Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές 2023: «Μπλόκο» και σε Λατινοπούλου από τον Άρειο Πάγο

Εκλογές 2023: «Μπλόκο» και σε Λατινοπούλου από τον Άρειο Πάγο

Και δεύτερο πολιτικό κόμμα βγαίνει εκτός εκλογικής αναμέτρησης.

Ένα ακόμα κόμμα έθεσε εκτός εκλογικής διαδικασίας ο Άρειος Πάγος, μετά το «όχι» στην Πατριωτική Ένωση των Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου.

Με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου αποκλείεται το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου ΠΑΤΡΙΔΑ.

Παράλληλα με ομόφωνη απόφαση των ανώτατων δικαστών απορρίφθηκαν, τόσο οι προσφυγές του Ηλία Κασιδιάρη όσο και του Δημήτρη Μιχάκη με τις οποίες ο ένας στρεφόταν κατά του άλλου για το θέμα της ονομασίας των κομμάτων τους.

Επίσης, απορρίφθηκε και αυτή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου κατά του κόμματος του συνασπισμού κομμάτων των Θάνου Τζήμερου – Φαήλου Κρανιδιώτη «ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ».

Το σκεπτικό των δικαστών

Η προσφυγή του Δημήτρη Μιχάκη, ιδρυτή του κόμματος «Έλληνες» σε βάρος του Εθνικού Κόμματος Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη, απορρίφθηκε καθώς κρίθηκε ότι είναι μη υπαρκτό πολιτικό κόμμα, χωρίς οντότητα, αφού δεν είχε συγκεντρώσει τις απαιτούμενες από την εκλογική νομοθεσία 200 υπογραφές, με αποτέλεσμα να μην νομιμοποιείται να καταθέσει προσφυγή σε βάρος του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρης.

Παράλληλα, απορρίφθηκε και η προσφυγή του Ηλία Κασιδιάρη κατά του Δημήτρη Μιχάκη.

Την ίδια στιγμή έγινε δεκτή η προσφυγή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου κατά της Αφροδίτης Λατινοπούλου που είχε ιδρύσει το κόμμα ΠΑΤΡΙΔΑ.

Η προσφυγή έγινε δεκτή, καθώς κρίθηκε ότι υπήρξε ιδιοποίηση συμβόλου, από το κόμμα που έχει ίδρυσει αρχικά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, από το οποίο προέρχεται και η ίδια, έως την ημέρα της διαγραφής της.

Παράλληλα, απορρίφθηκε η προσφυγή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου κατά του κόμματος του συνασπισμού κομμάτων των Θάνου Τζήμερου – Φαήλου Κρανιδιώτη «ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ».

Έτσι, οι αρεοπαγίτες προχωρούν στο επόμενο στάδιο της ανακήρυξης των κομμάτων, εκεί που θα κριθεί η συμμετοχή ή μη του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024