Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ πονάει κατεστημένο και Μητσοτάκη» - Συνέντευξη Τσίπρα στα social media

«Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ πονάει κατεστημένο και Μητσοτάκη» – Συνέντευξη Τσίπρα στα social media

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε σε ερωτήσεις χρηστών social media

Μια διαφορετική συνέντευξη έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας μέσω social media, καθώς απάντησε σε ερωτήσεις χρηστών κάθε ηλικίας.

«Να ηττηθεί το κατεστημένο, να ηττηθεί ο κύριος Μητσοτάκης. Ο μόνος τρόπος γι’ αυτό είναι να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε η αλλαγή που οι περισσότεροι προσδοκούμε μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Για αυτό ζητάμε τη ψήφο σας, ζητάμε ισχυρή εντολή στις 21 του Μάη για να προχωρήσουμε μπροστά, να αλλάξουμε τα πράγματα, να σχηματίσουμε μία κυβέρνηση προοδευτικής πλειοψηφίας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση «δεν αλλάζει τίποτα σε αυτή τη χώρα, γιατί ασχολείσαι ακόμα;», ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε:

«Αυτή την αντίληψη πρέπει να χτυπήσουμε. Αν συμφιλιωθούμε με αυτή την ιδέα, θα κάνουμε ένα πολύ μεγάλο δώρο στο κατεστημένο, που θέλει τους νέους να ζουν μέσα στην απελπισία και αυτοί που κυβερνούν να ακολουθούν την πολιτική, με σχέδιο οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι, οι φτωχοί φτωχότεροι και οι μεσαίοι φτωχοί.

»Ο κ. Μητσοτάκης έχει μία στρατηγική πολύ ευδιάκριτη πια. Δεν θέλει να πείσει ότι έκαναν καλά τέσσερα χρόνια τώρα, δεν θέλει να πείσει ότι είναι έντιμος, αλλά ότι όλοι είναι ίδιοι. Όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Η ψήφος μας είναι ένα σημαντικό όπλο και δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη».

«Στο 5% του ΑΕΠ οι δαπάνες για την παιδεία»

Μιλώντας για την παιδεία, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη να αναβαθμιστεί ο χώρος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με προσλήψεις καθηγητών και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, ενώ δεσμεύτηκε για την αύξηση των δαπανών, φτάνοντας στο 5% του ΑΕΠ.

«Χρειαζόμαστε περισσότερους καθηγητές και όχι περισσότερους αστυνομικούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεσμεύτηκε επίσης, για τη θεσμοθέτηση της ελεύθερης πρόσβασης υποψηφίων σε σχολές χαμηλής ζήτησης στα ΑΕΙ, κατηγορώντας την κυβέρνηση και την υπουργό Παιδείας ότι στέρησαν σε 20.000 παιδιά ανά έτος μια θέση στη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σε ό,τι αφορά τη φοιτητική μέριμνα είπε ότι θα συγκροτηθεί ένα συνολικό σχέδιο διεύρυνσης των εστιακών υποδομών, βάζοντας όμως τέλος στην κατασπατάληση δημοσίων πόρων, «όπως έκαναν τα ‘γαλάζια’ golden boys».

«Ο Μητσοτάκης έχει φτιάξει ένα καθεστώς εργασιακής επισφάλειας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στα εργασιακά, για τα οποία υπογράμμισε την ανάγκη να επανιδρυθεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και επανέλαβε ότι θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 880 ευρώ, από τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «λένε πολλοί, ότι αφού έχουμε απλή αναλογική, γιατί να μην δούμε αυτή τη διαδικασία με τη λογική της χαλαρής ψήφου;».

Και τόνισε χαρακτηριστικά: «Χαλαρά, ξε-χαλαρά, η ψήφος θα βγάλει κυβέρνηση και αυτές οι εκλογές θα βγάλουν την κυβέρνηση που θα μας κυβερνήσει τα επόμενα χρόνια».

Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, «εάν θέλουμε να ψηφίσουμε μία δύναμη που πραγματικά θα ενοχλήσει το κατεστημένο, τότε αυτή είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η ψήφος στον ΣΥΡΙΑ ‘πονάει’ το κατεστημένο και τον κ. Μητσοτάκη».

Sports in

Ανανεώνει με τους Κινγκς ο Μπράουν- Τι σημαίνει αυτό για τον Βεζένκοφ

Οι Σακραμέντο Κινγκς σκέφτονται να ανανεώσουν το συμβόλαιο του Μάικ Μπράουν και μάλιστα με αυξημένες αποδοχές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024