Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεμαγλουτίδη: Θραύση σε celebrities και TikTokers κάνει το αντιδιαβητικό χάπι που αδυνατίζει

Σεμαγλουτίδη: Θραύση σε celebrities και TikTokers κάνει το αντιδιαβητικό χάπι που αδυνατίζει

Η σεμαγλουτίδη έχει το τελευταίο διάστημα πάνω από 300 εκατομμύρια προβολές στο TikTok

Νέο trend στα κοινωνικά δίκτυα έχει γίνει η σεμαγλουτίδη, το διάσημο αντιδιαβητικό φάρμακο που συχνά προσφέρει σημαντική απώλεια βάρους.

Η σεμαγλουτίδη έχει το τελευταίο διάστημα πάνω από 300 εκατομμύρια προβολές στο TikTok, αναφέρει το Mega Channel.

«Απλά έχασα να χάνω βάρος» λέει μια TikToker που μιλά στο ρεπορτάζ.

Το φάρμακο έγινε θέμα ακόμα και στα βραβεία Όσκαρ. ««Όταν κοιτάω στην αίθουσα δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ, είναι το Ozempic σωστό για εμένα;» είπε ο παρουσιαστής της απονομής Τζίμι Κίμελ.

Στο TikTok ο ένας μετά τον άλλο δίνουν συμβουλές και ανεβάζουν τα βίντεο σωρηδόν.

«Εδώ είμαστε ένας χρόνος με Ozempic ας μιλήσουμε για κάποια πράγματα που έμαθα. Αν εσείς τώρα βρίσκεται το περιεχόμενό μου είμαι η Νατάσα. Εγώ άρχισα να παίρνω το Ozempic στις αρχές Ιανουαρίου του 2022 και αύριο είναι Ιανουάριος 2023. Έχω αντίσταση στην ινσουλίνη ψηλή CRP (…)» λέει μια χρήστης.

Άλλοι πάλι προειδοποιούν για παρενέργειες: «Ο διάσημος δερματολόγος Simon Ourian, φίλος και γιατρός των Kardashians, είπε στο Hollywood Reporter ότι βλέπει ασθενείς να έρχονται με χαλαρό δέρμα και ‘ξεφουσκωμένους’ γλουτούς αφού έχασαν πολύ γρήγορα βάρος από το δημοφιλές νέο φάρμακο» λέει ένας TikToker.

Παρέμβαση φαρμακοποιών

Την ίδια ώρα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά ελέγχους στους γιατρούς, αφήνοντας αιχμές για το αν πράγματι τηρούνται τα θεραπευτικά πρωτόκολλα στη συνταγογράφηση και αυτό επειδή το 2021 διατέθηκαν στην ελληνική αγορά περίπου 50.000 σκευάσματα και ο αριθμός αυτός επταπλασιάστηκε το 2022 φτάνοντας τις 362.000.

Από την άλλη οι γιατροί τα βάζουν με όσους παίρνουν αλόγιστα το φάρμακο που όμως, όπως παραδέχονται, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως αδυνατιστικό.

«Πράγματι φαίνεται ότι οδηγούνται οι αντίστοιχοι οργανισμοί να δικαιολογήσουν την χρησιμότητα τους και στην παχυσαρκία».

Ο λόγος που τα φάρμακα εξαφανίζονται είναι η μόδα που ξεκίνησε από το Χόλυγουντ και κάνει χιλιάδες υπέρβαρους και στη χώρα μας να αγοράζουν διαβητολογικά φάρμακα για να χάσουν βάρος, με αποτέλεσμα οι διαβητολογικοί ασθενείς να μην έχουν πρόσβαση.

Την ίδια ώρα άπαντες καλούν τους υπέρβαρους να προσέχουν πολύ τις πωλήσεις μέσω ίντερνετ καθώς πάντα υπάρχει ο κίνδυνος επιτήδειοι να εκμεταλλευτούν τη ζήτηση για πλαστά φάρμακα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, Δημήτρη Γρηγοράκη, όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα φάρμακα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

«Επιβεβαιώνω όσα ακούγονται και περισσότερο τις καταγγελίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου σχετικά με την αλόγιστη συνταγογράφηση του συγκεκραμένου φαρμάκου. Πράγματι έχει αποτέλεσμα σύμφωνα με τις μελέτες».

Ωστόσο, όπως λένε όλοι οι γιατροί, κάθε φάρμακο έρχεται με παρενέργειες γι’ αυτό και όσοι θέλουν να το χρησιμοποιήσουν θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και πάντα σε συνεννόηση με τον γιατρό τους.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024