Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κάνααν: η «απάντηση» σε Μπαρτζώκα και Ντόρσεϊ!

Κάνααν: η «απάντηση» σε Μπαρτζώκα και Ντόρσεϊ!

Πώς …«απάντησε» ο κοντόσωμος παίκτης στο «κόψιμο» από την Α1; Με τον τρόπο που οφείλει να κάνει κάθε καλός επαγγελματίας.

Ηταν την περασμένη εβδομάδα όταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατέληξε στην απόφαση να «κόψει» έναν ξένο (όπως ήταν αναγκαίο) από το ρόστερ του Ολυμπιακού που θα προχωρούσε στα play offs του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο κλήρος έπεσε στον Αϊζάια Κάνααν. Είτε γιατί ο Αμερικανός γκαρντ δεν έλαμψε με την παρουσία του σε όλους αυτούς τους μήνες στον Ολυμπιακό, είτε επειδή ο Ελληνας προπονητής αναζητούσε ένα ψηλό κορμί με …θέα τον αντίπαλο στους τελικούς, εν προκειμένω τον ΠΑΟ με Παπαγιάννη, Γκουντάιτις και Αγραβάνη, η κατάληξη ήταν «μόνο στην Ευρωλίγκα ο Κάνααν».

Πώς …«απάντησε» ο κοντόσωμος παίκτης; Με τον τρόπο που οφείλει να κάνει κάθε καλός επαγγελματίας.

Στο πρώτο παιχνίδι που κλήθηκε να αγωνιστεί, στο ραντεβού με τη Φενέρ, ήταν αληθινά εντυπωσιακός. Είχε σε 18’ συμμετοχής 6/7 τρίποντα και μάλιστα στο «καυτό» τρίτο δεκάλεπτο του Ολυμπιακού έβλεπε το καλάθι πολύ μεγαλύτερο και ευστοχούσε ακόμη και από την πλέον «δύσκολη γωνία»! Γιατί ο Κάνααν βίωσε την απόφαση του Μπαρτζώκα ως ένα μεγάλο κίνητρο να δείξει τι αξίζει.

Δεν τον έριξε ψυχολογικά, τουλάχιστον δεν φάνηκε αυτό στο παρκέ. Αντίθετα, θέλει να κερδίσει ένα προσωπικό στοίχημα και να συνεχίσει, δείχνοντας στον άνθρωπο που του είπε «παίζεις στο εξής στην Ευρώπη και μόνον εκεί», τι πραγματικά αξίζει και πως κάνει τη διαφορά στο σκοράρισμα.

Φυσικά, ο Κάνααν, φρόντισε να δώσει μια αρχική «απάντηση» και στον «πολύ ομιλητικό» Τάιλερ Ντόρσεϊ. Σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, λες και υπήρχε ένα αόρατο…δημοψήφισμα ανάμεσα στο κοινό για το ποιος είναι παραπάνω χρήσιμος στους Ερυθρόλευκους και αν ο Αμερικανός άσος μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον ομογενή γκαρντ.

Ο Ντόρσεϊ όταν …βομβάρδιζε ο Κάνααν ήταν θεατής! Πώς τελείωσε τον αγώνα στο γνώριμό του ΣΕΦ; Με μηδέν (!) πόντους και κανένα εύστοχο σουτ στις τρεις προσπάθειες που επιχείρησε.

Κάπως έτσι, ο αληθινά καλύτερος του Ολυμπιακού το βράδυ της Τετάρτης στο παρκέ του Νέου Φαλήρου, ανέβηκε επίπεδο. Από παίκτης …Γιούροκαπ, όπως τον έχουν πολλοί, έγινε μονομιάς παίκτης και σουτέρ Ευρωλίγκας. Ετσι φτιάχνονται οι ωραίες ιστορίες, πίσω από τις σημαντικές νίκες.

Αυτά όσον αφορά στο πρώτο ματς, όπου μεταξύ άλλων ο Μπαρτζώκας φρόντισε να μοιράσει μαεστρικά τον χρόνο συμμετοχής και το rotation. Παράδειγμα; Ο Φαλ και ο Μπλακ έδωσαν μάχες στο «5», εκεί που δεν έπαιξε κανένας άλλος! Κάτι αντίστοιχο συνέβη με τους Βεζένκοφ και Πίτερς στο «4».

Γιατί είπαμε: ο κόουτς έχει την πρώτη και τη δεύτερη πεντάδα του, τους βασικούς και τους αναπληρωματικούς. Τα υπόλοιπα και η νέα σελίδα στο βιβλίο των αναμετρήσεων του Ολυμπιακού με τη Φενέρ, το βράδυ της Παρασκευής. Τίποτα ακόμη δεν έχει κριθεί- οι συγκινήσεις είναι προ των πυλών!

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας – Με μυαλό και ψυχή για να γράψουμε ιστορία»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τη μεγάλη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα - Ιμπόρα: «Πρέπει να έχουμε δίψα, όρεξη, φιλοδοξία. Αυτά είναι τα όπλα μας».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024