Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σμύρνη μου αγαπημένη»: Στο Netflix η ταινία για την καταστροφή της Σμύρνης

«Σμύρνη μου αγαπημένη»: Στο Netflix η ταινία για την καταστροφή της Σμύρνης

Τα γυρίσματά της πραγματοποιήθηκαν σε Λέσβο, Χίο, Αθήνα, Πειραιά και Φάληρο και ο προϋπολογισμός της ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Τεράστια επιτυχία για την Μιμή Ντενίση και την «Σμύρνη μου αγαπημένη». Η ιστορική ταινία πήρε το «πράσινο φως» για να μπει στην πλατφόρμα του Netflix και σύντομα θα ανακοινωθεί η προσθήκη της στον κατάλογο της πλατφόρμας.

Μετά το «Maestro», μια ακόμα ελληνική παραγωγή, μπαίνει σε διεθνή τροχιά και ετοιμάζεται να ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Πάμε Δανάη», η εταιρεία παραγωγής ήταν εδώ και πολύ καιρό σε διαπραγματεύσεις με το Netflix και τελικά, η συμφωνία έκλεισε.

Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει τις επόμενες ημέρες, ενώ είναι η πρώτη ελληνική ταινία που θα κάνει την είσοδό της στη δημοφιλή πλατφόρμα streaming.

Εκτός από το Netflix, η «Σμύρνη μου αγαπημένη» πρόκειται να προβληθεί και στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ρωσίας και της Κίνας.

Δείτε το ρεπορτάζ

H ακριβότερη παραγωγή του ελληνικού κινηματογράφου

Η «Σμύρνη μου αγαπημένη» είναι ιστορική δραματική και ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη και σενάριο Μιμής Ντενίση.

Eίναι βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση, που αφορά στην καταστροφή της Σμύρνης το 1922 και ακολουθεί μια Ελληνίδα της υψηλής κοινωνίας στη Σμύρνη των αρχών του 20ού αιώνα.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Μπουράκ Χακί, Κρατερός Κατσούλης, Κατερίνα Γερονικολού, Γιάννης Βογιατζής, Ταμίλα Κουλίεβα, Αναστασία Παντούση, Χρήστος Στέργιογλου κ.α.

Τα γυρίσματά της πραγματοποιήθηκαν σε Λέσβο, Χίο, Αθήνα, Πειραιά και Φάληρο και ο προϋπολογισμός της ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που την κατατάσσει ως την ακριβότερη παραγωγή του ελληνικού κινηματογράφου.

Στα βραβεία ελληνικής ακαδημίας κινηματογράφου 2022 της απονεμήθηκαν τα βραβεία φωτογραφίας, σκηνογραφίας, ενδυματολογίας, σχεδιασμού μακιγιάζ και ειδικών εφέ. Επίσης, ήταν υποψήφια για καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία, β’ ανδρικού (Γιάννης Βογιατζής) και β΄ γυναικείου ρόλου (Ταμίλλα Κουλίεβα).

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024