Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
O... killer Γιαμπουσέλε θα έπρεπε να είναι ήδη παρελθόν

O… killer Γιαμπουσέλε θα έπρεπε να είναι ήδη παρελθόν

Η Ρεάλ αλλά και η εθνική Γαλλίας όφειλαν ήδη να είχαν αποπέμψει από τις τάξεις τους τον Γιαμπουσέλε

Κλωτσοπατινάδα και εκατέρωθεν μπουνιές έχουμε ξαναζήσει στο ευρωπαϊκό, στο ελληνικό αλλά και στο παγκόσμιο μπάσκετ ουκ ολίγες φορές.

Η διαφορά έγκειται στη συμπεριφορά του Γκέρσον Γιαμπουσέλε. Σε αγώνα πάλης ή τζούντο η λαβή που έκανε στον άτυχο Ντάντε Εξουμ θα του είχε δώσει αυτόματα το χρυσό μετάλλιο με πτώση (πάλη) ή με ippon (τζούντο).

Στο σκληρό παρκέ του μπάσκετ όμως του δίνει απλά μια κατηγορία (δεν είναι απίθανο να του υποβληθεί μήνυση από την Παρτίζαν ή την οικογένεια του παίκτη) για σοβαρό τραυματισμό από πρόθεση του αντιπάλου του. Και ας είναι…εν βρασμώ ψυχής.

Ο Γάλλος φόργουορντ, όπως θα έχετε ίσως ήδη διαβάσει σε άλλο άρθρο στο in.gr, δεν είναι η πρώτη φορά που χάνει την ψυχραιμία του και είναι απορίας άξιο εάν η βασιλισσα της Ευρώπης τον είχε περάσει κάποια στιγμή από ψυχολογικό τεστ, διότι ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες όχι απλά δεν ήξερε να χάνει αλλά έβγαινε εύκολα από τα ρούχα και προκαλούσε ακόμα πιο συχνά. Αντιπάλους, διαιτητές, ακόμα και χειρονομίες σε αντίπαλους οπαδούς.

Η κίνηση που έκανε στον Εξουμ (και του προκάλεσε ρήξη τένοντα στο δάχτυλο) μπορούσε να του κόψει από το μπάσκετ μέχρι και την πλήρη κινητικότητα εάν χτυπούσε άσχημα η σπονδυλική του στήλη στο παρκέ.

Εδώ μιλάμε για (μπορεί να ακούγεται σκληρό)  ηθελημένη εγληματική ενέργεια και θα έπρεπε ήδη – πριν τις ποινές που θα ανακοινώσει η Ευρωλίγκα – η Ρεάλ Μαδρίτης και η εθνική Γαλλίας να έχουν αποπέμψει τον Γιαμπουσέλε από τις τάξεις τους με διακοπή συμβολαίου η πρώτη και με μόνιμη κόκκινη κάρτα η δεύτερη.

«Πρώτα από όλα, συγχαρητήρια στην Παρτιζάν για τα δύο αυτά παιχνίδια. Ήταν καλύτεροι από μας και πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Οφείλουμε ένα συγγνώμη στους φιλάθλους μας, αλλά και γενικότερα σε όλους τους φιλάθλους. Αυτό που έγινε δεν μπορεί να συμβαίνει. Κάποιες φορές μπορεί να ξεφύγει κάποιος με τόσους παλμούς και αυτό συνέβη και σήμερα. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μού είπε πως θεωρεί τη Ρεάλ φιλική ομάδα και εμείς το ίδιο. Όλοι είμαστε εδώ, σε αυτό το άθλημα, για να προσφέρουμε χαρά στον κόσμο και δεν πρέπει να ξαναγίνει κάτι τέτοιο» τόνισε ο παίκτης-παράδειγμα σε αυτό τον αγώνα Ρούντι Φερνάντεζ.

Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ο μόνος από τους 24 παίκτες των δύο ομάδων που δεν μπήκε στο γήπεδο την ώρα της συμπλοκής και ο μόνος – που ακριβώς για αυτό – δεν αποβλήθηκε.

Αγκαλιά ο Ζοτς

Η εικόνα του που αποχωρεί αγκαλιασμένος με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς συνομιλώντας είναι όλα τα λεφτά.

Ναι ο γνωστός Ρούντι με τις διαμαρτυρίες στους διαιτητές, τις ειρωνικές πολλές φορές εκφράσεις του προς τους αντιπάλους, έδειξε γιατί είναι πολύ μεγάλος παίκτης και σέβεται τον τίτλο του αρχηγού που φέρει στην κορυφαία ομάδα στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ με τις 10 ευρωλίγκες.

Ποτέ, ο Φερνάντεζ και στα νιάτα του ακόμα δεν θα προέβαινε σε κινήσεις σαν αυτή του Γιαμπουσέλε και ίσως και ο ιδιος ως αρχηγός θα έπρεπε να ζητήσει από τη διοίκηση (εάν αυτή δεν το πράξει μονη της) την αποπομπή του Γάλλου από την ομάδα.

Από την αντίπερα όχθη η παρουσία του μεγάλου Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο της Παρτίζαν μπορεί να λειτουργήσει ως ασπίδα και αλεξικέραυνο για τους (όποιους πάνε) παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης στο Βελιγράδι σε ένα παιχνίδι ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου στην ιστορία της Ευρωλίγκας.

Sports in

Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός 13-13 (5-6 πεν.): Στο Final-4 του Champions League o Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπαρτσελονέτα στα πέναλτι (13-13 κ.δ., 6-5 πεν.) και προκρίθηκε στο Final-4 του LEN Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024