Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες ακυρώσεις εμφανίσεων του Ερντογάν - Ανησυχία για την υγεία του

Νέες ακυρώσεις εμφανίσεων του Ερντογάν – Ανησυχία για την υγεία του

Για λόγους υγείας ο Τούρκος πρόεδρος θα συμμετάσχει μέσω βιντεοκλήσης στην τελετή εγκαινίων του πυρηνικού σταθμού του Άκουγιου.

Αν και αρχικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ακυρώσει τις προγραμματισμένες για σήμερα, Τετάρτη, εμφανίσεις του, φαίνεται ότι και το αυριανό πρόγραμμα θα έχει τροποποιήσεις, κάτι που εντείνει την ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του.

Όπως έγινε γνωστό, ο Τούρκος πρόεδρος Εντογάν θα συμμετάσχει μέσω βιντεοσύνδεσης στην αυριανή τελετή για τα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου ενώ αναβάλλεται και η προεκλογική συγκέντρωση στη Μερσίνα, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Ο Ερντογάν είχε προγραμματίσει να παραστεί στην τελετή στο Άκουγιου και τον προηγούμενο μήνα είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο κοινής εμφάνισής του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. «Ο κ. Πούτιν ενδέχεται να έρθει στην Τουρκία για την τελετή των εγκαινίων. Ειδάλλως ενδέχεται να συμμετάσχει διαδικτυακά σε αυτήν» είχε πει ο Ερντογάν σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στις 29 Μαρτίου. Τελικά και ο Ρώσος πρόεδρος θα συμμετάσχει μέσω βιντεοσύνδεσης στην αυριανή τελετή.

Μέσα στη χρονιά θα τεθεί σε λειτουργία ο πρώτος αντιδραστήρας στο Άκουγιου

Βάσει χρονοδιαγράμματος, ο πρώτος αντιδραστήρας στο Άκουγιου θα τεθεί σε λειτουργία φέτος και το έργο δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το 2025. Η ανέγερση του πρώτου πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία συμφωνήθηκε το 2010 με θυγατρική της ρωσικής κρατικής εταιρίας Rosatom. Ο πυρηνικός σταθμός στην επαρχία της Μερσίνας, στα νότια παράλια της Τουρκίας, θα έχει τέσσερις αντιδραστήρες συνολικής ισχύος 4,8 GW.

«Θα ξεκουραστώ στο σπίτι ύστερα από σύσταση των γιατρών μου»

«Σήμερα θα ξεκουραστώ στο σπίτι, ύστερα από σύσταση των γιατρών μου» ανέφερε νωρίτερα ο Ερντογάν σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε μέλος του ευγενούς μου έθνους, κάθε έναν από τους αδελφούς και τις αδελφές μου, που μετέφεραν τις ευχές και τις προσευχές τους για τη μικρή ταλαιπωρία που είχα κατά τη διάρκεια της εκπομπής λόγω της πολυάσχολης δουλειάς μου. Σήμερα θα ξεκουραστώ στο σπίτι μετά από τις συμβουλές των γιατρών μας. Δυστυχώς, δεν θα μπορέσουμε να βρεθούμε σήμερα μαζί με τα αδέρφια μου από το Kırıkkale, το Yozgat και το Sivas. Ο Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι θα συμμετάσχει το προεκλογικό μας πρόγραμμα. Με την άδεια του Θεού θα συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας από αύριο. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να φέρουμε το αγαπημένο μας έθνος στους στόχους του αιώνα της Τουρκίας. Με την ευκαιρία αυτή εύχομαι σε όλους τους πολίτες μου υγεία, ειρήνη και χαρά» γράφει στην ανάρτησή του ο Τούρκος πρόεδρος.

Η κατάρρευση Ερντογάν on air

Σάλος προκλήθηκε στην Τουρκία όταν ο Ερντογάν αισθάνθηκε αδιαθεσία on air, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο KANAL 7. «Ω Θεέ μου» ακούγεται κάποιος να φωνάζει εντός του προεδρικού μεγάρου, με τον δημοσιογράφο να ζητά άμεσα διαφημιστικό διάλειμμα και το πρόγραμμα να διακόπτεται απότομα.

Στο βίντεο που ακολουθεί, φαίνεται ο δημοσιογράφος να κοιτάζει τον Τούρκο πρόεδρο και να σηκώνεται από τη θέση του εμφανώς ανήσυχος. Υστερα από περίπου δέκα λεπτά, ο Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε ξανά, ζήτησε συγγνώμη από τους τηλεθεατές και ανέφερε πως αντιμετώπιζε στομαχική διαταραχή λόγω της κόπωσης από τον προεκλογικό αγώνα.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024