Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γνωρίστηκαν στο Facebook και μετά την απειλούσαν - Ζευγάρι εκβίαζε 45χρονη με γυμνές φωτογραφίες

Γνωρίστηκαν στο Facebook και μετά την απειλούσαν – Ζευγάρι εκβίαζε 45χρονη με γυμνές φωτογραφίες

Το θύμα δεν φοβήθηκε, τους κατήγγειλε και κατέληξαν με χειροπέδες.

Μια γνωριμία στο Facebook κατέληξε σε εφιάλτη για μια 45χρονη στη Λάρισα, την οποία ζευγάρι εκβίαζε με γυμνές της φωτογραφίες.

Ειδικότερα, η 45χρονη από την Καρδίτσα γνωρίστηκε μέσω Facebook με έναν 46χρονο από τα Τρίκαλα. Οι δυο τους φέρονται να αντάλλαξαν φωτογραφίες σε προσωπικές στιγμές, με αποτέλεσμα η φίλη του 46χρονου να απειλεί τη γυναίκα.

Όπως είπε το θύμα, η φίλη του 46χρονου ήταν αυτή που χειριζόταν τον λογαριασμό και άρχισε να στέλνει τα εκβιαστικά μηνύματα, απαιτώντας χρήματα προκειμένου να μην κοινοποιήσει τις προσωπικές της φωτογραφίες σε τρίτους. Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, αρχικά απαιτούσε 300 ευρώ, ενώ στη συνέχεια ανέβασε το ποσό στα 500 ευρώ.

Τελικά το ζευγάρι πήγε στο ραντεβού – παγίδα με τα προσημειωμένα χρήματα και αστυνομικούς της Ασφάλειας Kαρδίτσας και του Τμήματος Μουζακίου να τους συλλαμβάνει επ’ αυτοφώρω.

Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας χθες, αρχικά κατέθεσε η 45χρονη παθούσα, η οποία και περιέγραψε πώς ξεκίνησε να μιλά στον 46χρονο μετά το αίτημα φιλίας στο Facebook και πώς μέσα σε λίγες ημέρες άρχισε να της ζητά –και εκείνη να του στέλνει- φωτογραφίες. «Μετά άρχισαν οι απειλές ότι θα τις βγάλει τις φωτογραφίες σε φίλους» τόνισε η κατηγορουμένη, προσθέτοντας ότι αρχικά της ζήτησαν «τριακόσια ευρώ και μετά πεντακόσια και κανονίσαμε πού να δώσω τα χρήματα».

Στη σύλληψη των δύο κατηγορουμένων αναφέρθηκαν χθες οι δύο αστυνομικοί με τις καταθέσεις τους, σημειώνοντας ότι το ζευγάρι των δραστών μετέβη στο ραντεβού σε διαφορετικούς χρόνους και πως τους συνέλαβαν αφού παρέλαβαν τα χρήματα.

«Εγώ δεν ήξερα τίποτα» υποστηρίζει ο 46χρονος

Ο 46χρονος στην απολογία του υποστήριξε πως η 45χρονη από μόνη της απέστειλε τις φωτογραφίες και πως ο ίδιος την «μπλόκαρε» από τον λογαριασμό του.

Είπε ακόμα πως η πρώην πλέον φίλη του (σ.σ. η οποία δεν παρέστη χθες στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε) ήταν εκείνη που χρησιμοποίησε το τηλέφωνό του, πως ο ίδιος δεν ζήτησε χρήματα και πως πήγε στο ραντεβού γιατί η φίλη του, του το ζήτησε, χωρίς να ξέρει το σκοπό της συνάντησής τους.

Η εκδοχή του δεν έπεισε, καθώς η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων, όπως ένοχους τους έκρινε τελικά το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας. Στη 45χρονη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματική ποινή 100 ημερησίων μονάδων (προς 5 ευρώ ημερησίως) και στον 46χρονο ποινή φυλάκισης 8 μηνών. Οι ποινές επιβλήθηκαν και στους δύο με τριετή αναστολή.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024