Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το χάος της Τσέλσι του ενός δισεκατομμυρίου

Το χάος της Τσέλσι του ενός δισεκατομμυρίου

Οι Λονδρέζοι βυθίζονται σε νερά που έχουν να ανταμώσουν τριάντα χρόνια. Και που να μην είχαν επενδύσει σε μια σεζόν 600 εκατ ευρώ σε μεταγραφές

Περισσότερα από 600 εκατ ευρώ σε μια σεζόν για μεταγραφές. Και τελικά ένα ρόστερ με χρηματιστηριακή αξία που υπερβαίνει το δισεκατομμύριο. Προδιαγραφές που σχηματίζουν εύκολα την εντύπωση πως στην Τσέλσι θα άξιζε να ζει κάτι άλλο. Το ποδόσφαιρο όμως δεν είναι μόνο χρήματα και καλές προθέσεις. Και οι Λονδρέζοι στην πρώτη χρονιά του μεγιστάνα Τεντ Μπόελι αυτό το μάθημα το πληρώνουν ακριβότερα από κάθε άλλον στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Συμπληρώθηκαν 45 μέρες από την τελευταία νίκη τους σε οποιαδήποτε διοργάνωση (3-1 στο Λέστερ, 11/3). Από τότε μετρούν δύο ισοπαλίες και έξι ήττες –οι πέντε στη σειρά σε ένα σερί που καλά κρατεί-. Χθες βράδυ ήταν η σειρά της Μπρέντφορντ να περάσει σαν αέρας από το Στάμφορντ Μπριτζ (2-0). Σήμερα μάλιστα οι περισσότεροι περίμεναν αυτό το αποτέλεσμα να στείλει και τον Φρανκ Λάμπαρντ στο σπίτι του, καθώς ο άλλοτε θρύλος των «Μπλε», από τις 6 Απρίλη που ανέλαβε ως τρίτος προπονητής μες τη σεζόν, δεν έχει κάνει ακόμη σεφτέ (για την ακρίβεια έχει 6/6 ήττες με 1-9 γκολ): Ο Τούχελ και ο Πότερ έγιναν ήδη μακρινή ανάμνηση. Ο 44χρονος φαίνεται πως θα πρέπει να πιει αυτό το πικρό ποτήρι ως το φινάλε…

Η Τσέλσι που εννοείτε πως έχει μείνει μόνο με την Premier League, είναι αυτή τη στιγμή στην 11η θέση του πίνακα έχοντας μόλις 39 βαθμούς και ένα πρόγραμμα μπροστά που μπορεί να την κάνει να μπλέξει εκεί που ούτε στον πιο τρελό εφιάλτη του δεν θα μπορούσε να την χωρέσει κάποιος: 39 σε 33 ματς με Άρσεναλ (2/5), Σίτι (21/5), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (25/5) να την περιμένουν στην έδρα τους και Μπόρνμουθ (6/5), Νότιγχαμ Φόρεστ (13/5) και Νιουκάστλ (28/5) να σημαδεύουν στην εικόνα διάλυσης της προσδοκώντας σε χρυσούς βαθμούς –οι δύο πρώτες για την παραμονή, η Νιουκάστλ για το εισιτήριο του Champions League-.

Για να καταλάβει κανείς πως διαβάζεται το κλάσμα με αριθμητή την 11η θέση και παρονομαστή τους Μπλε φτάνει να ενημερωθεί πως κάτω από τη 10η θέση του πρωταθλήματος η Τσέλσι τερμάτισε για τελευταία φορά το 1996. Δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο «κάζο» αλλά για πραγματικό Βατερλό.  Φυσικά η επόμενη ημέρα ετοιμάζεται. Ο Μπόελι φαίνεται πως θα δώσει τον πάγκο του κλαμπ στον Μαουρίσιο Ποσετίνο, ενώ τα ρεπορτάζ ήδη έχουν γεμίσει με τις επόμενες υποψηφιότητες για μεταγραφές. Ο Αργεντινός τεχνικός όμως επί της ουσίας δεν θα παραλάβει τίποτα λιγότερο από χάος. Και αυτό δεν αφορά ούτε στην ικανότητα των ποδοσφαιριστών που υπάρχουν σήμερα στο ρόστερ, αλλά ούτε και στις ικανότητες των προπονητών που όμορφα… κάηκαν ως εδώ.

Η Τσέλσι στη μετάβαση από την εποχή Αμπράμοβιτς, μοιάζει να έχασε τις αρχές της. Το πρόβλημα της είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από ποδόσφαιρο. Το παράδοξο βεβαίως είναι ότι λύνεται μόνο μέσα από το ποδόσφαιρο. Όσα λοιπόν ακολουθήσουν εκεί είναι μάλλον ένα εξαίσιο case study.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024