπισμός με τον Εμφιετζόγλου θα επιχειρήσει και πάλι την συμμετοχή του με διαφορετικό όνομα και έμβλημα, κατέθεσε προσφυγές τόσο κατά της πρώην «εταίρου» του, Αφροδίτης Λατινοπούλου, όσο και κατά της «Εθνικής Συμφωνίας» των Θάνου Τζήμερου και Φαήλου Κρανιδιώτη (σ.σ. με τον τελευταίο… «ξεκατινιάζονται» στο Twitter συχνότατα και ο κόσμος «το γλεντάει»).

Ειδικότερα, ζήτησε να μην μπορεί να χρησιμοποιεί η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του δικού του κόμματος, Αφροδίτη Λατινοπούλου, και επικεφαλής πλέον του κόμματος «Πατρίδα», το όνομα του κόμματός της. Παράλληλα, ζήτησε να μην αναγνωριστεί ο συνασπισμός «Εθνική Συμφωνία» των Θάνου Τζήμερου και Φαήλου Κρανιδιώτη.

«Πόρτα» και στη Λατινοπούλου

Με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, στις 28 Απριλίου αποκλείστηκε και το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου «Πατρίδα» από τις εκλογές, η οποία, επίσης, προειδοποίησε ότι θα επανέλθει δριμύτερη στις επόμενες.

Παράλληλα, με ομόφωνη απόφαση των ανώτατων δικαστών απορρίφθηκαν οι προσφυγές τόσο του Ηλία Κασιδιάρη (Εθνικό Κόμμα Έλληνες), όσο και του Δημήτρη Μιχάκη, ιδρυτή του κόμματος «Έλληνες», με τις οποίες ο ένας στρεφόταν κατά του άλλου για το θέμα της ονομασίας των κομμάτων τους.

Επίσης, απορρίφθηκε και αυτή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου κατά του κόμματος του συνασπισμού κομμάτων των Θάνου Τζήμερου – Φαήλου Κρανιδιώτη.

Όσο για την Λατινοπούλου, έγινε δεκτή η προσφυγή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, καθώς κρίθηκε ότι υπήρξε ιδιοποίηση συμβόλου, από το κόμμα που είχε ίδρυσει αρχικά ο Μπογδάνος, από το οποίο προέρχεται και η ίδια, έως την ημέρα της διαγραφής της.

Ευτυχώς που… «φαγώνονται» και μεταξύ τους και «μας αδειάζουν» το χώρο, έστω και προσωρινά.

Ας ελπίσουμε ότι το «σφυρί» των δικαστών θα χτυπήσει με τον ίδιο τρόπο και για το κόμμα Κασιδιάρη, αλλά και γι’ αυτό του κ. Κανελλόπουλου, αφού το τέχνασμα του «διαζυγίου» των δύο «βγάζει μάτι».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024