Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φόρεσε μαντήλα και έζησε τον εφιάλτη - Σοκάρει η 24χρονη που ξυλοκοπήθηκε από τον πατέρα της

Φόρεσε μαντήλα και έζησε τον εφιάλτη – Σοκάρει η 24χρονη που ξυλοκοπήθηκε από τον πατέρα της

Η νεαρή φοιτήτρια ασπάστηκε το Ισλάμ και η οικογένειά της αντέδρασε με τον πιο ακραίο τρόπο.

Η 24χρονη νεαρή, που σπουδάζει και ζει στο Νιουκάστλ της Αγγλίας, αποφάσισε πριν από ένα χρόνο να γίνει μουσουλμάνα. Η απόφασή της αυτή ωστόσο, προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειάς της.

Όταν της ζητήθηκε να βγάλει την μαντήλα της, αρνήθηκε. Τότε έζησε μία κόλαση στα χέρια του 50χρονου πατέρα της, που την ξυλοκόπησε.  Η ίδια μίλησε στο MEGA και στο «Πάμε Δανάη» και τα όσα είπε συγκλονίζουν.

«Η αλήθεια είναι ότι οι συνθήκες που είμαστε είναι πολύπλοκες, χαρακτηρίζονται από πολύπλοκα συναισθήματα, οπότε δεν θέλω να εστιάσουμε πολύ στον θύτη, γιατί γράφονται κάποιοι τίτλοι μετά», ήταν η παράκληση της νεαρής γυναίκας στον αέρα της εκπομπής.

Όπως υποστήριξε, παρά τα όποια συναισθήματα έχουμε απέναντι σε κάποιο πρόσωπο, εκείνο που προέχει είναι να πράξουμε όταν νιώθουμε πως καταπατούνται τα δικαιώματά μας.

«Ήθελα να πω ότι ανεξαρτήτως ποια συναισθήματα μας δένουν με ένα άλλο άτομο, οφείλουμε όταν αυτομάτως καταπατούνται κάποια ανθρώπινα δικαιώματά μας, να κάνουμε αυτό που πρέπει, ανεξαρτήτως των συναισθημάτων που έχουμε. Μπορεί να είναι οποιαδήποτε ομάδα, μπορεί να είναι συγγενείς, μπορεί να είναι φίλοι. Οφείλουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει για το κοινό καλό, και για το θύμα και για τον θύτη, γιατί όταν ο θύτης έρχεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεών του συνειδητοποιεί τον κοινωνικό του ρόλο και τον ρόλο του προς τον πλησίον του», δήλωσε.

Οι λόγους που ασπάστηκε το Ισλάμ

Η 24χρονη εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν να ασπαστεί το Ισλάμ. «Ήταν μία αναζήτηση που διήρκησε ένα χρόνο περίπου. Ήταν οι εμπειρίες που μου συνέβαιναν, αλλά πριν από αυτό είχα μία έκθεση μέσω της θέσης μου στο πανεπιστήμιο. Είχα έκθεση σε διάφορες κουλτούρες ανθρώπων και στην Αγγλία είναι πιο πολυπολιτισμική η κοινωνία σε σχέση με την Ελλάδα. Είχα μία έκθεση σε διάφορες κουλτούρες και ανθρώπους από διάφορες χώρες. Συνάντησα το φαινόμενο του ανθρωπομορφισμού», δήλωσε και συμπλήρωσε πως ο καθένας ακολουθεί εκείνο που θέλει εφόσον δεν καταπατά τα δικαιώματα των άλλων.

«Όπως στον ινδουισμό υπάρχουν χιλιάδες θεότητες ενωμένες σε μία, οπότε όπως και στον χριστιανισμό έχουμε – για εμένα, θεωρώ – αποδίδουμε ότι ο Θεός έχει παιδί. Είναι ανθρωπομορφικό χαρακτηριστικό. Αυτό με έκανε να αναρωτιέμαι. Ο χριστιανισμός είναι μονοθεϊστική θρησκεία, που σημαίνει ότι πιστεύουμε σε έναν Θεό, όμως υπάρχει και μία δεύτερη οντότητα», υπογράμμισε.

Σχετικά με την υποδεέστερη θέση των γυναικών στο Ισλάμ απάντησε πως υπάρχει μία τεράστια παρεξήγηση και πως είναι οικονομικοί και κοινωνικοί οι παράγοντες εκείνοι που δημιουργούν αυτές τις αντίξοες συνθήκες και όχι η θρησκεία, την οποία εκμεταλλεύονται.

Όσον αφορά τη σχέση με τον πατέρα της, ο οποίος καταδικάστηκε σε τρία χρόνια και τρεις μήνες φυλάκισης χωρίς αναστολή, δήλωσε πως δεν είναι σωστό να αναφερθεί, καθώς ο θύτης δεν ήταν παρών στη συζήτηση, οπότε δεν μπορεί να εκφέρει τη δική του γνώμη.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024