Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η ελληνική επιχείρηση απεγκλωβισμού πολιτών με C-130 από το Σουδάν - Βίντεο και εικόνες

Η ελληνική επιχείρηση απεγκλωβισμού πολιτών με C-130 από το Σουδάν – Βίντεο και εικόνες

Από στρατιωτικής πλευράς, η επιχείρηση εκκένωσης και διάσωσης έλαβε τέλος, ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ

Με τον απεγκλωβισμό σήμερα 39 πολιτών, εκ των οποίων 20 από την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε από στρατιωτικής πλευράς, η ελληνική επιχείρηση εκκένωσης και διάσωσης στο Σουδάν όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα δόθηκαν στη δημοσιότητα  φωτογραφίες και βίντεο από τη σημερινή επιχείρηση στο Χαρτούμ όπου μετέβη το ελληνικό C-130 με την ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ.

Συγκριμένα όπως ανακοινώθηκε σήμερα Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 απογειώθηκε από το Αεροδρόμιο Ασουάν (Aswan) της Αιγύπτου Α/Φ C-130 με προσωπικό Ειδικών Επιχειρήσεων (SOF) της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ και προορισμό την Αεροπορική Βάση Wadi Seidna βόρεια του Χαρτούμ (Khartoum) στο Σουδάν.

 

Με την προσγείωση του Α/Φ στην Αεροπορική Βάση, το τμήμα SOF προέβη σε έλεγχο και εξασφάλιση της ευρύτερης περιοχής, ενώ παράλληλα συνέδραμε στην διάσωση και επιβίβαση στο Α/Φ 39 πολιτών εκ των οποίων 20 από Ελλάδα, 1 από Γερμανία, 4 από Ισπανία, 5 από Ολλανδία, 1 από Σερβία, 8 από Φιλιππίνες, καθώς και 6 κατοικίδια (σκύλοι).

Στην συνέχεια, το Α/Φ απογειώθηκε με προορισμό την Αεροπορική Βάση Ελευσίνας. Την εξέλιξη της επιχείρησης εκκένωσης και διάσωσης παρακολούθησαν και κατεύθυναν ζωντανά από το ΕΘΚΕΠΙΧ ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, στο γενικότερο πλαίσιο της Αποστολής απεγκλωβισμού και διάσωσης Ελλήνων και ξένων πολιτών από την έναρξη της κρίσης στο Σουδάν, πραγματοποιήθηκαν επίσης οι παρακάτω επιμέρους επιχειρήσεις:

● Την Κυριακή 23 Απριλίου 2023, αποστολή 2 μεταγωγικών αεροσκαφών (Α/Φ), 1 C-27 και 1 C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας από την Αεροπορική Βάση Ελευσίνας στο Αεροδρόμιο Aswan, σε ετοιμότητα για εκτέλεση επιχειρήσεων εκκένωσης.
● Την Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, απογείωση του Α/Φ C-27 από το Aswan με προορισμό το Τζιμπουτί (Djibouti), παραλαβή των πρώτων 17 πολιτών (13 Ελλήνων και 4 άλλων υπηκόων συζύγων των Ελλήνων) και επιστροφή την Τρίτη 25 Απριλίου 2023 στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας.
● Την Τρίτη 25 Απριλίου 2023, απογείωση έτερου Α/Φ C-27 από την Αεροπορική Βάση Ελευσίνας και προσγείωση στο Aswan, σε ετοιμότητα ανάληψης αποστολής. Ακολούθως απογείωση και παραλαβή από το Djibouti και την Άκαμπα (Aqaba) της Ιορδανίας 16 Ελλήνων πολιτών, 1 από Κύπρο, 9 από Ρουμανία και 8 από Φινλανδία. Την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 το Α/Φ με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και τους διασωθέντες πολίτες επέστρεψε στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας.
● Την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 απογείωση έτερου Α/Φ C-27 από την Αεροπορική Βάση Ελευσίνας και προσγείωση στο Aswan, σε ετοιμότητα ανάληψης αποστολής.

Από στρατιωτικής πλευράς, η επιχείρηση εκκένωσης και διάσωσης έλαβε τέλος.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024