Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ η Αθηνά Λινού - «Μπαίνω στον αγώνα»

Υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ η Αθηνά Λινού – «Μπαίνω στον αγώνα»

Την υποψηφιότητά της με τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Την υποψηφιότητα της καθηγήτριας Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνάς Λινού, στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε ανάρτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που συναντήθηκε με την διακεκριμένη επιστήμονα, τονίζει πως «είναι τιμή μας που κοσμεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ» η Αθηνά Λινού.

Όπως αναφέρει ο κ. Τσίπρας, η Αθηνά Λινού έχει μακρά επιστημονική ιστορία.

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard, κατέχει Διδακτορικό Τίτλο Σπουδών και Υφηγεσία στον τομέα της Επιδημιολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει αναλάβει ακαδημαϊκές θέσεις μεγάλης διάρκειας και έχει διδάξει Επιδημιολογία, Προληπτική Ιατρική και Ιατρική της Εργασίας στη Μεταπτυχιακή Σχολή Mayo, στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Minnesota και στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve.

Από το 2004 είναι Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis.

«Είναι τιμή μας που κοσμεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας».

Λινού: «Χρειαζόμαστε και επιστήμονες στη Βουλή»

Μετά την συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα, η Αθηνά Λινού δήλωσε τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να είναι υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Όπως τόνισε, πιστεύει ότι «δεν αρκούν μόνο η επιστημονική έρευνα και γνώση, οι ανθρωπιστικές δράσεις και οι προσωπικές εθελοντικές προσπάθειες, ώστε να υλοποιηθεί το έργο που θα έπρεπε να υλοποιεί το κράτος».

Και σημείωσε πως «η υγεία διασφαλίζεται, προάγεται και βασίζεται σε ένα οργανωμένο σύστημα δημόσιας υγείας και όχι στην ατομική ευθύνη».

«Είναι βαθιά πεποίθησή μου ότι χρειαζόμαστε και επιστήμονες στη Βουλή. Άτομα που έχουν την τεχνογνωσία να αξιοποιήσουν τα δεδομένα, την ευαισθησία να δώσουν προτεραιότητα σε αυτούς που υποφέρουν και την εμπειρία να επιφέρουν την αλλαγή», ανέφερε η κυρία Λινού.

Και προσέθεσε πως αυτά που πιστεύει, «αυτά που πιστεύουμε οι περισσότεροι δηλαδή, αποτελούν προτεραιότητα για το ΣΥΡΙΖΑ, που εκτός από προγραμματικές δηλώσεις, έχει και τη θέληση και τη δυνατότητα να τα υλοποιήσει. Μπαίνω λοιπόν κι εγώ στον αγώνα».

Η δήλωση της Αθηνάς Λινού

Φίλοι μου,

Με πολλή χαρά και αίσθημα ευθύνης, δέχτηκα την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχω στις εκλογές ως υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Έχω αφιερωθεί, εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, σε Πανεπιστημιακή διδασκαλία και έρευνα τόσο στην Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό. Αξιώθηκα να διδάξω χιλιάδες γιατρούς και εκατοντάδες ειδικούς στη δημόσια υγεία και την ασφάλεια της εργασίας.

Με το Ινστιτούτο Prolepsis που ίδρυσα, έχουμε προσφέρει με τη βοήθεια πολλών χορηγών από όλους τους τομείς της κοινωνίας, περισσότερα από 17 εκατομμύρια γεύματα σε μαθητές σχολείων ευάλωτων περιοχών της χώρας και έχουμε  πραγματοποιήσει πάνω από 100 προγράμματα που έχουν ως σκοπό τη στήριξη των αδυνάτων και τη μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Έχω πειστεί όμως, ότι δεν αρκούν μόνο η επιστημονική έρευνα και γνώση, οι ανθρωπιστικές δράσεις και οι προσωπικές εθελοντικές προσπάθειες, ώστε να υλοποιηθεί το έργο που θα έπρεπε να υλοποιεί το κράτος.

Πιστεύω ότι η υγεία διασφαλίζεται, προάγεται και βασίζεται σε ένα οργανωμένο σύστημα δημόσιας υγείας και όχι στην ατομική ευθύνη.

Η καταπολέμηση της ανισότητας – σε όλες τις μορφές της – θα πρέπει να είναι οριζόντια προτεραιότητα στο χώρο της παιδείας, της εργασίας και της περιβαλλοντικής πολιτικής.

Είναι βαθιά πεποίθησή μου ότι χρειαζόμαστε και επιστήμονες στη Βουλή. Άτομα που έχουν την τεχνογνωσία να αξιοποιήσουν τα δεδομένα, την ευαισθησία να δώσουν προτεραιότητα σε αυτούς που υποφέρουν και την εμπειρία να επιφέρουν την αλλαγή.

Αυτά που πιστεύω – αυτά που πιστεύουμε οι περισσότεροι δηλαδή – αποτελούν προτεραιότητα για το ΣΥΡΙΖΑ, που εκτός από προγραμματικές δηλώσεις, έχει και τη θέληση και τη δυνατότητα να τα υλοποιήσει. Μπαίνω λοιπόν κι εγώ στον αγώνα.

– Αθηνά

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024